Такери

Такери за пирони и скоби на Топ Цени — магазин Коледжиков

Какво е такер за скоби?

Такерът за скоби, наричан още пистолет за скоби, е професионален строителен инструмент. Той се използва за забиване на скоби в дърво и пластмаса. Полезен е, както за домашна употреба, така и за професионално използване на строителната площадка. Такерът за дърво например замества коването с чук и пирони. Той ускорява работата и не причинява щети на дървената повърхност, като следи от удар с чук или стърчащи глави на пирони.

Видове такери

На пазара на строителни инструменти има ръчни, електрически, акумулаторни и пневматични такери. Ръчните такери, най-често използвани за тапицерство, се считат за остарял модел и почти никога не се срещат в строителните бригади. Основният им недостатък са ниската производителност и физическото натоварване по време на работа. Предимствата на ръчните такери са компактност, надеждност и лекота на работа.

Електрическият такер превъзхожда ръчния по отношение на производителността и освен това не изисква сериозни физически усилия за работа. Въпреки наличието на сериозни предимства, той има редица недостатъци. За да работи оборудването, е необходима електрическа мрежа, която не винаги е налична. Освен това обхватът на работа на оборудването е ограничен от дължината на кабела. Добра негова алтернатива са акумулаторните такери. 

Пневматичният такер често е предпочитан от професионалистите. По отношение на производителността той не отстъпва на електрическия, а по отношение на надеждността - на ръчния. Сред предимствата на пневматичния такер са висока производителност, минимално ниво на шум, леко тегло, мощност и работа във всяка стая.

Защо да купим такер от koledzhikov.bg

В онлайн магазин Коледжиков предлагаме широка гама такери на марките ABAC, BOSCH, DeWALT, FERVI, HITACHI, MAKITA, METABO,  MILWAUKEE и много други. При нас ще получите професионална консултация и ценни насоки за правилната експлоатация на инструментите. 

Категории

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички