Водоструйки

Водоструйки - Евтини и Професионални - Цени | Коледжиков

Какво е водоструйка?

Водоструйката представлява мощна почистваща машина за домашна и професионална употреба. Тя е предназначена за удобно и ефикасно чистене с вода под високо налягане. Често намира приложение, когато е необходимо да се поддържат редовно колата, стените на къщата, терасата, огради, дворове, различни градински повърхности и т.н. Водоструйката с вода под високо налягане има здрав корпус и може да се захранва с ток, батерии, бензин или дизел. За да извършвате почистването прецизно и да спестите време, имате на разположение струйник, който с лекота може да насочвате към желаната зона. Някои модели водоструйки са пригодени да се използват с препарат с цел постигане на по-добри резултати. За по-голяма свобода на действие е възможно да са с вграден резервоар. 

Характеристики

Съвременният пазар на водоструйки предлага богат избор. Независимо на какъв вид се спрете, ключови характеристики са:

 • тип захранване
 • мощност и напрежение
 • работно налягане
 • максимален и минимален дебит
 • максимална температура на входящата вода
 • материал на помпата
 • дължина на нагнетения маркуч
 • дължина на захранващия кабел
 • тегло и размери 

Видове водоструйки

Според предназначението си водоструйките могат да бъдат любителски или за професионална употреба. Първите са по-леки и с по-ниска мощност. Удобни са за използване най-вече в ежедневието и с тях могат да работят дори начинаещи. Предлагат се на по-ниска цена. Наричани още домашни или битови, те са с работно налягане в диапазона около 20-150 бар. Тези водоструйки са идеални за почистване на мръсотия от мебели, фасади, миене на колата, алеи в градината, килими и други. По-компактните модели са със средна мощност и производителност, достатъчна за битови нужди. Помпите им позволяват да се използват за най-много час-час и половина без прекъсване. 

Професионалните водоструйки често са дизелови или бензинови, като за удобство може да са снабдени с колела или да са стационарни. Те осигуряват налягане от 200 бара. Изработват се от по-здрави материали, което ги прави подходящи за продължителна работа. Намират широко приложение за миене на камиони, яхти, пътнически транспорт, фасади на сгради и други. 

Трябва да знаете, че класът на водоструйката влияе пряко върху нейната цена. Когато разглеждате моделите, отчетете с каква честота ще използвате вашия, имате ли достатъчно голямо място за съхранение, колко производителен искате да бъде и т.н. Важни параметри са максимално налягане (bar), максимален дебит, наличие на резервоар за препарат, сила на водната струя, функционалност на дюзата и много други.

В магазин Коледжиков ще откриете разнообразие от малки и големи водоструйки, подходящи за различни замърсени повърхности. Те ще отговорят на изискванията и потребностите на широк кръг потребители: 

Когато говорим за видове водоструйки, трябва да вземем предвид, че те могат да се различават и по това дали подгряват водата, или не. Можете да изберете машина за миене с вода под налягане с нагревател е целесъобразно, когато искате да се отстранявате упорити петна от мазнина. Горещата вода под налягане ефикасно се справя със заледявания, упорити замърсявания и дългогодишно натрупан прах.

Кои са най-популярните водоструйки на пазара?

Популярна водоструйка Щил през последните години е моделът STIHL RE 90. Тя е подходяща за справяне с различни задачи. Мощността на уреда е 1800 W, а работното налягане е 120 bar. Разполага с вградена макара за маркуча и струйник с ротанционна и променлива плоска дюза. За удобство производителят осигурява място за съхранение на аксесоарите.

Ако имате нужда от мобилна водоструйка за професионални цели - внимание заслужава MICHELIN MPX 150 HDV. Това е голяма машина с модерна система за почистване и аксилно-бутална помпа. Има максимален дебит 630 л/час и дължина на маркуча 15 метра.

За хоби употреба, почистване на автомобили, огради и гаражи, както и за други обекти препоръчваме да почиствате с електрически модели като RYOBI RPW130XRBB, RAIDER RD-HPC05 и NILFISK C 120.7-6. 

Популярни електрически водоструйки

RYOBI RPW130XRBB е изключително удобна за използване водоструйка с мощност 1800 W, 130 bar работно налягане, 380 л/час максимален дебит и резервоар за почистващ препарат. С нея няма да изпитате трудности. Като повечето продукти на RYOBI тази водоструйка впечатлява с дизайн, качествен захранващ кабел и, разбира се, лесно управление. Това я прави предпочитана от много клиенти в цял свят.

RAIDER RD-HPC05 е сравнително голяма електрическа водоструйка с мощност 1400 W, 70 bar работно налягане и 120 бара максимално налягане. Благодарение на ниската цена на уреда, той е предпочитан за бита.

NILFISK C 120.7-6 е водоструйка, от която няма да останете разочаровани. Можете да я използвате за почти всички задачи у дома и на работното място. Мощността на уреда е 1400 W. Максималното работно налягане е 120 bar. За оптимални резултати максималната температура на входящата вода трябва да бъде 40 градуса. Дължината на маркуча за водата е 6 метра.

За миене на силни замърсявания често много търсен модел е електрическата водоструйка Бош AdvancedAquatak 140. Популярността ѝ се дължи на достъпната си цена и набора от функции. Лесно ще ѝ намерите широко приложение във вашата къща. Тази водоструйка е с мощност 2100 W, максимален дебит 450 литра в час и работно налягане 140 bar. Силната ѝ струя е подходяща за миене на килими, настилки, пътеки, градински колички и т.н.

Популярни акумулаторни водоструйки

В онлайн магазин Коледжиков можете да купите и акумулаторна водоструйка на достъпна цена. Преди всичко те впечатляват с удобството, което осигуряват на потребителя. Като възможности често не отстъпват на бензиновите водоструйки. Сред утвърдените производители са марки като Karcher, Gardena, RYOBI, Yardforce и Baukraft.

В асортимента на Karcher ще откриете разнообразие от професионални и градински водоструйки за ефективно миене. KARCHER OC 3 + Adventure е отличен пример за мобилна машина за почистване с вода под високо налягане. Тя върви в комплект с аксесоари. В окомплектовката ѝ влизат резервоар за вода, четка с мек косъм, дюза за плоска струя, интегриран воден филтър, както и смукателен маркуч. Капацитетът на батерията на тази водоструйка Karcher осигурява 15 минути работа. Презареждането отнема 180 минути.

Ако имате велосипед, изключително удобно решение е водоструйката KARCHER OC 3 + Bike. Тя е създадена за велосипедисти, които държат на чистотата, независимо къде се намират.

За собственици на кучета, които са почитатели на излетите сред природата, добър вариант е акумулаторната водоструйка KARCHER OC 3 + Pet. С тази система за почистване получавате две дюзи - кръгла и плоска. Аксесоарите гарантират щадящо отношение и внимателно обгрижване.

За отстраняване на упорити замърсявания по различни повърхности ще ви послужи добре и водоструйката RYOBI RY18PWX41A-0. При работа с нея трябва да изберете един от три режима на сила на налягане на водата - 7, 22 или 41 bar. Тази компактна и преносима водоструйка ще ви помогне в почистването на различни превозни средства и може да бъде използвана по много начини в поддръжката на двора.

Популярни бензинови водоструйки

За миене с вода под високо налягане на офроуд джипове, кросови мотори, ATV и разнообразие от други машини препоръчваме бензинова водоструйка. Моделът KARCHER HD 7/15 G е подходящ за използване на различни места. Снабден е с двигател Honda и е с работно налягане от 150 до 500 бара. Пригоден е за захранване от езера и реки. Дюзата на тази голяма водоструйка е трипозиционна.

С бензиновата водоструйка COMET FDX ELITE 16/210 ще бъде лесно да почиствате на места, където липсва водоснабдяване. Тя е снабдена със самозасмукваща помпа. Тази водоструйка е оборудвана с мощен двигател Honda, придвижва се на големи колела и предлага работно налягане 200 бара. Има максимален дебит почти 1000 литра в час.

Популярни дизелови водоструйки

Често дизеловите водоструйки се използват там, където няма достъп до електричество. Те пестят време и са уред, който е предпочитан за почистване на камиони, багери, трактори, пътни настилки, сгради и т.н. Поради по-високата си цена са търсени най-вече от индустрията.

Повечето дизелови водоструйки впечатляват с производителността си. Те са подходящи за ежедневно и продължително натоварване. Също така изискват добро познаване на принципите на работните им процеси. Като примерен модел разгледайте уред от класа на KARCHER HD 9/23 De. Той се задвижва от двигател Yanmar L 100 N и е с мощност 10 к.с. Има 270 bar максимално налягане, дюза за високо налягане и засмуква вода от резервоар на дълбочина 100 см.

Предназначение на водоструйката

Водоструйките могат да се използват в различни сфери на живота и бизнеса:

 • Вътрешно и външно миене на транспортни средства - автомобили, камиони и колела
 • Почистване на тръби, бетонобъркачки и друго оборудване на строителните обекти
 • Миене на земеделско оборудване и машини
 • Почистване на конюшни, свинарници, кравеферми и др. 
 • Отстраняване на мръсотия от килими, мебели, градинско оборудване, пътеки и др.
 • Миене на вътрешни и външни стени, тераси, тротоари, пътеки, гаражи и др. 
 • Премахване на натрупана и просмукана мръсотия по плочки, различни предмети и др. 
 • Водоструйките с нагряване на водата се използват също така за дезинфекция на различни големи обекти
 • Бързо и ефективно отстраняване на замърсявания по порести повърхности

Защо да купим водойструйка от Коледжиков?

Фирма Коледжиков има над 30 г. опит на пазара. Предлагаме водоструйки на утвърдени марки, спечелили доверието на потребителите. При нас ще получите професионално обслужване и ценни съвети за работа с вашата машина.

Имате на разположение богат избор на марки: BLACK+DECKER, BOSCH, BRIGGS & STRATTON, CIMEX, COMET, DEN SIN, ELEKTRO MASCHINEN, HITACHI, HUSQVARNA, HYUNDAI, IMER, MICHELIN, NILFISK, PRAMAC, RAIDER, KARCHER, MAKITA, RTR, STANLEY и STIHL.  

Стараем се да предложим качествени водоструйки на достъпна цена и доставяме с бърза доставка до всички градове на територията на България. При нас всяка машина върви с гаранция.

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

За да направите поръчка в онлайн магазина, не е необходимо да регистрирате профил. Предоставили сме опцията “Бърза поръчка”, която ви позволява просто да оставите своите имена и телефон за контакт, след което наш консултант ще се свърже с вас. 

Какви са начините за доставка?

В случай че не можете да вземете вашата поръчка от наш физически магазин в София или Варна, може да я получите по куриер. Ние ще се свържем с вас, за да потвърдим поръчката и да уточним адреса за доставка.

Кога доставката е безплатна?

Доставката е безплатна, когато стойността на поръчката е над 250 лв. и продуктите не са в промоция. Изключение правят също така артикулите от раздел "Винарско оборудване". За да получите точна информация за точната цена за доставка на Вашата поръчка, свържете се с нас. 

Категории

Електрическа водоструйка COMET KRM 1100 Classic, 1750W, 125 bar, 360 л/час
Водоструйка COMET KRM Classic успява да даде достатъчно сила, въпреки че тежи само 6.5 килограма, включително с маркуча и пистолета. Разполага...
COMET
Редовна цена 270.00 лв. Цена 261.90 лв.
 • -3%
Електрическа водоструйка COMET KRS 1300 CLASSIC, 2350W, 150 bar, 500 л/час
Водоструйка COMET KRS CLASSIC е лека, здрава и удобна за употреба хоби машина за почистване, захранвана от универсален електромотор, оборудван с...
COMET
Редовна цена 348.00 лв. Цена 337.56 лв.
 • -3%
Електрическа водоструйка COMET KT 1750 EXTRA GOLD, 2400W, 150 bar, 510 л/час
COMET KT 1750 EXTRA GOLD е силна водоструйна машина, с която почистването на различни видове повърхности е лесно, като детска игра. С нея без...
COMET
Редовна цена 1 359.60 лв. Цена 1 318.81 лв.
 • -3%
Електрическа водоструйка COMET KT 1800 Gold Classic, 2700W, 160 bar, 550 л/час
Водоструйна машина COMET KT 1800 Gold Classic е електрическа водоструйка, която с лекота почиства различни повърхности, като стени, подови...
COMET
Редовна цена 1 374.00 лв. Цена 1 332.78 лв.
 • -3%
Електрическа водоструйка NILFISK D 130.4-9 X-TRA, 2100W, 130 mbar, 550 л/час
Водоструйка NILFISK D 130.4-9 X-TRA предлага отлична производителност, издръжливост и гъвкавост. Подходяща е за всички видове средни до тежки по...
NILFISK
Редовна цена 789.00 лв. Цена 765.33 лв.
 • -3%
Електрическа водоструйка NILFISK C-PG 130.2-8 PCDI X-TRA, 1800W, 130 mbar, 520 л/час
Водоструйка NILFISK C-PG 130.2-8 PCDI X-TRA е удобна и лесна за транспортиране, благодарение на двете си колела. Оборудвана е с надеждна помпа,...
NILFISK
Редовна цена 719.00 лв. Цена 697.43 лв.
 • -3%
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички