Скарификатори и аератори

Аератори и скарификатори за трева на достъпни цени — Коледжиков

Какво е аератор за трева и как се работи с него

Аератор, това е инструмент от градинарството, включващ множество шипове, които пробиват земята. Проникването в почвата и създаването на тесни дупки с дълбочина до 5 сантиметра осигурява по-лесен достъп на вода, тор, светлина и хранителни вещества до корените на райграса. Чрез скарифатор се премахва наслоения мъх, който задушава и сплъстява тревните стръкове. Точно от това се нуждае тревата, за да расте по-здрава, силна и зелена.

Какви са ползите от аерация и скарифация на тревата?

  • Подобрен въздушен обмен между почвата и атмосферата;
  • Засилен дренаж на почвата;
  • Подобрено усвояване на тор и хранителни вещества;
  • Намален воден отток;
  • По-силна коренова система на тревата;
  • Намалено сбиване на почвата;
  • Повишена толерантност към топлина и суша.

Видове аератори и скарифатори предлагани от koledzhikov.bg

Разликата между аератор и скарифатор е единствено в работния вал. Една машина може да извършва и аериране и скарифиране стига да разполага с необходимия инвентар. Видово се класифицират според начина на задвижване и метода на работа, като основно се делят на:

Моторни аератори

Използват мощността на бензинов двигател за задвижване на шипчестия валяк, за пенетрация на почвата. С тях може да се аерира сравнително голяма площ за кратко време.

Електрически скарификатори

Задвижват се на ток и служат за премахване на слоевете мъртва материя и подмладяват Вашата тревна площ, като улесняват проникването на вода, минерали и хранителни вещества. Използват се в домашни градини и поляни.

Професионални машини за аериране и скарифиране

Създават въздушни канали в почвата, позволявайки на въздуха да преминава свободно и да циркулира около корените на тревата. Освен това могат да премахват наслоения по повърхността филц, който възпрепятства проникването на влага. Служат за поддръжка на огромни територии, поради високата скорост на работа.

Ръчни аератори

За малки пространства със сложна форма и релеф има механични аератори, които се притискат с крак в земята, под въздействието на тежестта на оператора. Подобряват дренажа, възстановяват силно износени зони до 100 квадратни метра.

В koledzhikov. bg ще откриете машини за аериране и скарифиране AGRINOVA, BILLY GOAT, ETESIA, CARAVAGGI, AL-KO, STIHL, HUSQVRNA, NEGRI, TEXAS.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички