Категории
Филтрирай
Цена
398 лв. 1440 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Плодорезачки

Плодорезачки и мелачки на Топ Цени — Коледжиков

Какво представлява плодомелачка за ябълки или други плодове

За обработка на ябълки, круши и други твърди плодове плодорезачката е изключително полезен инструмент, който може да Ви помогне да спестите много време. Благодарение на нея, плодовете ще бъдат нарязани на малки парчета, подходящи за изстискване. По този начин ще извлечете повече сок, когато използвате преса за плодове. Плодорезачка също може да използвате за приготвяне на конфитюр, мармалад, сладко. Подходяща е и за подготовка на джибри за ракия, защото нарязани плодов материал ще ферментира по-бързо.

Това е изключително важно при пресоване. Ако ябълките и крушите не са разрязани или са на прекалено големи парчета, пресата ще се затрудни. Освен това, няма да получите същата производителност и ще добиете по-малко количество сок от плода. Купуването на ръчна или електрическа плодорезачка е дългосрочна инвестиция, която ще се отплати многократно, а приготвянето на сокове ще се превърне в добра семейна традиция, в която дори децата могат да участват.

Можете да закупите цялото Ви необходимо оборудване от нас. Вече не трябва да се чудите какво да правите с богатата реколта от ябълки, грозде и други плодове, които са узрели във Вашата овощна градина. Най-добрият и здравословен начин е да ги смелите или нарежете чрез плодомелачка. Всичко е много просто и най-важното е, че Вашата реколта няма да се похаби и изгние, а Вие ще можете да се насладите на домашно приготвен сок, конфитюр, мармалад или друго плодово изкушение.

Ръчни плодорезачки

Ръчните плодомелачки работят без електрическа енергия. Те се задвижват механично, чрез ръчно въртене. Механичните плодорезачки са оборудвани с две ролки, които имат остриета от неръждаема за нарязване на плода. Задвижването става чрез завъртане на голям маховик от едната страна на машината. Маховикът дава инерция, която облекчава силата, необходима за работа на плодорезачката.

За плавна и удобна работа трябва да бъде поставена върху стабилна опора, например между два стола или маси. Също така, трябва да поставите кофа или друг съд под плодомелачката, където да се сабира настъргания материал. Съветваме Ви да работите в екип от двама души. Единият управлява плодомелачката чрез завъртане на маховика, а другият вкарва плодове във фунията. По този начин ще постигнете средна производителност 300 килограма на час.

Електрически плодорезачки

Електрически плодомелачки могат да нарязват цели плодове без проблем. Те не се нуждаят от специално промишлено захранване, за това могат да се използват във всеки дом с електричество 230 V. Тяхната скорост на работа е много по-висока, а получения резултат са фино смлени плодове. Почти на каша. Съставени са от бункер за зареждане с форма на фуния, който събира цяла кофа за ябълки. От там плода попада при ножовете, които го смилат за секунди. Плодовият материал, който е вече раздробен, се отделя през страничен дефлектор, под който трябва да поставите съд за събиране.

Плодомелакчите с електрически мотор постигат по-голяма производителност спрямо ръчните модели. Обработеното количество за час варира от 800 до 1 000 килограма. Друго тяхно предимство пред механичните варианти е това, че могат да се използват от един оператор. Стартират се с натискането на само един бутон. Авариен бутон е предназначен за мигновено спиране при нужда. Електрическите плодорезачки имат защита против претоварване. Благодарение на стабилна основа, могат да бъдат поставени на всяка равна повърхност.

Каква плодорезачка да купя

Може да закупите както ръчни така и електрически модели. Решете кой модел да изберете, като прецените количеството на овощната продукция и честотата на употреба на оборудването. Преценете, дали целите по-груба или по-фина обработка. Ако мелите плодове за конфитюр или джибри може те да са на по-едро. Ако ще изстисквате сок, тогава се стремете към фино смлян продукт.

Механичните плодорезачки са подходящи за мелене на ябълки и твърди плодове. Те не бива да бъдат подценявани, тъй като имат здрави ролки с остри ножове, за бързо и гладко рязане. Работата с ръчна плодомелачка не изисква много усилия, въпреки механичния характер на задвижване. Например, двама души могат да смелят до 300 кг. ябълки за час - единият върти ролките, а другият подава материал в бункера.

Електрическите плодорезачки имат по-висока производителност, от 500 до 1 000 килограма на час. Те нарязват ябълките на по-фина маса и следователно ще добиете повече сок по време на пресоване. Колкото по наситно е нарязана овощната продукция, толкова повече сок можете да извлечете от нея. Използвайте електрическа плодомелачка, за да добиете сок, равен на 50 до 75 % от теглото на общото количество плодове.

Какви са ползите от машина за мелене на ябълки

Преди да бъдат поставени в преса за изстискване на сок, ябълките трябва да се измият. С ябълкомелачка се натрошават на фино. Колкото по-фини са ябълките, толкова повече сок е възможно да излезете от тях когато се пресоват. Ябълките могат да бъдат настъргани и оставени за около час-два преди изстискване, така че сокът да се отдели от кашата по-добре.

Плодорезачка и плодомелачка за производство на вино и ракия

Използвайте плодо мелачка когато правите ракия или вино! Цели плодове поставени в бидон ферментират по-бавно. Едно от решенията е да ги нарежете ръчно с помощта на нож. Ако количеството обаче е голямо, това ще Ви отнеме много време. С плодо мелачка не само се съкращава времето за нарязване, но се постига по-бурна ферментация за по-кратко време. Това е така, защото осигурявате изтичане на сока, в който се съдържат захарите отговорни за процеса на ферментиране.

Откъде да купя плодорезачка и плодомелачка на ниска цена

Ние предлагаме първокласно винарско оборудване за домашна и професионална употреба. В Коледжиков ще намерите най-добрите ръчни и електрически мелачки на изгодна цена. Доверете се на италианското качество с марки GRIFO и ENOITALIA. Купете своята машина за мелене на ябълки и твърди плодове сега. Ние ще я доставим до Вашата врата във възможно най-кратък срок. Приготвяйте вкусни конфитюри и мармалади. Добивайте по-голямо количество ракия от Вашите джибри, благодарение на плодорезачка, която може да закупите от нас на ниска цена.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички