Водни помпи

Помпи за вода ⋆ Топ цени | онлайн магазин Коледжиков

Какво представлява една помпа за вода и как работи?

Съвременната помпа за вода е механично устройство за транспортиране на течности от зони с по-ниско налягане към такива с по-високо. Често тя представлява хидравлична машина за осигуряване на течаща вода под налягане. С подходящата водна помпа можете:

 • да доставите течност до определена височина
 • да я транспортирате до определено разстояние по хоризонтала
 • да накарате водата да циркулира в затворена система

Характеристики 

 • Производител
 • Мощност
 • Напор
 • Максимален дебит на водата
 • Дълбочина на засмукване
 • Диаметър на засмукване
 • Вид

Видове помпи за вода и предназначение

Водните помпи намират широко приложение за битови нужди и в индустрията. В нашето продуктово портфолио ще откриете широка гама модели с високо качество и на достъпни цени.

Според приложението си и техническите характеристики в магазин Коледжиков можете да закупите: 

Бензинови

Бензиновите помпи за вода представляват голяма машина с двутактов или четиритактов двигател. Служат за напояване на големи площи и засмукване на вода от сериозна дълбочина и при голяма височина на водния стълб. Бензиновите водни помпи се характеризират с голям дебит на водата и работят с безоловен бензин и картерно масло. 

Дизелови

Дизеловите помпи са подходящи за продължителна работа при изпомпване на големи количества течност. Те са снабдени със здрави и устойчиви механични уплътнения, които издържат на корозия, износват се по-малко и се нагряват до по-висока температура. Освен това дизеловите помпи разполагат с работно колело и здрав корпус с минимални вибрации. 

Потопяеми помпи за чиста вода

Потопяемите помпи за чиста вода представляват обикновена електрическа водна помпа с неголям дебит. Служат за засмукване на вода за бита от дълбочина максимум 8 метра. Тяхна ключова особеност е, че са способни да засмукват вода максимално близо до земята. 

Дренажни (за мръсна вода)

Дренажна помпа обикновено се използва, когато трябва да се изпомпва мръсна вода в големи количества от едно място на друго. Най-често - от плитки източници със средна дълбочина 7 метра. Много често помпите за мръсна вода са оборудвани с поплавък, който автоматизира процеса по стартиране и спиране.

Градински помпи за вода

Градинската помпа за вода, наричана още стационарна, представлява лека електрическа машина, която е предназначена за изпомпване на вода на дълбочина от 5 до 8 метра. Височината на водоподаване зависи от мощността на помпата. Предлагаме различни видове градински помпи, с които може да се покрият нуждите на градини с различни размери. 

Хидрофорни помпи

Хидрофорът представлява система от помпа за вода, електрическо управление и хидрофорни съдове, с помощта на която можете да поддържате оптимално постоянно налягане във вашата водоснабдителна система. Той може да бъде наземен или потопяем. 

Ежекторни

Ежекторните помпи за вода могат да се използват за изпомпване на чиста вода без твърди и химически примеси от голяма дълбочина. Те намират приложение в пълненето на резервоари, битовото водоснабдяване, напояването и повишаването на налягането във водопреносната система. 

Хидрофорни ежекторни

Хидрофорната ежекторна помпа е оборудвана със собствен хидрофорен съд и ежектор. Позволява засмукване на вода от голяма дълбочина. Тя създава голям напорен стълб и може да поддържа налягането във водоснабдителните системи.

Сондажни

Сондажните помпи са най-ефективните и надеждни помпени системи в цял свят. Използват се за захранване с вода от сондажи и кладенци. Наричани още дълбочинни помпи, те са подходящи за работа в тежки условия. Благодарение на това могат да изпълняват функцията си много дълго време.

Помпи за налягане на водата

Лекото колебание на налягането е нормално явление при някои битови водопроводи. За да го нормализирате, можете да вградите помпа за повишаване на налягането. Тя компенсира загубите. Помпата стартира веднага, щом налягането падне под минималната стойност. 

Вибрационни (бибо)

Вибрационните помпи, познати още като бибо, са предназначени за изпомпване на вода от резервоари и кладенци. Конструкцията им предизвиква механични вибрации на корпуса. 

За фекални води (помпи за мръсна вода)

Помпите за фекални води са снабдени с режещ нож или мелачка. Те са пригодени за дългосрочна работа и са подходящи за използване както от битови потребители, така и от промишлени или селскостопански производители. Сред предимствата на помпи за фекална вода са висока производителност и висока мощност на двигателя. 

Фонтанни помпи за вода

Фонтанните помпи са стилно и практично решение за градината. Те визуално подобряват атмосферата и внасят уют и комфорт. 

Помпи за изпомпване на вода от кладенци

Собствениците на къщи често имат нужда от помпа за кладенец. Грамотният избор на подходящ модел гарантира дългогодишна употреба. 

В онлайн магазин Коледжиков продаваме още помпи за масла и горива, циркулационни, вакуумни, за варели и бъчви, за хладилна и климатична техника и други. С качествена ръчна или електрическа помпа можете да прехвърляте лесно горива и масла. 

Циркулационните помпи се използват за вграждане в отоплителни системи, както в нови сгради и жилища, така и за подмяна в стари. Вакуумните помпи са устройства, използвани в различни системи за отстраняване на въздуха и създаване на налягане (вакуум) в затвореното пространство на резервоара.  На свой ред помпите за бъчви и варели са подходящи за пълнене или източване на контейнери с различен капацитет. Оборудвани са с дълг маркуч или тръба с малък диаметър.

В магазин Коледжиков също така предлагаме професионални вакуум помпи за хладилна и климатична техника от водещи и доказани марки. Те се използват основно за две приложения:

 • за премахване на вода, въздух или газ от уреда, като го предпазват при зареждане с хладилен агент
 • за замразяване на водните пари в системата с цел поддържане на налягането в устройството.

В категорията "Помпи за вода" можете да видите подробно какви видове помпи предлагаме. Там ще откриете още разнообразие от пресостати, резервоари за вода, разширителни съдове, двигатели за сондажни помпи, както и табла за управление и други

Защо да купим водна помпа от Коледжиков?

Имаме дългогодишен опит в търговията с водни помпи и сме се убедили в достойнствата на продуктите на редица производители, които предлагат продукцията си в България. Препоръчваме моделите на AL-KO, AQUASYSTEM, BONEZZI, BRIGGS & STRATTON, CITY, COELBO, COSMEK, DECA, DYTRON, E-Tech by Franklin, Electric, ELBI, ELECTROMASH, ELEKTRO MASCHINEN, ELENTEK, FIRMAN, FLUX, FRANKLIN ELECTRIC, GARDENA, GREEN GARDEN, GRUNDFOS, GYS, HAITUN, HONDA, HYUNDAI, IMER, JIADI, KARCHER, KOSHIN, KUBOTA, LEO, MAKITA, MAROLEX, METABO, MILWAUKEE, MITSUBISHI, NOCCHI, PEDROLLO, PENTAIR, PETROV, POWERMATE by PRAMAC, PRAMAC, RAIDER, REMS, ROTHENBERGER, SPERONI, SUBARU, SUZUKA, THERMADOR, INTERNATIONAL, TSURUMI, UMBRA POMPE и WILO.

Всеки наш клиент получава професионално обслужване, консултация и инструктаж за работа с избрания продукт. Можете да разчитате и на нашите сервизи в София и Варна. Осигуряваме бърза доставка

Категории

Каква помпа за поливане да купя?

Изборът на помпа за поливане изисква да се вземат предвид няколко фактора. За да ви предложим модел, който е подходящ за условията и целите, за които ще го използвате, моля свържете се с наш търговски консултант.

Къде се слага филтърът на хидрофора?

Филтри за вода при хидрофорите се монтират на изхода на помпата. На пазара ще откриете и модели с вграден предфилтър. В този случай филтрирането се осъществява на входа на помпата. 

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички