Филтрирай
Цена
57лв.185780лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Уреди за премахване на плевели

Уреди за премахване на плевели → Цени и Качество — Коледжиков

Уреди за премахване на плевели

Какво представлява и как работи?

Горелките за термична борба с плевелите са единствената алтернатива на механичното или химическото премахване. Термично плевене означава, че листата на растението се загряват за около една секунда до 400°C. При тази температура протеинът в растителните клетки коагулира и растението изсъхва. 

Малки, млади растения със слаба коренова система погиват още с първата процедура, докато растенията с добре изградена коренова система изискват да бъдат подложени на топлинна обработка няколко пъти. Следователно най-доброто време за борба с плевели е, когато те току-що са се появили. 

Машините за изгаряне на плевели използват газ пропан-бутан за създаване на пламък. Процедурата е екологично чиста и се използва в биологичните ферми и конвенционалния агробизнес. 

Важно: Термичният контрол на плевели задължително се извършва с подходящо оборудване за безопасност и никога в горещ ден през лятото или във ветровито време.

Видове

Има различни горелки за плевене, съобразени с мащабите на обезплевяване - от модели за алеи и пътеки до такива за борба с вредната растителност на пътни участъци и полета. 

Основните видове са следните:

  • Ръчни - под формата на количка
  • Гръбни - тип раница, с накрайник за обгаряне

Унищожителите на плевели, които са под формата на количка или раница, са много добро средство за разчистване на чакълести пътеки и настилки. Също така могат да премахват малки плевели от почвата преди посяване на нови култури. Одобрени са за използване в биологичното земеделие.

С множество дюзи за пламък - самоходни или прикачни машини. Отличително за тях е голямата работна ширина. С едно преминаване може да бъде третирана ивица с ширина от 80 сантиметра до няколко метра в зависимост от вида. 

Начините на термична обработка биват два вида - с открит пламък или инфрачервена горелка. Професионалните уреди за премахване на плевели работят с газообразен или течен пропан бутан. В зависимост от това как се придвижват се делят на колесни, прикачени към комунални машини и теглени от трактор.

Защо да ги закупим от Коледжиков?

Фирма Коледжиков ЕООД има 30-годишен опит в търговията с градинска и земеделска техника. Предлагаме на достъпни цени широка гама уреди за премахване на плевели на утвърдените марки RIPAGREEN, ZACHO, REINERT и ETESIA

При нас ще получите професионално обслужване, компетентна консултация и сервизно обслужване. 

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да, може да направите поръчка като гост или да използвате опцията “Бърза поръчка”. 

Какви са начините за доставка?

Може да вземете своята поръчка от наш физически магазин, по куриер или с наш разнос. 

Каква е цената за доставка?

Предлагаме безплатна доставка за всички поръчки на стойност над 250 лв. Във всички останали случаи цената за доставка се определя от тарифите на куриерската фирма, която изберете. 

В какъв период ще получим продуктите?

В рамките на 1 до 3 работни дни ще получите своята поръчка. Този срок може да е по-дълъг (до 30 работни дни) за продуктите в сайта, за които се изисква производствено време. 

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Уреди за премахване на плевели"?

Предлагаме богата гама уреди за растителна защита - електрически горелки, машини и системи за унищожаване на плевели. Цените им започват от 62 лв. до 80 000 лв. 

Как и кога можем да се свържем с вас?

Може да се свържете с по няколко начина:

  • Като посетите наш физически магазин
  • Обадите ни се по телефона
  • Пишете ни на имейла
  • или ни изпратите съобщение във Facebook-страницата ни. 

Работното време на магазина ни:

  • във Варна - от понеделник до петък е от 8:30 до 18:00 часа и в събота от 8:30 до 14:00 часа. 
  • в София - от понеделник до петък е от 9:00 до 18:00 часа и в събота от 8:30 до 14:00 часа. 
Прикачна машина за унищожаване на плевели ZACHO UKB 1200

Прикачна машина за термично унищожаване на плевели ZACHO UKB 1200 работи на базата на горещ въздух. Плевелите се изгарят при температура между 300 и 500 градуса, без да се използва пламък.

ZACHO
Цена 55 350.00 лв.
Машина за унищожаване на плевели REINERT X 500 S

Машина за унищожаване на плевели REINERT X 500 S е леснопроходима и удобна за работа в градини паркове, общински площи, алеи, паркинги и други места, на които изникват диворастящи растения.

REINERT
Цена 9 410.00 лв.
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички