Циркуляри за дърво

Циркуляри за дърво Видове и Цени — Коледжиков

Какво е циркуляр за дърво?

Циркулярът (пендула за дърво) е машина за рязане на дървен материал - греди, дъски, летви и плоскости. Снабден е с електрически мотор и назъбен, стоманен диск. Предназначен е за направата на вертикален или напречен разрез в дървесина. 

Видове циркуляри за дърво

В дървообработването се срещат няколко видове циркуляр според начина на рязане:

Ръчен циркуляр за дърво

Ръчният циркулярен трион е най-конвенционалният инструмент за рязане на дърво. Можете да регулирате основата му, за да постигнете разрез с различна дълбочина и наклон до 45 °, а понякога и 50 ° спрямо диска. 

Ръчните циркуляри за дърво имат няколко предимства, които ги правят подходящи за домашна употреба, за работа на малки проекти или на места, където стационарният циркуляр може да е неудобен или несъвместим. Те са:

 • Мобилни: Ръчните циркуляри са компактни и леки, което ги прави много подходящи за работа на различни места и в различни условия, включително на открито или на строителни обекти. 
 • Удобни за пренасяне: Поради своята компактност и лекота, ръчните циркуляри са лесни за пренасяне и транспортиране между работни места. Те могат да бъдат поставяне върху различни повърхности. 
 • Осигуряват гъвкавост: Те предлагат голяма гъвкавост при работа, тъй като потребителят може да избира ъгъла и мястото на рязане свободно.
 • Може да ги купите на по-ниска цена: В сравнение със стационарните циркуляри за дърво, ръчните циркуляри обикновено са по-достъпни по цена, което ги прави предпочитани за работа от непрофесионалисти и любители.
 • Удобни за монтаж: Тъй като не се изисква монтаж и настройка на работната площ, ръчните циркуляри могат бързо да бъдат използвани, непосредствено след изваждането им от опаковката.
 • Подходящи за прецизно рязане: Въпреки че не са толкова мощни като стационарните циркуляри, ръчните циркуляри все пак могат да осигурят прецизни рязания, особено при работа с по-тънки или по-деликатни материали.

Когато избирате ръчен циркуляр за дърво, разгледайте като пример няколко популярни модела на пазара. DeWALT D23700 е пендула с мощност 1750W, диаметър на диска 235 мм, 24 зъба на диска и дълбочина на рязане от 62 до 86 мм. MAKITA HS301DZ е циркуляр за дърво с акумулаторно захранване. Той работи с диаметър на диска 85 мм. Подходящ е за рязане на дълбочина 16,5 мм и 25,5 мм според ъгъла. 

Потапящ циркуляр за дърво

Известен още като герунг циркуляр, потапящият циркуляр извършва бърз и точен напречен разрез в детайл под избран ъгъл. Обикновено се използва за рязане на летви и дъски с точна форма за напасване една към друга. Повечето модели са сравнително малки и преносими. Диаметърът на диска варира от 20 до 30 сантиметра. DWS777 на марката Девалт е от онези инструменти за дървообработка, които служат като пример за съотношение качество и цена. Работи с диск с диаметър 216 мм, има блокировка на шпиндела и може да се включи към външен прахоуловител. 

Потапящите циркуляри за дърво са специализирани инструменти, които имат няколко предимства:

 • Потапяне в материала: Тези циркуляри имат възможността да потапят диска си директно в дървото, което позволява рязане на материала отвътре. Това дава възможност за стартиране на рязането от средата на материала, което е особено полезно за точни и прецизни рязания.
 • Повишена безопасност: Поради това, че дискът на потапящия циркуляр е частично скрит, той осигурява по-голяма безопасност. Вероятността от контакт е минимален. 
 • Възможност за рязане под ъгъл: Много от моделите на потапящи циркуляри са оборудвани със здрави механизми за регулиране на наклона на диска, което позволява рязане на дърво под различни ъгли.
 • Прецизност и контрол: Тъй като потапящите циркуляри за дърво позволяват на оператора да постави диска точно на мястото, от което ще започне рязането, те осигуряват по-голяма прецизност на работа и контрол върху рязането.
 • Удобство при рязане на плочки и панели: Потапящите циркуляри са особено полезни за рязане на дървени плочи или панели, където се изисква прецизност и чисто рязане, без да се повреждат лицевите повърхности на материала.

Настолен (стационарен) циркуляр за дърво

Настолният циркуляр е проектиран да реже дълги греди и дъски, за случаите когато трябва да направите прав разрез през парче дърво. С използване на водачи, материалът може да бъде подаден към диска под различни ъгли. Познат е още като стационарен циркуляр за дърво. 

 • Настолните циркуляри за дърво имат няколко ключови предимства. Те имат по-големи мотори и по-големи дискове от ръчните циркуляри, което ги прави по-подходящи за по-големи и по-тежки проекти. Отличават се с:
 • По-голяма прецизност: Стационарният циркуляр за дърво обикновено е по-стабилен и по-точен от ръчните циркуляри, което позволява постигането на по-прецизни и консистентни рязания.
 • По-голям капацитет за рязане: Те често разполагат с по-големи дискове и мотори, което позволява рязане на по-големи и по-дебели дървени материали без затруднение.
 • По-голяма безопасност: Този тип циркуляр за дърво често има вградени предпазители и други мерки за безопасност, които могат да намалят риска от наранявания по време на рязане. 
 • По-голяма производителност: Те са идеални за производствена среда, където се изисква повторяемост и висока производителност.
 • По-голяма устойчивост: Поради тяхната стационарност и тежест, настолните циркуляри за рязане обикновено предлагат по-голяма стабилност по време на работа.

Освен това настолният циркуляр за дърво дава възможност за допълнителна функционалност. Някои модели имат вградени функции като наклон на диска за рязане под ъгъл или регулиране на височината на рязане, което ги прави още по-гъвкави за различни видове работа.

Приложение на циркулярите (пендулите) за дърво

Циркулярите за дърво се използват за рязане на дъски, фурнири, плоскости и други дървени материали с голяма прецизност и скорост. Те са основен инструмент в столярството, дърводелството и строителството. В зависимост от характеристиките на материала за рязане могат да се използват с различни дискове. 

Критерии при избор на циркуляр за дърво

При покупка на циркуляр за дърво, е важно да обърнете внимание на следните основни характеристики:

 • Мощност на мотора: По-голямата мощност на мотора обикновено означава по-голяма способност за рязане на по-дебели и по-трудни материали.
 • Диаметър на диска: Размерът на диска определя максималната дълбочина на рязане. Изберете циркуляр за дърво с подходящ диаметър за вашите нужди.
 • Регулиране на височината и наклона на диска: Тези функции ви позволяват да правите повече по видо рязания, включително рязане под ъгъл и рязане на различни дълбочини.
 • Функции за безопасност: Вградени предпазители и системи за безопасност са от съществено значение за предпазване от наранявания.
 • Стабилност и издръжливост: Изберете циркуляр, който е изграден от здрави и издръжливи материали, който предлага стабилна работна платформа.
 • Допълнителни функции: Вземете предвид допълнителните функции като интегрирана подпора за материала, прахоуловител или светлинно упътване за по-добра точност.
 • Размер и тегло: В зависимост от вашия работен обхват, изберете циркуляр за дърво, който е лесен за пренасяне. За постоянна употреба на едно място препоръчваме да изберете стационарен циркуляр за дърво. 

Защо да купим циркуляр за дърво от магазин Коледжиков?

В онлайн магазин Коледжиков можем да ви предложим циркуляр за дърво, който най-добре отговаря на Вашите потребности. При нас ще откриете машини с различна мощност, диаметър на диска - 185 мм, 190 мм, 210 мм, 255 мм, дълбочина на рязане - 70 мм, 80 мм, 92 мм, 102 мм, 144 мм,  ъгъл на рязане - 45 градуса, 90 градуса, функция прахоулавяне и други характеристики. 

Осигуряваме постоянна наличност и бъза доставка на ръчни, настолни и стационарни циркулярни триони с марка METABO, BLACK+DECKER, BERNARDO, BOSCH, DEWALT, FESTOOL, HITACHI, JEPSON, MAKITA, MAKTEC, RAIDER, RTR и STANLEY. Готови сме да ви предложим и качествени машини и триони за метал, пластмаса и други материали. Не се колебайте за се свържете с нас за повече информация. Ние ще ви запознаем с всички продукти и услуги, които предлагаме. 

Какви са условията за безплатна доставка?

Получавате безплатна доставка при поръчка над 250 лв. до посочен от Вас адрес, независимо от населеното място на територията на България. Изключение правят артикулите от раздел "Винарско оборудване" и тези в промоция. Конкретна информация за цената за доставка на Вашата поръчка може да получите от нашите търговски консултанти. 

В какъв период ще получим продуктите?

Направените поръчки се стремим да доставим в рамките на един до три работни дни след потвърждението им. Изключение правят онези продукти, при които има необходимост от производствено време. Тогава стандартният срок за доставка е до 30 работни дни. 

Категории

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички