Косачки за трева

Косачки за трева • Топ цени от Вносител • Коледжиков

Какво е косачка за трева?

Косачката е машина за косене на трева, която се използва за поддържане на затревени площи - дворове, градини, паркове, междублокови пространства, спортни игрища и т.н. Тя може да бъде оборудвана с едно или няколко въртящи се остриета. Предлага се с кош за трева или без и се захранва по няколко начина - на ток, с батерии и гориво.

Обикновената роторна косачка е снабдена с дръжка. Операторът застава зад нея и с бутане я придвижва напред към зоната на косене. Самоходните версии имат трансмисия, която върти колелата, използвайки силата на двигателя. Те са препоръчителни за хора, които поддържат големи тревни площи. По-голямата мощност и самоходът гарантират по-висока производителност.

Днес на пазара ще намерите богат избор на модерни машини за косене. Те се различават не само по вложените в тях материали, но и като функционалност. 

Как да изберем косачка?

Независимо дали притежавате декари тревна площ или малка морава, когато става въпрос за грижа за райграс, имате две възможности. Наемате работници или косите сами. Ако предпочитате втория вариант, грамотният избор на косачка е първата стъпка. В магазини Коледжиков ще откриете италиански, австрийски, немски, американски, японски, френски, шведски и чешки косачки за трева.

Въпреки че всички тревни площи могат да изглеждат сравнително еднакви по своя характер, те могат да имат съвсем различни нужди. Първо, ще трябва да определите какви функции да има вашата машина за косене. Попитайте се:

 • Каква е плътността на тревата? - Определете гъстотата на райграса, защото от това зависят размерът и скоростта на въртене на остриетата. 
 • Колко голяма е вашата морава? - Ако е твърде голяма, ще бъде трудно да се поддържа с обикновена косачка. Разгледайте тракторите за косене
 • Какъв е релефът на вашия двор? Има ли склонове и стръмни участъци? - Преценете дали физически сте в състояние да бутате косачката за трева нагоре по хълмовете и да я удържате при спускания. Ако теренът е голям и със склонове, препоръчваме да купите косачка със самоход с регулируема височина на косене. 
 • Искате ли косачката да има функция мулчиране? - Мулчиращите косачки са предпочитани от хората, които искат да си спестят времето за прибиране на окосената трева. Този вид надробява растителността до фини частици, които впоследствие служат като естествен тор. 

Какви видове косачки за трева предлагаме за вас в магазин Коледжиков?

Съвременният пазар на косачки за трева е богат в много отношения. Имате избор измежду повече производители, отколкото можете да си представите. Затова в магазин Коледжиков предлагаме за вас косачки в няколко класа като предназначение и цена. 

Ръчни косачки 

За да косите малък двор и градина, достатъчна за вас ще е ръчната косачка. Този вид се ползва с най-голяма популярност сред собствениците на къщи, тъй като е изключително лесна за управление и поддръжка и можете да намерите качествен продукт на ниска цена. С ръчна градинска косачка ще косите тревата без много усилия и толкова безшумно, че няма да пречите на съседите. Тя не утъпква почвата. 

Електрически косачки

Електрическата косачка за трева работи с монофазен електрически двигател. Тя се задвижва с бутане. Тъй като е оборудвана с кабел, за вас е от значение да имате предвид, че дължината му може да ограничи периметъра ѝ на работа. Електрическите косачки са подходящи за малки до средни градини. Те са с компактни размери, не утъпкват почвата и могат да бъдат снабдени с кош с предпочитан от вас обем. Наличието на иновативни функции в някои модели гарантира по-висока производителност и бързо привикване с начина на работа. 

Акумулаторни косачки

Акумулаторната косачка съчетава мобилността и мощността на двигателя на бензиновите и екологичността на електрическите. Ако това е от значение за вас, при нас е лесно да намерите продукт за хоби градинари и професионалисти на изгодна цена, със самоход, с платнен или пластмасов кош за окосената трева и в разнообразие от дизайни. 

Бензинови косачки 

Бензиновите косачки за трева са сред най-мощните на пазара и това оправдава тяхната цена. Те са предпочитани за големи затревени площи. Предлагат се с двутактов и четиритактов бензинов двигател. 

Тракторни косачки

През последните години тракторните косачки за трева станаха предпочитани не само от бизнеса, но и за бита. Когато имате повече дворно пространство, те са удачен избор. На пазара ще откриете както предложения за евтина тракторна косачка за трева, така и високопроизводителни и издръжливи на ежедневно натоварване модели, създадени за професионална работа. Те са със съответната мощност, обем на двигателя, повече режими на косене и много производителни. С тракторна косачка за трева можете да постигнете професионално ниво на косене на разумна цена, без да губите време в изпробване на различни модели. 

Професионални косачки

Отделили сме специално внимание на професионалните косачки за трева, за да отговорим на необходимостта от качествено оборудване за бизнеса и комуналните услуги. В тази категория ще откриете своята топ косачка за трева, за да постигнете желаната прецизност, производителност за единица време, мощност и бързина. При нас можете да се информирате детайлно както за възможностите на всяка една косачка и допълнителното оборудване за нея, така и за крайната цена. 

Косачки за висока трева

Предизвикателството висока трева не е проблем, когато разполагате с точната косачка за трева. В тази категория предлагаме модели тип мулчер шредер, с които без проблем и за разумно време ще се справите с буйна и гъста жилава трева. Косачките са със здрава конструкция, превъзходна мощност и са подходящи за неравни и наклонени терени. Някои модели са пригодени и за работа по различно време на годината. С тях имате възможност още да почиствате сняг, да транспортирате материали, пръст и др. 

Палцови косачки

Купете палцова косачка, когато имате нужда от машина за бързо и ефикасно окосяване на гъста и висока трева. Този вид е предпочитан за буренясали площи, стръмни терени, заграждения и канавки, което ги прави незаменими за предизвикателни терени. 

Професионални Zero Turn

Zero Turn косачките за трева са уникални с това, че имат нулев радиус на завиване. С тях можете безпроблемно да косите както около дървета, така и около храсти. Удачен избор са за градини, в които има овошки, огради, цветни лехи и др.

Косачки с дистанционно управление

Косачките с дистанционно управление са създадени като модерно решение, за да се поддържат труднодостъпни зони от 800 метра максимална дистанция. Те наподобяват косачките робот, но се управляват от оператор. Може да бъдат с електрически или бензинов двигател. 

Косачки робот

Косачките робот са модерно решение за поддръжка на тревата. Те се управляват през смарт устройство (таблет, смартфон или др.). Някои модели изискват полагането на ограничителни кабели, а други работят с помощта на сателитни сигнали. Това ги прави подходящи за поддръжка на затревени площи с различни характеристики. 

Косачки райдери

Косачките райдери са предназначени за големи затревени терени. За тях е характерно, че косилният апарат е разположен в предната част. По този начин косачката се движи свободно,  дава възможност да се коси изключително много лесно под коси дори под пейки, живи плетове и около дървета, както и край бордюри. Косачката райдер се отличава още с начина си на завиване. То се осъществява от задните колела.

Прикачни косачки за трактори

Прикачните косачки са предназначени за прикрепване към трактори. Традиционно се използват в земеделието за косене на груба тревна растителност. 

Машини за полагане на кабели за косачки роботи

В магазин Коледжиков предлагаме и машини за полагане на ограничителни кабели за косачки роботи. 

Защо да изберете косачка от магазин Коледжиков?

Ние сме водеща компания в сферата на търговията с градинска техника. Нашият дългогодишен опит ни дава увереност, че можем да удовлетворим максимално изискванията на нашите клиенти. Поддържаме най-добрите цени на стоките ни и при нас ще получи бързо и компетентно обслужване и гаранционен и извънгаранционен сервиз. При нас ще намерите резервни части, консумативи и допълнителен инвентар. 

В магазините ни предлагаме косачки за трева на марките:

 • AMBROGIO
 • BCS
 • BILLY GOAT
 • BLUE BIRD INDUSTRIES
 • CUB CADET
 • GARDENA
 • GREENWORKS
 • GRILLO
 • EGROBOT
 • EUROSYSTEMS
 • FERRIS
 • KUBOTA
 • MCCULLOCH
 • MGM
 • MTD
 • OLEO MAC
 • PERUZZO
 • RAIDER
 • RYOBI
 • SECO
 • SEGWAY
 • SHIBAURA
 • STELA ENGINEERING
 • STIGA
 • SPIDER
 • TEXAS
 • WOLF GARTEN

Не се колебайте да се доверите на нашите търговски консултанти, както и да ни пишете на посочените на сайта контакти. 

Какъв е срокът на доставка?

Срокът на доставка е от 1 до 3 работни дни от потвърждаване на поръчката. Когато има забавяне от страна на производител или поради изчерпана наличност, ще се свържем с вас, за да уточним точната дата на доставка. 

Категории

Често задавани въпроси за косачки за трева

Кое е най-доброто време за косене на тревата? 

Мнозина споделят мнението, че най-доброто време за косене на трева е между 8:00 и 10:00 часа сутринта, когато тя е суха. Ако пропуснете този времеви отрязък, пробвайте през късния следобед - след 16:00 часа. 

Преди или след дъжд да кося?

Най-добре е да косите преди дъжд. Ако в прогнозата за времето пише, че ще вали по-късно през деня, извадете косачката за трева възможно най-скоро. В противен случай следващото косене трябва да бъде, когато тревата е абсолютно изсъхнала. 

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички