Снегорини

Снегорини | Самоходни и Верижни | Цени - Коледжиков

Какви снегорини предлагаме?

В Koledzhikov.bg ще откриете богата гама роторни снегорини на достъпни цени - бензинови, електрически и акумулаторни, от цял свят и с различни мощност, работна ширина, разход на гориво и други специфики. 

Общото между тях е, че са произведени по съвременен стандарт и от качествени материали. Тези машини за почистване на сняг са подходящи за лична и професионална употреба и намират широко приложение - за разчистване на алеи, паркове и други пространства в градска среда. 

Видове снегорини

Снегорините може да имат електрически или четиритактов бензинов двигател с различна мощност - 4 к.с., 5,5 к.с., 6 к.с., 6,5 к.с., 7 к.с., 8 к.с., 9 к.с., 10 к.с., 11 к.с., 12,5 к.с. 13 к.с. 15 к.с., 22,1 к.с. и т.н. 

Мощността на двигателя е важен показател. Той влияе пряко върху проходимостта на машината и способността й да се справя с по-твърд сняг.

Моторен снегорин

Повечето моторни роторни снегорини са на колела, но има и такива с вериги, които са по-проходими и с по-добро сцепление. Колесните снегорини са с по-леко тегло, което ги прави по-маневрени и удачен избор за почистване на труднодостъпни места. В същото време те не са достатъчно проходими при висок и дебел сняг. За такива условия препоръчваме да купите верижен снегорин

Преимущества на колесния бензинов снегорин:

 • Лесно обслужване - в сравнение с верижните снегорини те са с по-проста конструкция и позволяват по-бързо отстраняване на повреда
 • Неголямо тегло - колелата са значително по-леки от веригите 
 • Маневреност - с колесен снегорин може да завивате под по-малък ъгъл. Тази особеност позволява да го използвате в зони с по-малка квадратура. 

Популярни моторни снегорини на достъпна цена са BULMASTER KC 624S, AL-KO SnowLine 620E II и BULMASTER KC 726MS-F. Внимание заслужават още моделите със самоход. Популярни самоходни снегорини са: HONDA HSS1380I ETD и MTD SMART M 61.  

Верижен снегорин 

Качествен верижен снегорин ще ви свърши прекрасна работа при почистване на големи площи с високи преспи и мокър сняг. За разлика от колесния модел той е по-тежък и по-мощен, което означава по-висок разход на гориво и по-ограничена маневреност

Същевременно верижните снегорини нямат конкуренция по ред други показатели. Те имат отлично сцепление с повърхността и преодоляват различни неравности, препятствия, бордюри и др.  Способни са да чистят сняг дори по лед, благодарение на на веригите и солидното тегло. За да добиете представа, ще уточним, че средностатистически верижният снегорин е по-тежък от колесния с 20-30 кг.  

Сцеплението е онова, което прави верижния снегорин ненадминат. Той без проблем може да се използва по склонове и обледенени участъци.

Когато избирате модел, не е задължително той да бъде най-скъпият. Важно е да определите какви са вашите нужди и цели. Например за почистването на зоната около дома и пътеки може да използвате верижен снегорин с обем на двигателя 230-250 куб.см. За по-големи терени препоръчваме техника с двигател с обем поне 400 куб. см. 

Един от начините да се уверите в качеството на роторния снегорин, който искате да купите, е като узнаете какъв е двигателят му. От неговата надеждност зависят способностите на машината. В магазин Коледжиков предлагаме верижни снегорини с двигатели HONDA, HUSQVARNA, MTD и CUB CADET - все марки, които отдавна са спечелили доверието на потребителите. 

Разглеждайки разнообразието от верижни снегорини, обърнете внимание на обема на резервоара - той подсказва колко дълго време може да работите с машината, преди да се наложи презареждане. 

Предлаганите от нас модели се характеризират още с:

 • качествен шнек
 • ярък фар
 • джойстик за управление на улея
 • протектор на веригите (предпазва от плъзгане дори на гол лед)
 • електрически стартер (за да стартира двигателят, независимо от минусовите температури навън) 

Преимущества на верижния снегорин: 

 • Може да го използвате продължително време, без да сменяте звената на веригата
 • Няма риск от увреждане на гумите - веригите преодоляват остри предмети и други стърчащи елементи в снега
 • Високопроходимост  

През последните години едни от най-търсените верижни снегорини са HONDA HSS655 ET, HONDA HSM1380I1 ETD и HONDA HSS1380A ET. 

Електрически снегорин

Фирмите за почистване и собствениците на къщи с неголеми дворове и алеи предпочитат електрически снегорини. Те се захранват с удължителен кабел или с батерия, маневрени са, производителни и удобни за употреба. 

За разлика от бензиновите модели, един електрически снегорин не изисква предварителни операции преди стартирането му. Няма нужда от наливане на гориво, почистване и сменяне на свещи, контролиране на нивото на маслото. Освен това се предлага на достъпно ниска цена. Неговото съхранение и пренасяне е по-лесно.

Съвременните електрически снегорини са много леки – 15-20 кг. За сравнение бензинова машина за почистване на сняг може да тежи 100 кг. Едни от най-търсените модели са: HECHT 9200, AL-KO SnowLine 46 E и TEXAS SNOW BUSTER 390.

Акумулаторен снегорин

Изберете акумулаторен снегорин, ако търсите екологична алтернатива и машина, за която няма нужда да от поддръжка и подготовка на масло и гориво. Съвременните модели могат да бъдат достойни като производителност на бензиновите и предоставят достатъчно време за пълноценна работа. Батериите им са с дълъг експлоатационен живот

Сред най-търсените акумулаторни снегорини са моделите на GreenWorks, например GreenWorks GD80ST. 

Несамоходен или самоходен снегорин? 

Снегопочистващите машини биват два типа - самоходни и несамоходни. И двете разновидности имат своите преимущества и недостатъци. 

Самоходните снегорини са способни да почистват снежна покривка с различна плътност, изхвърлят по-надалеч снега, не изискват от оператора да прилага физическо усилие. Освен това позволяват да изберете темпото на работа и с тях се почистват по-лесно големи по площ терени. Техен минус е големият разход на гориво. 

Преимуществата на снегорините без самоход се изразяват в тяхната компактност, маневреност и неголямо тегло. С тях лесно ще почиствате сняг на труднодостъпни места. Освен това се предлагат на по-ниска цена. Като минус при тях може да посочим по-малкия обем на резервоара за гориво. 

Как да изберем снегорин?

Ако се колебаете между колесен, верижен или електрически снегорин, допитайте се до нас, за да получите съвет, съобразен с вашите потребности.

Някои от важните характеристики и екстри на снегорините, на които да обърнете внимание, са:

 • Фарове
 • Контрол на скоростта
 • Електрически стартер
 • Подгряване на ръкохватките
 • Блокаж на диференциала
 • Джойстик за управление на улея.

Коледжиков препоръчва снегорини марка:

 • BULMASTER
 • HONDA
 • HUSQVARNA
 • HECHT
 • AL-KO
 • CUB CADET
 • MCCULLOCH
 • MTD
 • OLEO MAC
 • PETROV
 • TITAN
 • TORO
 • TEXAS
 • WOLF GARTEN
 • ELEKTRO MASCHINEN

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

За улеснение на всеки наш клиент, е възможно да се поръчват роторни снегорини, без необходимост от регистрация в сайта. След като направите поръчка си, ние ще се свържем с вас до края на работния ден за потвърждението ѝ. 

В какъв период ще получим продуктите?

Поръчаната машина може да получите на място в наш магазин, с доставка до посочен от Вас адрес или в офис на куриерска фирма. Стандартното време за доставка е между 1 и 3 работни дни

В какъв ценови диапазон са продуктите в категория "Снегорини"?

В магазин Коледжиков ще откриете богата гама снегопочистващи машини на достъпни цени. Ако търсите евтин снегорин, разгледайте електрическите ни модели. Сред тях ще откриете продукти на цени от 130 лв. нагоре. 

Евтин бензинов снегорин може да намерите за около 1000 лв. Цените на този тип продукти зависят не само от техническите характеристики, но и от производителят. Ако искате да купите верижен снегорин Хускварна, ще е необходимо да заделите бюджет между 5500 и 8000 лв.

Продуктовият асортимент от роторни снегорини покрива ценовия диапазон от неколкостотин лева до 35 000 лв. Сред най-скъпите модели са тези на Honda - професионални машини за почистване на сняг с внушителна производителност, издръжливост и качество на изпълнение.
Вижте още: 

Икономичен калорифер

Прахосмукачка за пепел

Агрегати за ток

Категории

Свързани статии


Често задавани въпроси за снегорини

Кой е най-добрият снегорин?

В магазини Коледжиков предлагаме богат избор на снегорини за професионална и непрофесионална употреба. Когато търсите най-добрия модел за Вас, консултирайте се с нашите търговци. Ние ще Ви предложим качествена снегопочистваща машина на достъпна цена, произведена с оглед Вашите потребности. 

Как да подготвим бензиновия снегорин за работа?

Необходимо е да проверите машината за наличието на механични повреди - огледайте корпуса, колелата, шнека и други елементи. След това проверете дали са останали гориво и масло от миналата година. Трябва да ги отстраните и да налеете нови. За да сте уверени в действията си, следвайте препоръките на производителя или се допитайте до консултант в специализиран магазин за снегорини. 

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички