Фирма Коледжиков ЕООД е основана през 1991 г. във Варна от инж. Иван Коледжиков. Всичко започва с идеята да се отговори на нуждите на българския потребител от качествена малогабаритна селскостопанска техника като мотофрези, мотоблокове, доилни агрегати, фуражомелки и др.  Паралелно с отварянето на магазин, компанията създава сервизен център и складова база в Морската столица.  

Успехът на начинанието не закъснява и Коледжиков ЕООД се утвърждава като търговец, на който може да се довериш и с който можеш да вървиш уверено напред. Продуктовото портфолио на фирмата се разраства, като в него вече присъства градинска и горска техника на световни марки, сред които Щил и Хускварна. Компанията получава и оторизация за сервизен дилър директно от Централата на BRIGGS & STRATTON от САЩ и Русия.

През 2006 г. Коледжиков ЕООД създава собствен онлайн магазин.

От 2007 г., с присъединяването на България като членка на ЕС, Коледжиков ЕООД започва самостоятелен внос и дистрибуция на марките Сибиряк и Нева от Русия, Оскар Строителна техника от Турция  и много други.

Година по-късно отваря първият магазин на Коледжиков ЕООД в София, който разполага със собствен сервиз и склад.

Към днешна дата компанията продължава да се развива и да предлага на българския пазар качествени машини на достъпни цени, като работи директно с повече от 45 фабрики и производители от цял свят.

От своето основаване през 1991 г. до днес Коледжиков ЕООД израсна от малка търговска компания до утвърдено име на пазара за градинска, горска, паркова, комунална и строителна техника в България. Днес можем да се похвалим със сплотен и дългогодишен екип от търговци  и сервизни техници и хиляди доволни клиенти.


Мисия

Нашата мисия е да се развиваме в крак с новите тенденции, без да правим компромиси с нашите ценности. Вървим напред с поглед, отправен към бъдещето, и ангажимент да отговорим на потребностите на нашите клиенти. За нас е важно да бъдем готови за това, което предстои.

Ние се стремим:

 • Да създаваме стойност
 • Да вдъхновяваме
 • Да бъдем полезни


Визия и цели

Коледжиков ЕООД е компания с традиции и с визия да бъде водещ търговец на градинска, горска, паркова, комунална и строителна техника. За да го постигнем, ежедневно полагаме усилия да бъдем до своите клиенти, да разбираме техните нужди и да им помагаме да използват оптимално продуктите, които купуват от нас. Постоянно обновяваме своето продуктово портфолио и сме ангажирани с обучението на своите кадри и насърчаването на техните професионални умения. За нас успехът е олицетворение на успеха на нашите клиенти, партньори и служители.


Ценности

От самото си създаване до наши дни Коледжиков ЕООД се придържа към изконни ценности като честност, обективност, сътрудничество, взаимопомощ и стремеж към постоянно усъвършенстване.


Сертификати

През 2004 г. фирма Коледжиков ЕООД защити Сертификат по система за управление на качеството ISO 9001:2000 към BVQI.

През 2012 г. се ресертифицира по управление на качеството ISO 9001:2008 към RINA.

С цел поддържане на висок стандарт на качество на предоставяните продукти и услуги, „КОЛЕДЖИКОВ” ЕООД разработи собствена система по качество в съответствие с международен стандарт ISO 9001:2015 и политика за стратегическото си развитие.


Търговия и продуктово портфолио

Фирма Коледжиков ЕООД е дистрибутор и дилър с ексклузивни права на световно известни марки, доказали се с изключително качествени продукти и непрекъснато развиващи иновативни решения.

Част от производителите, с които работим, са: 

AGRINOVA, AL-KO, BERNARDO, BILLY GOAT, BOSCH, BRIGGS & STRATTON, BRILL, BROIL KING, BULMASTER, CARAVAGGI, CELLFAST, CUB CADET, ENOITALIA, ETESIA,  FERRIS, GARDENA, GREEN GARDEN, GREENWORKS, GRIFO, GRILLO, GYS, HONDA, HUSQVARNA, HYUNDAI, IMER, IML, KAWASAKI, KARCHER, KOSHIN, LONCIN, MAKITA, MAROLEX, MASTER, MATABI, MILWAUKEE, MITSUBISHI, MTD, MULLER PRO MASCHINEN, NEGRI, NILFISK, NOCCHI, OSCAR, PENTAIR, PERUZZO, PRAMAC, PRO CRAFT, PUBERT, RAIDER, SEMBDNER, SHIBAURA, SOLO by AL-KO, SPIDER, STIHL, SUBARU, SYSTECO, TEXAS, WOLF GARTEN, НЕВА, RYOBI и много други.

Фирма Коледжиков постоянно се развива. Стремим се да бъдем в крак с новите тенденции на пазара и редовно обновяваме продуктовия си асортимент с нови производители и модели машини. 

Всички тези фирми са водещи производители на:

 • градинска техника - резачки за дърва, храсторези, електрически, моторни и акумулаторни косачки, косачки за трева,  тримери за трева, моторни коси, мотофрези, мотокултиватори, ножици за жив плет, аератори, листосъбирачи, духалки за листа, дъмпери, кастрачки за клони, дробилки, градински пръскачки, каналокопатели, свредели за дупки, тороразпръсквачки и др.
 • двигатели, генератори за ток, помпи за вода, калорифери и др.
 • почистваща техника – снегорини, водоструйки, пароструйки, прахосмукачки за промишлеността и бита, полиращи машини, почистващи роботи, сепаратори за прах, прахоуловители, комунална техника, пясъкоструйки и др.
 • електрически и пневматични инструменти - бормашини, винтоверти, гайковерти, перфоратори, къртачи, рендета, циркуляри, консумативи и много други.
 • лека строителна техника - бетонобъркачки, пердашки, вибромастари и др. 
 • металообработващи и дървообработващи машини
 • винарско оборудване и консумативи за изби – гроздомелачки, плодоберачки, роначки, преси за грозде, съдове за съхранение на вино, шихтови филтри и др.
 • заваръчна, ВиК и компресорна техника – компресори за въздух, електрожени, телоподаващи апарати, заваръчни машини, тръборези, каналопочистващи машини, горелки, поялници и др.
 • сервизно оборудване и подемна техника. 


Гаранционен и извънгаранционен сервиз

От самото си създаване до наши дни фирма Коледжиков ЕООД разполага със собствени сервизни бази в София и Варна, в които работят отлично обучени сервизни специалисти. За нас е важно да осигурим на клиентите ни цялостно обслужване и гаранция, че ще могат да използват дълги години своите машини. 


Клиентите ни за нас: 


"Благодаря на екипа на фирма Коледжиков за всеотдайността и вниманието, с което подхождат към работата си. Винаги е полезно да се посъветваш с тях, когато търсиш специализирана градинска техника".
 (Никола Спасов)


"Продължавайте все така добре да си вършите работата. Вие сте пример за професионализъм!"
(Христо Георгиев)                                                


"Ако търсите съвет за водни помпи, генератори за ток, тракторни косачки за трева, снегорини или каквато и да е друга техника, тук е правилното място. Препоръчвам с две ръце!"
  (Симеон Владимиров)                   


"Компетентен персонал, много добро обслужване и добри цени".
 (Нели Кирова)


"Най-важното в работата с клиенти са честността и умението да им предложиш точно това, от което имат нужда. Семейството ми неведнъж се е доверявало на преценката на фирма Коледжиков и ще го прави и занапред. Препоръчвам сервиза им". 
(Кристиян Петров)

                                                                                                                            

Декларация на „КОЛЕДЖИКОВ” ЕООД

„КОЛЕДЖИКОВ” ЕООД извършва дейности, свързани с дистрибуцията, продажбата и сервиз на градинска, горска, паркова и поливна техника.

Спецификата на реализираната от „КОЛЕДЖИКОВ” ЕООД дейност се характеризира с голямо разнообразие на предлаганите продукти и изисква висока квалификация на кадрите, познаване на съвременните тенденции при използването на съвременни технологии и средства за обработка на земеделски и декоративни култури.

С цел поддържане на висок стандарт на качество на доставяните продукти и услуги, „КОЛЕДЖИКОВ” ЕООД разработи собствена система по качество в съответствие с международен стандарт ISO 9001:2015 и политика за стратегическото си развитие.

Регламентираните правила и последователност при изпълнение на дейностите, произтичащи от настоящата система по качеството са задължителни за всички сътрудници на фирмата.

Изпълнението и контролът на дейностите е поверен на висококвалифициран и подходящо обучен персонал, подлежащ на периодично опресняване на знанията и повишаване на квалификацията.

При изпълнение на обслужващите дейности „КОЛЕДЖИКОВ” ЕООД спазва действащите в страната и международни стандарти.

Лично ръководството на „КОЛЕДЖИКОВ” ЕООД е ангажирано да осигури подходящи условия за ефективното функциониране на системата по качеството с цел изпълнение на дефинираната Политика по качеството и поетите задължения към нашите клиенти.

Дата: 09. 01.2018 год.

                                                                                                                         Управител:. . . . . . . .. . . . . . . . .

                                                                                                                                           / Иван Коледжиков /

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички