Категории
Филтрирай
Цена
165 лв. 2190 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Плодорезачки

Плодорезачки и мелачки на Топ Цени — Коледжиков

Какво е плодорезачка?

Плодорезачката е мелачка за плодове, с която може да преработвате ябълки, круши, сливи, кайсии и други твърди плодове. Тя ги надробява до размер, подходящ за изстискване на сока от тях

Видове

Според своето задвижване те може да бъдат:

Ръчни мелачки за плодове

Ръчните плодомелачки работят без електрическа енергия. Те се задвижват механично, чрез ръчно въртене. Механичните плодорезачки са оборудвани с две ролки, които имат остриета от неръждаема за нарязване на плода. 

Задвижването става чрез завъртане на голям маховик от едната страна на машината. Маховикът дава инерция, която облекчава силата, необходима за работа на плодорезачката.

За плавна и удобна работа е препоръчително машината да бъде поставена върху стабилна опора, например между два стола или маса. Също така трябва да поставите кофа или друг съд под плодомелачката, където ще се събира настъргания материал. 

Съветваме ви да работите в екип от двама души. Единият управлява плодомелачката чрез завъртане на маховика, а другият вкарва плодове във фунията. По този начин ще постигнете средна производителност 300 килограма на час.

Електрически мелачки за плодове

Електрически плодомелачки могат да нарязват цели плодове без проблем. Те не се нуждаят от специално промишлено захранване. Могат да се използват във всеки дом с електричество 230 V. Тяхната скорост на работа е много по-висока, а полученият резултат са фино смлени плодове (почти на каша).

Плодорезачките на ток имат бункер за зареждане с форма на фуния. От там плодът попада при ножовете, които го смилат за секунди. Плодовият материал, който е вече раздробен, се отделя през страничен дефлектор, под който трябва да поставите съд за събиране.

Плодомелачките с електрически мотор постигат по-голяма производителност спрямо ръчните модели. Обработеното количество за час варира от 800 до 1 000 килограма

Друго тяхно предимство пред механичните варианти е това, че могат да се използват от един оператор. Стартират се с натискането на само един бутон. Разполагат с авариен бутон, предназначен за мигновено спиране при нужда

Електрическите плодорезачки имат защита против претоварване. Тъй като имат стабилна основа, могат да бъдат поставени на всяка равна повърхност.

Каква мелачка за плодове да купя?

Съобразете се с количеството плодове, които ще обработвате, и честотата на употреба на плодорезачката, за да се спрете на подходящ за вас модел. Преценете дали целите по-груба или по-фина обработка. 

Механичните плодорезачки са подходящи за мелене на ябълки и твърди плодове. Те имат здрави ролки с остри ножове за бързо и гладко рязане. Работата с тях не изисква много усилия, въпреки механичния характер на задвижване. Например двама души могат да смелят до 300 кг. ябълки за час - единият върти ролките, а другият подава материал в бункера.

Електрическите плодорезачки имат по-висока производителност - от 500 до 1 000 кг на час. Те нарязват ябълките на по-фина маса и следователно ще добиете повече сок по време на пресоването. 

Колкото по-наситно е нарязана овощарската продукция, толкова повече сок ще извлечете от нея. Използвайте електрическа плодомелачка, за да добиете сок, равен на 50 до 75 % от теглото на общото количество плодове.

Ползите от машина за мелене на ябълки

Преди да бъдат поставени в преса за изстискване на сок, ябълките трябва да се измият. С ябълкомелачка се натрошават на фино. Колкото по-фини са ябълките, толкова повече сок е възможно да излезете от тях когато се пресоват. Ябълките могат да бъдат настъргани и оставени за около час-два преди изстискване, така че сокът да се отдели от кашата по-добре.

За какво са предназначени мелачките за плодове? 

Може да използвате плодорезачка, за да приготвяте сокове, нектари, конфитюри, мармалади и различни сладка. Тази машина е подходяща и за производство на вино и подготовка на джибри за ракия, тъй като когато плодовете са нарязани, ферментацията протича по-бързо. 

С мелачка за сливи, круши, кайсии и ябълки не само се съкращава времето за нарязване, но се постига по-бурна ферментация за по-кратко време. Това е така, защото осигурявате изтичане на сока, в който се съдържат захарите, отговорни за процеса на ферментиране.

Защо да ги купим мелачка за плодове от Коледжиков?

В магазини Коледжиков предлагаме богата гама мелачки за плодове на достъпни цени. В избора на продукти се ръководим от качеството им на изработка и тяхната функционалност. 

Препоръчваме да се доверите на италианското качество и традиции в производството - плодорезачките на GRIFO и ENOITALIA. Ние ще ги доставим до вашата врата във възможно най-кратък срок. На тези марки предлагаме също така гроздомелачки, шихтови филтри и друго оборудване.

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да, в онлайн магазина може да пазарувате като гост, чрез регистрацията си във Facebook и Gmail или като използвате опцията “Бърза покупка”. Приемаме и заявки по имейл. 

Какви са начините за доставка?

Може да вземете своята поръчка от наш физически магазин или да я получите по куриер. 

Каква е цената за доставка?

Цената за доставка се определя от тарифния план на избраната от вас куриерска фирма

В какъв период ще получим продуктите?

Стандартният срок за доставка на потвърдена поръчка е от 1 до 3 работни дни. 

Електрическа мелачка за ябълки и други плодове GRIFO DENS
GRIFO DENS е полупрофесионална електрическа мелачка за ябълки и други твърди плодове. С нея лесно и удобно можете да смилате различни видове...
GRIFO
Редовна цена 2 050.00 лв. Цена 1 749.00 лв.
  • -301.00 лв.

Свързани статии


Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички