Филтрирай
Цена
0лв.89420лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Тракторни косачки

Тракторни косачки за трева ⋆ Вносител ⋆ Цени ⋆ Коледжиков

Какво е тракторна косачка и как работи?

Тракторната косачка е машина за косене на трева, която представлява малък трактор с монтиран на него косилен апарат. Предпочитана е за обслужване на големи тревни площи. Тя е бърза е и коси по-широки ивици. Освен това не изисква физическо усилие за придвижване, което я прави лесна за работа. 

Този вид косачки за трева е предпочитана от потребители, които не искат пеша да обхождат дворовете си, за да косят. Той разполага с четиритактов бензинов двигател, който осигурява мощност за задвижване както на ножа, така и на колелата. Водачът седи върху косачката, откъдето може да я ръководи. 

Някои тракторни косачки имат педали, които позволяват се да контролира спирането и ускорението. За управлението им е предвиден волан или лостове, които контролират посоката и дросела. Докато ги управлявате, имате чувството, че карате собствения си автомобил. 

Тракторът за косене се движи напред и назад, а някои могат да завиват на място. Острието по желание може да бъде изключено, докато двигателят е оставен включен. Това позволява на оператора безопасно да кара над чакъл или друг терен.

Характеристики 

Преди да пристъпите към покупка, има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид, за да намерите подходящия модел за вашата морава:

 • Мощност на двигателя

Конските сили на двигателя се използват за описване на изходната мощност, която се разпределя между различните компоненти. Колкото повече конски сили осигурява двигателят, толкова по-бързо ще се движи тракторната косачка и ще има по-голяма сила за косене на гъста трева и работа при тежки тревни условия.

 • Ширина на косене

Зависи от размера на косилния апарат и колко широка тревна ивица може да окоси с един ход. За по-малък имот или такъв с труднодостъпни места и препятствия, покрай които ще трябва да маневрирате, изберете косящ трактор с по-малка ширина на откос и обратно, за по-голям имот с отворено оформление изберете модел с голяма работна ширина. 

 • Обем на коша за трева

Колкото по-голям е кошът за събиране на окосената трева, толкова по-малко време ще губите в разтоварването му. Налични са опции с ръчен или хидравличен механизъм на повдигане и изпразване.

 • Вид на скоростната кутия/трансмисия

Тя служи за прехвърляне на мощността от двигателя към колелата, което позволява на тракторната косачка да се движи напред или назад. Трите налични варианта са ръчна, автоматична и хидростатична трансмисия. 

Ръчните имат набор от зададени скорости. Автоматичната ви позволява контрол на скоростта чрез педала за подаване на газ. Хидростатичната е подобна на автоматичната. Разликата е, че тази система използва течност вместо ремъци, за да предава мощност от двигателя към колелата на тракторната косачка.

Видове тракторни косачки

Ако искате основно да косите трева и да извършвате поддръжка на малки по площ терени, любителски модел ще ви свърши работа. Ако ще използвате машината за стопанисване на огромни площи, препоръчваме професионалните тракторни косачки.

 • Косачка трактор за любители

Отличава се с по-нисък въртящ момент и мощност, по-малко конски сили и по-малки задни гуми. Притежава достатъчно мощност за теглене на леки колички и тороразпръсквачки

За допълнително сцепление и стабилност на стръмен и хлъзгав терен трябва да потърсите модел със заключващ заден диференциал. Въпреки че няма да имате една и съща скорост напред и назад, стабилността, която печелите на склонове, ще бъде високо оценена.

 • Професионална тракторна косачка

По-големи са от любителските. Тук спадат всички модели с мощност поне 24 конски сили и повече. Те включват и по-големи задни гуми за допълнителен просвет. 

Тези по-големи колела също осигуряват подобрена стабилност на склонове и наклони. Ако ще косите по склонове с над 15% наклон, трябва да вземете косачка със система за контрол на сцеплението или заключващ заден диференциал.

Повечето модели разполагат с хидростатична трансмисия, която автоматично сменя предавките. Просто контролирате дали вървите напред, или назад с помощта на педали. Ако предпочитате ръчно да сменяте предавките, има и опция за хидростатична трансмисия с лостово управление.

За какво са предназначени тракторните косачки?

Съвременните тракторни косачки не просто косят тревата. С тях може да мулчирате и да регулирате начина на косене. 

 • Мулчиране

Специализираните мулчиращи косачки дават най-добър резултат - острието нарязва изрезките, докато станат много фини, а след това ги разпръсква по моравата. Финият мулч е полезен за подхранване на почвата.

 • Задно изхвърляне и събиране

По-евтините модели разчитат на въздушния поток, за да избутват изрезките в коша за събиране. По-скъпите използват интегрирана система. Ако решите да купите модел с кош, погледнете неговия обем. Колкото е по-голям, толкова по-рядко ще трябва да се спира машината, за да го изпразвате. 

 • Странично изхвърляне

Косящите трактори могат да бъдат оборудвани с допълнителен дефлектор, който отвежда изрезките встрани и ги разпределя равномерно.

Коя е най-известната марка тракторни косачки?

Husqvarna, която притежава Flymo, разполага с много голяма гама от машини за косене на трева. Шведската марка има репутация, че произвежда качествена любителска и професионална градинска техника.

Honda е популярна марка, добре известна със своите двигатели, които се славят с тяхната надеждност. Разполага със скромна гама от градински трактори.

Kubota произвежда огромна гама от градински трактори и моторни косачки, много от които са насочени към работа на голф игрища и спортни терени. Ако търсите машина с професионално качество, това е марката.

Stiga, която е собственост на Global Garden Products, произвежда косящи трактори за всякакви цели.

Защо да ги закупим тракторна косачка от магазин Коледжиков?

В магазини Коледжиков в София и Варна предлагаме богата гама тракторни косачки на достъпни цени. Сред отличаващите се марки, в качеството на чиито продукти сме се убедили през годините, са ETESIA, HUSQVARNA, MCCULLOCH, STIHL, OLEO MAC, HONDA, CUB CADET и MTD.

Не само ще се постараем да ви доставим възможно най-бързо желаната косачка за трева, но и ще ви консултираме как да я използвате и какви грижи да полагате за нея, за да ви служи дълго време. На ваше разположение са и сервизните ни центрове в София и Варна. 

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да, в онлайн магазина може да пазарувате без регистрация. Може да направите поръчка като гост или да използвате опцията "Бърза поръчка", която изисква само да въведете своите имена и телефон за обратна връзка. След това в най-кратък срок наш консултант ще се свърже с вас. 

Какви са начините за доставка?

Ще получите своята поръчка чрез куриерска фирма или наш разнос. 

Каква е цената за доставка?

Получавате безплатна доставка при поръчка над 250 лв. до посочен от Вас адрес, независимо от населеното място на територията на България. Изключение правят артикулите от раздел "Винарско оборудване" и тези в промоция. Конкретна информация за Вашата поръчка може да получите от нашите търговски консултанти. 

В какъв период ще получим продуктите?

Ще получите своята поръчка в срок от 1 до 3 работни дни. За всички продукти, които имат нужда от производствено време, периодът на доставка е до 30 работни дни

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Тракторни косачки"?

Стараем се да предлагаме тракторни косачки в широк ценови диапазон. Най-евтините ни модели са на цена от 2445 лв. При професионалните тракторни косачки цените достигат до 150 000 лв. 

Тракторна косачка за трева STIGA Tornado 398 M, 352 куб.см., 8.8 к.с., 98 см
STIGA Tornado 398 M е тракторна косачка за трева, която се използва за косене на тревни площи с размери до 4500 кв.м. Този градински трактор има...
STIGA
Редовна цена 5 299.00 лв. Цена 4 650.00 лв.
 • -649.00 лв.
Акумулаторна тракторна косачка за трева EGO Power+TR3801E-B, 56V, 4x10 Ah, 300 л., 98 см
Акумулаторна тракторна косачка EGO Power+TR3801E-B разполага с два безчеткови двигателя без ремъци, които произвеждат мощност еквивалента на...
EGO
Редовна цена 16 150.00 лв. Цена 13 950.00 лв.
 • -2 200.00 лв.
Тракторна косачка BLUE BIRD LT C 170-98 - 16 к.с.
Тракторна косачка BLUE BIRD LT C 170-98 може да бъде ваша на достъпна цена. Тя притежава компактен дизайн, отлична мощност и се управлява лесно....
BLUE BIRD INDUSTRIES
Редовна цена 7 990.00 лв. Цена 6 499.00 лв.
 • -1 491.00 лв.
Тракторна косачка за трева STIGA ESTATE 384 M, 352 куб.см., 7.9 к.с., 84 см
Тракторна косачка STIGA ESTATE 384 M е предназначена за косене на трева в градински площи с размер до 3000 кв.м. Оборудвана е с 200 литров кош за...
STIGA
Редовна цена 5 999.00 лв. Цена 5 490.00 лв.
 • -509.00 лв.

Свързани статии


Често задавани въпроси за тракторни косачки

С функция мулчиране ли да бъде тракторната косачка?

Определяща характеристика за някои клиенти на магазини Коледжиков е функцията мулчиранe. Тя им позволява да превръщат окосената трева в органичен тор. 

Утъпква ли почвата тракторната косачка?

Тракторните косачки не са леки градински машини. Това обаче не означава, че ще отъпкат тревата. Модерните модели са снабдени с гуми с дълбок протектор. Може да разчитате на тревна настилка с перфектен вид. 

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички