Филтрирай по:
Цена
1022лв.2980лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Помпи за налягане на водата

  Филтри

  Продукти на страница:

  20 40 60
  Показани са 1-2 от общо 2 артикул(а)
  Помпи за повишаване на налягането на водата на Хит Цени — Коледжиков

  Помпа за налягане на водата

  За да може водата да отива спокойно към по-високи етажи е необходимо да постигне определено налягане. В миналото този проблем се решаваше с помощта на гравитацията и водни кули. Днес се използват помпи и помпени системи за повишаване на налягането във водопроводите. Тъй като налягането трябва да е високо, особено при по-високи сгради, линиите обикновено са проектирани за 10 бара. Но водата изтича от чешмата с далеч по-малко налягане. В зависимост от височината на къщата и броя на етажите на жилищната сграда може да са необходими повече барове, особено след като водата трябва да излезе от тръбата с определено налягане. Минималното налягане в двуетажна къща трябва да бъде между 2 и 3 бара. За всеки допълнителен етаж се добавят 0.5 бара. За да се установят количеството барове в една водна система е необходимо да се свърже помпа за изпитване на налягане.

  Причини за загуба на налягане на водата

  Има различни причини и те често са:

  • Варовикови отлагания в тръбите;
  • Замърсени системи за филтриране на вода;
  • Замърсени или запушени фитинги, сводки и свръзки на тръбите.

  Помпи за повишаване на налягане

  Лекото колебание на налягането е нормално в битовите водопроводи. За целта може да се вгради помпа за повишаване на налягането. Тя компенсира загубите чрез стартиране веднага щом налягането падне под минималната стойност. Ако няколко потребители пуснат в експлоатация едновременно пералня, душ и съдомиялна машина, налягането на водата може да да спадне за кратко време. В битовите водопроводи всяко замърсяване в тръбите гарантирано намалява водното налягане. Следователно е необходимо редовно да се поддържа и почиства водопреносната системата.

  При необходимост от помпи за тест и повишаване на налягането може да изберете модел от марка REMS, GRUNDFOS, ROTHENBERGER и WILO.

  Продуктът е добавен към желани продукти
  Виж Всички Любими
  Продуктът е добавен за сравнение.
  Виж Всички