Филтрирай
Цена
62 лв. 76500 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Уреди за премахване на плевели

Уреди за премахване на плевели → Цени и Качество — Коледжиков

Екологично изгаряне / унищожаване на плевели 

Горелки за термична борба с плевелите са единствената алтернатива на механичното или химическото премахване. Термично плевене означава, че листата на растението се загряват за около една секунда до 400 °C. При тази температура протеинът в растителните клетки коагулира и растението изсъхва. Малки, млади растения със слаба коренова система погиват още с първата процедура. Растенията с установена коренова система трябва да бъдат подложени на топлинна обработка няколко пъти. Следователно най-доброто време за борба с плевели е когато те току-що са се появили. Машини за изгаряне на плевели използват газ пропан-бутан за създаване на пламък. Този тип борба е популярна, като екологично чист начин за унищожаване на плевели в биологичните ферми, но се използва и от конвенционалния агробизнес. Термичния контрол на плевели трябва да се извършва с подходящо оборудване за безопасност и никога в горещините на лятото или във ветровит ден.

Каква горелка за термичен контрол на плевели да изберете

Има различни горелки за плевене, съобразени с мащабите на обезплевяване. От модели за алеи и пътеки до такива за борба с вредната растителност на пътни участъци и полета. Основните видове са следните:

  • Ръчни - под формата на количка;
  • Гръбни - тип раница, с накрайник за обгаряне;
  • С множество дюзи за пламък - самоходни или прикачни машини.

Малки обезплевители

Унищожителите за плевели, които са под формата на количка или раница са много добро средство за разчистване на чакълести пътеки и настилки. Също така могат да премахват малки плевели от почвата преди посяване на нови култури. Одобрени са за използване в биологичното земеделие.

Професионални машини за плевене

Отличително за тях е голямата работна ширина. С едно преминаване може да бъде третирана ивица с ширина от 80 сантиметра до няколко метра, в зависимост от вида. Начина на термична обработка има две разновидности - с открит пламък или инфрачервена горелка. Професионалните уреди за премахване на плевели работят с газообразен или течен пропан бутан. В зависимост от това как се придвижват се делят на колесни, прикачени към комунални машини и теглени от трактор.

koledzhikov.bg в помощ с борбата с плевели 

Запознайте се с ръчни, колесни и прикачни уреди за премахване на плевели RIPAGREEN, ZACHO, REINERT, ETESIA.

Прикачна машина за унищожаване на плевели ZACHO UKB 1200

Прикачна машина за термично унищожаване на плевели ZACHO UKB 1200 работи на базата на горещ въздух. Плевелите се изгарят при температура между 300 и 500 градуса, без да се използва пламък.

ZACHO
Цена 55 350.00 лв.
Машина за унищожаване на плевели REINERT X 500 S

Машина за унищожаване на плевели REINERT X 500 S е леснопроходима и удобна за работа в градини паркове, общински площи, алеи, паркинги и други места, на които изникват диворастящи растения.

REINERT
Цена 9 410.00 лв.
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички