Филтрирай
Цена
422лв.3818лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Помпи за налягане на водата

Тест помпи за повишаване на налягане • Достъпни цени | Коледжиков

Какво представлява помпата за налягане на водата?

За да може водата да отива спокойно към по-високи етажи, е необходимо да постигне определено налягане. В миналото този проблем се решаваше с помощта на гравитацията и водни кули. Днес се използват помпи и помпени системи за повишаване на налягането във водопроводите. Тъй като налягането трябва да е високо, особено при по-високи сгради, линиите обикновено са проектирани за 10 бара. Но водата изтича от чешмата с далеч по-малко налягане. В зависимост от височината на къщата и броя на етажите на жилищната сграда, може да са необходими повече барове, особено след като водата трябва да излезе от тръбата с определено налягане. Минималното налягане в двуетажна къща трябва да бъде между 2 и 3 бара. За всеки допълнителен етаж се добавят 0.5 бара. За да се установят количеството барове в една водна система, е необходимо да се свърже помпа за изпитване на налягане.

Причини за загуба на налягане на водата

Има различни причини и те често са:

  • Варовикови отлагания в тръбите;
  • Замърсени системи за филтриране на вода;
  • Замърсени или запушени фитинги, сводки и свръзки на тръбите.

Как да решим проблема с налягането във водопроводите? 

Лекото колебание на налягането е нормално в битовите водопроводи. За целта може да се вгради помпа за повишаване на налягането. Тя компенсира загубите чрез стартиране веднага щом налягането падне под минималната стойност. Ако няколко потребители пуснат в експлоатация едновременно пералня, душ и съдомиялна машина, налягането на водата може да спадне за кратко време. В битовите водопроводи всяко замърсяване в тръбите гарантирано намалява водното налягане. Следователно е необходимо редовно да се поддържа и почиства водопреносната системата.

При необходимост от помпи за тест и повишаване на налягането може да изберете модел от марка REMS, GRUNDFOS, ROTHENBERGER и WILO.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички