Водни помпи

Помпи за вода ⋆ Хидрофори ⋆ Сондажни ⋆ Градински ⋆ Топ цени

Какво представлява помпата за вода и как работи?

Помпата за вода е механично устройство за транспортиране на течности от зони с по-ниско налягане към такива с по-високо. Често те представляват хидравлична машина за осигуряване на течаща вода под налягане. С подходящата водна помпа можете:

  • да доставите течност до определена височина
  • да я транспортирате до определено разстояние по хоризонтала
  • да накарате водата да циркулира в затворена система

Характеристики 

Когато избирате водна помпа, обърнете внимание на няколко ключови характеристики, които подсказват какви са възможностите й

  • Производител
  • Напор
  • Дебит на водата
  • Вид

Видове водни помпи и предназначение

Водните помпи намират широко приложение в бита и индустрията. В нашето продуктово портфолио ще откриете широка гама модели с високо качество и на достъпни цени.  

Според приложението си и техническите характеристики в магазин Коледжиков може да закупите: 

Бензинови водни помпи

Бензиновите помпи за вода представляват голяма машина с двутактов или четиритактов двигател. Те са предпочитани за напояване на големи площи и засмукване на вода от сериозни дълбочини и при голяма височина на водния стълб. Бензиновите водни помпи се характеризират с голям дебит на водата и работят с безоловен бензин и картерно масло. 

Дизелови водни помпи

Дизеловите помпи са подходящи за продължителна работа при изпомпване на големи количества течност. Те са снабдени със здрави и устойчиви механични уплътнения, които издържат на корозия, износват се по-малко и се нагряват до по-висока температура. Освен това дизеловите помпи разполагат с работно колело и здрав корпус с минимални вибрации. 

Потопяеми помпи за чиста вода

Потопяемата помпа за чиста вода представлява обикновена електрическа водна помпа с неголям дебит. Служи за засмукване на вода от дълбочина максимум 8 метра. Нейна ключова особеност е, че е способна да засмуква вода максимално близо до земята. 

Дренажни помпи

Дренажна помпа обикновено се използва, когато трябва да се изпомпва мръсна вода в големи количества от едно място на друго. Най-често - от плитки източници със средна дълбочина 7 метра. Много съвременни дренажни помпи са оборудвани с поплавък, който автоматизира процеса по стартиране и спиране.

Градински помпи

Градинската помпа, наричана още стационарна, представлява лека електрическа машина, която е способна да засмуква вода на дълбочина от 5 до 8 метра. Височината на водоподаване зависи от мощността й. 

Хидрофорни помпи

Хидрофорът представлява система от помпа, електрическо управление и хидрофорни съдове, с помощта на която може да поддържате оптимално постоянно налягане във вашата водоснабдителна система. Той може да бъде наземен или потопяем. 

Ежекторни помпи

Ежекторните помпи се използват за изпомпване на чиста вода без твърди и химически примеси от голяма дълбочина. Те намират приложение в пълненето на резервоари, битовото водоснабдяване, напояването и повишаването на налягането във водопреносната система. 

Хидрофорни ежекторни помпи

Хидрофорната ежекторна помпа е оборудвана със собствен хидрофорен съд и ежектор. Позволява засмукване на вода от голяма дълбочина. Тя създава голям напорен стълб и може да поддържа налягането във водоснабдителните системи.

Сондажни помпи

Сондажните помпи са най-ефективните и надеждни помпени системи в цял свят. Използват се за захранване с чиста вода от сондажи и кладенци. Наричани още дълбочинни помпи, те са пригодени да издържат на тежки условия. Благодарение на това може да изпълняват функцията си много дълго време.

Помпи за налягане на водата

Лекото колебание на налягането е нормално явление при някои битови водопроводи. За да го нормализирате, може да вградите помпа за повишаване на налягането. Тя компенсира загубите. Помпата стартира веднага, щом налягането падне под минималната стойност. 

Вибрационни помпи за вода (бибо)

Вибрационните помпи, познати още като бибо, са предназначени за изпомпване на вода от резервоари и кладенци. Конструкцията им предизвиква механични вибрации на корпуса. 

Помпи за фекални води

Помпите за фекални води са снабдени с режещ нож или мелачка. Те са пригодени за дългосрочна работа и са подходящи за използване както от битови потребители, така и от промишлени или селскостопански производители. Сред предимствата на помпи за фекална вода са висока производителност и висока мощност на двигателя. 

Фонтанни помпи

Фонтанните помпи са стилно и практично решение за градината. Те визуално подобряват атмосферата и внасят уют и комфорт. 

Помпи за масла и горива

С качествена ръчна или електрическа помпа можете да прехвърляте лесно горива и масла. 

Циркулационни помпи

Циркулационните помпи са предназначени за вграждане в отоплителни системи, както в нови сгради и жилища, така и за подмяна в стари. 

Вакуумни помпи

Вакуумните помпи са устройства, използвани в различни системи за отстраняване на въздуха и създаване на налягане (вакуум) в затвореното пространство на резервоара.

Помпи за варели и бъчви

Помпите за бъчви и варели са подходящи за пълнене или източване на контейнери с различен капацитет. Оборудвани са с дълг маркуч или тръба с малък диаметър.

Помпи за хладилна и климатична техника

В магазин Коледжиков предлагаме професионални вакуум помпи за хладилна и климатична техника от водещи и доказани марки. Те се използват основно за две приложения - за премахване на вода, въздух или газ от уреда, като го предпазват при зареждане с хладилен агент, и за замразяване на водните пари в системата, за да се контролира налягането в устройството.

Водни помпи за кладенец

Едно от широките приложения на водните помпи е за изпомпване на вода от кладенци. 

В категорията "Помпи за вода" ще откриете още пресостати, резервоари за вода, разширителни съдове, двигатели за сондажни помпи и табла за управление. 

Защо да ги закупим от Коледжиков?

Имаме дългогодишен опит в търговията с водни помпи и сме се убедили в достойнствата на продуктите на редица производители, които предлагат продукцията си в България. Препоръчваме моделите на AL-KO, AQUASYSTEM, BONEZZI, BRIGGS & STRATTON, CITY, COELBO, COSMEK, DECA, DYTRON, E-Tech by Franklin, Electric, ELBI, ELECTROMASH, ELEKTRO MASCHINEN, ELENTEK, FIRMAN, FLUX, FRANKLIN ELECTRIC, GARDENA, GREEN GARDEN, GRUNDFOS, GYS, HAITUN, HONDA, HYUNDAI, IMER, JIADI, KARCHER, KOSHIN, KUBOTA, LEO, MAKITA, MAROLEX, METABO, MILWAUKEE, MITSUBISHI, NOCCHI, PEDROLLO, PENTAIR, PETROV, POWERMATE by PRAMAC, PRAMAC, RAIDER, REMS, ROTHENBERGER, SPERONI, SUBARU, SUZUKA, THERMADOR, INTERNATIONAL, TSURUMI, UMBRA POMPE и WILO.

Всеки наш клиент получава професионално обслужване, консултация и инструктаж за работа с избрания продукт. Може да разчитате и на нашите сервизи в София и Варна.

Категории

Каква помпа за поливане да купя?

Изборът на помпа за поливане изисква да се вземат предвид няколко фактора. За да ви предложим модел, който е подходящ за условията и целите, за които ще го използвате, моля свържете се с наш търговски консултант.

Къде се слага филтърът на хидрофора?

Филтри за вода при хидрофорите се монтират на изхода на помпата. На пазара ще откриете и модели с вграден предфилтър. В този случай филтрирането се осъществява на входа на помпата. 

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички