Бормашини

Бормашини Дрелки • Онлайн цени — Магазин Коледжиков

Какво е бормашина?

Бормашината, популярна още като дрелка, прави дупки с точен размер и дълбочина в материали като зидария, бетон, пластмаса, дърво и дори метал. Изключително лесна е за използване. При натискане на спусъка се активира електромотор, който завърта свредлото.

Бормашините са полезни инструменти както за професионални строители, така и за хоби потребители, за извършване на работи като монтаж, ремонт и изработка на детайли.

Видове бормашини

Според източника на захранване се разделят на:

В зависимост от Вашите цели, може да изберете модел с една, две или три предавки или с безстепенен контрол на оборотите. Регулирането на оборотите е от съществено значение, ако използвате своята бормашина за завиване на винтове. Някои модели имат възможност за промяна на посоката на въртене - реверс. По този начин не само завивате, а и развивате в обратна посока. Други пък са оборудвани с допълнителна ръкохватка, за по-стабилен захват на електроинструмента. Тя може да бъде фиксирана в удобно положение спрямо потребители, работещи както с дясна, така и с лява ръка. Освен за пробиване, дрелката може да се използва за редица други задачи като завиване, шлайфане и смесване на боя чрез допълнителни аксесоари и приставки. 

Ударна бормашина

Ударната бормашина е проектирана за по-тежка работа от стандартната бормашина. Свредлото не само се върти, но и осигурява бързо ударно действие. Това прави ударната дрелка идеална за ефективно пробиване на бетон и зидария, особено за отвори с по-голям диаметър. При повечето модели скоростта на ударите може да се контролира. Ударната функция може да бъде изключена, за да използвате своята бормашина, като стандартна.

Пробивна бормашина 

В онлайн магазин Коледжиков предлагаме и пробивни бормашини, които са от полза най-вече на домашните майстори. Те са предназначени за по-леки натоварвания. Подходящи са за пробиване на материали като дърво, пластмаса, гипсокартон и тънки листове метал. Мощността обичайно не надхвърля 600 вата. Скоростта на оборотите може да бъде от 500 до 1500 волта. 

Защо да купим бормашина от koledzhikov.bg?

Коледжиков ЕООД има над три десетилетия опит в търговията със специализирана техника и електро- и пневматични инструменти. В асортимента ни ще откриете богат избор на бормашини за битова и професионална употреба. Постоянно обновяваме продуктовата гама и се стараем да предлагаме качествени продукти на достъпна цена. 

Категории

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички