Филтрирай
Цена
0 лв. 145680 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Тракторни косачки

Тракторни косачки за трева ⋆ Вносител ⋆ Цени ⋆ Сервиз ⋆ Коледжиков

Какво е тракторна косачка

Това е вид машина за косене на трева, която по същество представлява малък трактор с монтиран на него косилен апарат. Предпочитана е за обслужване на големи тревни площи. Бърза е и има по-голям косилен апарат, който реже тревата на по-широки ивици. Не изисква физическо усили за придвижване, което я прави лесна за работа. Подходяща е за потребители, които не желаят да се разхождат, за да косят.

Разполага с четиритактов бензинов двигател, който осигурява мощност за задвижване както на ножа, така и на колелата. Водачът седи върху косачката, откъдето може да я ръководи. Някои имат педали, които позволяват се да контролира спирането и ускорението. За управлението е предвиден волан или лостове, които контролират посоката и дросела. Вие ще я управлявате с лекота, а чувството и удобството ще са сякаш карате собствения си автомобил. Тракторът за косене се движи напред и назад, а някой могат да завиват на място. Острието може да бъде изключено, докато двигателят е оставен включен, което позволява на оператора безопасно да кара над чакъл или друг терен.

Функции на трактор за косене

Тракторните косачки са снабдени с косилен апарат, който има две хоризонтални, въртящи се остриета. Ножовете се въртят с висока скорост, режейки върховете на тревата. Корпусът на апарата за косене предотвратява излитане на стръкове, клечки и камъни, които потенциално са в състояние да причинят наранявания или материални щети. Тракторите за косене имат регулируема височина на откос. Тя позволява на операторът да определи на каква височина да позиционира ножовете. Апаратът за косене е “плаващ”. Има самостоятелно окачване, благодарение на което следва извивките на терена и не предизвиква скалпиране на настилката.

Мулчиране

Специализираните мулчиращи косачки дават най-добър резултат - острието нарязва изрезките, докато станат много фини, а след това ги разпръсква на моравата. Финият мулч е полезен за подхранване на почвата.

Задно изхвърляне и събиране

По-евтините модели разчитат на въздушния поток, за да избутват изрезките в коша за събиране. По-скъпите използват интегрирана система. Ако решите да купите модел с кош, погледнете неговия обем. Колкото е по-голям, толкова по-рядко ще трябва да се спира, за да го изпразвате - въпреки че ще бъде и по-тежък. Някои от тях трябва да бъдат повдигани ръчно, докато други са със система за автоматично накланяне, за да се намалят усилията при изсипване на коша.

Странично изхвърляне

Косящите трактори могат да бъдат оборудвани с допълнителен дефлектор, които отвежда изрезките встрани и ги разпределя равномерно.

Видове тракторни косачки

Ако искате основно да косите трева и да извършвате поддръжка на малки по площ терени, любителски модел ще ви свърши работа. Ако ще го използвате за стопанисване на огромни площи е добре да предпочетете професионален модел.

Косачка трактор за любители

Отличава се с по-нисък въртящ момент и мощност, по-малко конски сили и по-малки задни гуми. Притежава достатъчно мощност за теглене на леки колички и тороразпръсквачки. За допълнително сцепление и стабилност на стръмен и хлъзгав терен, трябва да потърсите модел със заключващ заден диференциал. Въпреки че няма да имате една и съща скорост напред и назад, стабилността, която печелите на склонове, ще бъде добре оценена.

Професионална тракторна косачка

По-големи са от любителските. Тук спадат всички модели с мощност поне 24 конски сили и повече. Те включват и по-големи задни гуми за допълнителен просвет. Тези по-големи колела също осигуряват подобрена стабилност на склонове и наклони. Ако обаче го използвате на наклони, по-големи от 15%, трябва да вземете косачка със система за контрол на сцеплението или заключващ заден диференциал. Повечето модели разполагат с хидростатична трансмисия, която автоматично сменя предавките. Просто контролирате дали вървите напред или назад с помощта на педали. Ако обаче предпочитате да използвате ръцете си за смяна на предавки, има и опция за хидростатична трансмисия с лостово управление.

Прочетете нашето ревю: Тракторна косачка Husqvarna

Важно при закупуване на трактор косачка

Преди да пристъпите към покупка, има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид, за да намерите подходящата опция за Вашата тревна площ:

  • Мощност на двигателя;
  • Ширина на косене;
  • Обем на коша за трева;
  • Вида на скоростната кутия / трансмисия.

Мощност на двигателя

Конските сили на двигателя се използват за описване на изходната мощност, която се разпределя между различните компоненти. Колкото повече конски сили осигурява двигателя, толкова по-бързо ще се движи тракторната косачка и ще има по-голяма сила за косене на гъста трева, необходима за бърза работа при тежки тревни условия.

Ширина на косене

Зависи от размера на косилния апарат и колко широка тревна ивица може да окоси с един преход. За по-малък имот или такъв с труднодостъпни места и препятствия, покрай които ще трябва да маневрирате, изберете косящ трактор с по-малка ширина на откос и обратно, за по-голям имот с отворено оформление изберете модел с голяма ширина на косене.

Обем на коша за трева

Колкото по-голям е коша за събиране на окосената трева, толкова по-малко време ще губите в разтоварването му. Налични са опции с ръчен или хидравличен механизъм на повдигане и изпразване.

Трансмисия / скоростна кутия

Тя служи за прехвърляне на мощността от двигателя към колелата, което позволява на машината да се движи напред или назад. Трите налични варианта са ръчна, автоматична и хидростатична трансмисия. Ръчните имат набор от зададени скорости. Автоматичната Ви позволява контрол на скоростта чрез педала за подаване на газ. Хидростатичната е подобна на автоматичната. Разликата е, че тази система използва течност вместо ремъци, за да предава мощност от двигателя към колелата на тракторната косачка.

Коя е най-известната марка тракторни косачки?

  • Husqvarna, която притежава Flymo, разполага с много голяма гама от машини за косене на трева. Шведската марка има репутация, че произвежда любителска и професионална техника;
  • Honda е популярно име. Като марка, е добре известна със своите двигатели, които се славят с тяхната надеждност. Разполага със скромна гама от градински трактори;
  • Kubota произвежда огромна гама от градински трактори и моторни косачка, много от които са насочени към използването на голф игрища и спортни терени. Ако търсите машина с професионално качество, това е марката;
  • Stiga, която е собственост на Global Garden Products, произвежда косящи трактори за всякакви цели.

Тракторна косачка на най - добра цена от Коледжиков

При нас ще получите най - добра цена при покупка на косящ трактор. Сред отличаващите се марки са ETESIA, HUSQVARNA, MCCULLOCH, STIHL, OLEO MAC, HONDA, CUB CADET и MTD.

Още за градината:

Косачки за висока трева

Косачки роботи

Дъмпери

Тракторна косачка McCULLOCH M200-107TC

Тракторна косачка McCULLOCH M200-107TC е модел, който си струва да имате предвид, ако за вас удобството при косене е приоритет. Косачката за трева разполага с кош и поставка за чаша, има двигател с мощност 15 к.с. и коси на височина до 102 мм.

McCULLOCH
Цена 6 885.00 лв.
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички