Аератори за трева и скарификатори

Аератори и скарификатори за трева на достъпни цени — Коледжиков

Аератор, скарификатор, вертикутер - това са понятия, които за мнозина може да се окажат объркващи. Зад тях обаче се крие полезна градинска машина за аериране на трева, която изпълнява няколко функции.

Те могат да бъдат:

  • отстранява изсъхналата трева
  • подрязва я
  • разрохква почвата

По този начин земята става по-плодородна и по-богата на кислород и влага. 

Какво представлява аераторът? 

Рано или късно всеки, който има къща с двор и градина, осъзнава, че трябва да положи усилия, за да се радва на здрава и свежа трева. За целта има нужда от специално разработена машина, но каква да бъде тя? 

Чували ли сте за скарификатори и вертикутери? Те принадлежат към един клас устройства - аераторите. Различават се по своите функции и възможности. Скарификаторът е предназначен за отстраняване на мъх от повърхностния слой на тревата, суха трева, плевели и др. Той подобрява външния вид на моравата, защото стимулира проникването на кислород, влага и слънчева светлина в почвата.

Докато скарификаторът е снабден с шипове, вертикутерът работи с ножове. Те правят прорези в почвата и корените на тревата. По този начин вертикутерът подпомага проникването на слънчева светлина, влага, кислород и торове непосредствено до кореновата система на тревата и стимулира развитието й. Тази градинска машина намира приложение в началото на пролетта и средата или края на есента. Препоръчителна е за запуснати дворове, в които тревната настилка е в плачевно състояние. 

Когато разглеждате категорията “Аератори”, може да изберете скарификатор, вертикулатор или машина, която съчетава и двете функции с помощта на смяна на работните валове. 

Какви видове аератори предлагаме?

В продуктовия асортимент на магазин Коледжиков ще намерите богата гама аератори и скарификатори. Според начина на задвижване и предназначението те се делят на няколко вида:

Ръчни аератори

Те са подходящи за малки градини и аериране на тревата и почвата в трудно достъпни места. Задвижват се от самия оператор, тъй като не са оборудвани с двигател. С ръчен аератор може да правите пролетно и есенно време малки дупчици в почвата. По този начин отстранявате натрупания мъх и подобрявате достъпа на въздух и вода. 

Моторни аератори

Моторните аератори за трева използват мощността на бензинов двигател за задвижване на шипчест валяк и пенетрация на почвата. С тях може да се аерира сравнително голяма площ за кратко време. 

Електрически аератори

Електрическият аератор се задвижва с ток и служи за премахване на слоевете мъртва материя и подмладяват вашата тревна площ, като улеснява проникването на вода, минерали и хранителни вещества. Обикновено се използва в домашни градини и на поляни. 

Акумулаторни аератори

Този вид аератори се захранват от батерия. Отличен избор са, когато искате да останете независими от електрическата мрежа и търсите повече мощност. Акумулаторните аератори са все по-търсени, заради своята екологичност и простота по отношение на грижи и експлоатация. 

Професионални машини за аериране и скарифициране

Професионалните аератори и скарификатори са създадени за по-висока производителност и редовно натоварване. Те създават въздушни канали в почвата, позволявайки на въздуха да преминава свободно и да циркулира около корените на тревата. Освен това могат да премахват наслоения по повърхността филц, който възпрепятства проникването на влага. Служат за поддръжка на огромни територии, поради високата скорост на работа.

Ползи от аерирането на тревата

Аерирането на тревата е практика, посредством която може да направите тревната покривка по здрава и плътна. 

  • Подобряване на достъпа на кислород. С аератор можете да обработите твърдата почвена покривка. Така ще увеличите притока на въздух, вода, и хранителни вещества към корените на тревата. 
  • Стимулиране на растежа на кореновата система. Тъй като корените се подхранват по-добре, може да очаквате по-здрава и гъста трева. 
  • Подобряване на дренажа. Редовното аериране на тревата през сезона спомага за извеждането на излишната влага от почвата. По този начин се предотвратява задържането й край корените. 
  • Подобряване на устойчивостта на почвата. Аерирането прави тревната настилка по-издръжлива на тъпчене. 
  • Подобряване на абсорбирането на торове. Може да очаквате по-свежа и зелена трева в двора, тъй като абсорбирането на хранителни вещества значително ще се подобри. 

Можем ли да направим поръчка на аератор и скарификатор без регистрация?

Да, в магазин koledzhikov.bg може да направите поръчка с и без регистрация. Регистрираните потребители получават възможност да поръчват по-бързо артикулите, тъй като имат предварително зададени данни за получаване. При поръчка без  регистрация е необходимо да се въведе имена и телефон, за да може да се обработи заявката Ви.

Какви са начините за доставка? 

Може да получите поръчката си от нашите физически магазини в София и Варна или с куриер до посочен от Вас адрес. 

Каква е цената за доставка?

Когато поръчате артикули, които не са в промоция, на обща стойност над 250 лева, не начисляваме допълнителна такса за доставка. В останалите случаи стойността на доставката е по тарифа на куриер.

В какъв период ще получим продуктите? 

Доставяме поръчките в срок от 1 до 3 работни дни. Когато има забавяне от страна на производител или при изчерпана наличност, ще се свържем с вас, за да уточним датата за доставка. Ще получите своята поръчка най-късно до 30 работни дни.

В какъв ценови диапазон са продуктите в категория "Аератори за трева и скарификатори"?

По-евтините и широко разпространени модели сред градинарите любители са около 60-300 лв., докато професионалните аератори могат да достигнат 20 000 лв.

Категории

Често задавани въпроси за аератори за трева и скарификатори

Аератор или скарификатор - кое да изберем?

Скарификаторът разрохква почвата и премахва мъхове и лишеи. Работата му е подобна на тази на аератора за трева, само че в по-мощен вариант. Ако почвата е уплътнена, добре е да я обработите със скарификатор. Ако е по-мека, можете да използвате аератор.

Признаци, че поляната има нужда от аератор

Може да разпознаете нуждата от използването на аератор или скарификатор по няколко признака. Сред тях са изсъхнала и пожълтяла трева, плътен слой от мъх и наличие на зони с оредяла трева трева или липсваща такава. 

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички