Прободни триони зегета

Прободни триони Зеге • Широка гама • Ниски цени • Коледжиков

Какво е зеге / прободен трион?

Така нареченото зеге служи за направа на прави, извити и сложни разрези в дърво, но може да се използва и за рязане на пластмаса, ламарина и керамични плочки. Прободният трион е съставен от електродвигател и вертикален нож, който се движи с вертикални постъпателни движения. По същество представлява ръчна версия на лентовия банциг. Зегето се използва за изрязване на детайли от дърво с неправилна форма, каквито не могат да правят стандартните триони. Леко е и е лесно за боравене дори от начинаещи и хора без опит.

Тук можем да обобщим и допълним способностите на прободния трион:

  • Извити разрези - може да бъде направляван по шаблон, а тънкия нож следва извита линия с лекота;
  • Прави разрези - с малко по-широк нож извършва рязане под права линия на дърво и ламарина;
  • Потапящо рязане - прерязване с потапяне е техника с която се правят дупки в дървени плоскости, като гипсокартон и най-често в кухненски плотове;
  • Скосени разрези - правят се с приставка за рязане под ъгъл 45°.

Видове зеге / прободни триони

Има два основни типа електрическо зеге, тези които се захранват от електрическа мрежа и безжични модели, които се задвижват от батерии. Предлагат се и пневматични прободни триони, които работят на сгъстен въздух.

Електрически прободен трион

Понеже е постоянно свързан към източник на захранване може да се използва непрекъснато. Също така е по-мощен от тези на батерии.

Акумулаторно зеге

Този тип не е ограничен от захранващ кабел и осигурява повече свобода на движение от електрическите.

Пневматични прободни триони

Работят заедно с въздушен компресор. Те са много мощни и обикновено се използват само в професионална и производствена среда.

Купете зеге с марка ABAC, BLACK+DECKER, BOSCH, DeWALT, FESTOOL, GreenWorks, HITACHI, MAKITA, MAKTEC, METABO, MILWAUKEE, SKIL и STANLEY.

Категории

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички