Ъглошлайфи

Ъглошлайфи ⋆ Ъглошлайфове ⋆ Ел. инструменти ⋆ Коледжиков

Ъглошлайф

Този електроинструмент е предназначен за рязане на метал, дърво, пластмаса, бетон, тухла и камък. Ъглошлайфът е често използван в автосервизи и на строителни обекти. Предлага се в голямо разнообразие от размери на режещия диск и мощност на двигателя. Налични са и много видове дискове, предназначени за различни материали. Ъглошлайф се използва както за рязане, така и за шлифоване и заглаждане на груби ръбове. 

Употреба на ъглошлайф / флекс

Това е инструмент с разнообразно предназначение. Проектиран е за шлайфане на метал, рязане на арматура, плочки, мазилка, хоросан, полиране, шлифоване и заточване, което го прави безценен инструмент за всяка работилница, сервиз или домашен майстор. Конструиран е така, че да осигурява максимална безопасност, като същевременно е много ефективен.

Ето някои основни дейности, които могат да се извършват с ъглошлайф:

  • Почистване - Чудесен инструмент за шлайф на бетон и сваляне на ръжда от инструменти, чрез специална телена четка;
  • Рязане на арматура - За да прорежете твърда арматура използвайте режещ диск. Рязането с него е много по-бързо и лесно от използването на ножовка;
  • Рязане на плочки - Използвайки диамантено диск, можете да режете керамични плочки;
  • Заточване на остриета - Използвайте го за заточване на другите Ви инструменти;
  • Шлайфане на хоросан - За изглаждане на тухли.

Видове ъглошлайфи

Както при повечето електроинструменти и тук са налични три варианта според начина на захранване.

Акумулаторен

Ако се нуждаете от ефективно рязане и шлифоване, когато мрежовото захранване не е достъпно, безжичните модели могат да осигурят необходимата мощност и удобство. Акумулаторните ъглошлайфи са с изключителна маневреност и са перфектни за работа в тесни пространства.

Електрически

Електрическият ъглошлайф е с електромотор, който се захранва директно от електрическата мрежа. По-мощен е от акумулаторните и е с достатъчно дълъг захранващ кабел, за да може да се използва далеч от електрическия контакт.

Пневматичен

Идеален e за големи индустриални обекти, където безрисковите инструменти с висока мощност са задължителни. Пневматичният ъглошлайф се захранва с въздух под високо налягане и може да работи без прекъсване.

В koledzhikov.bg имаме ъглошлайфи BLACK+DECKER, BOSCH, METABO, DEWALT, FLEX, HITACHI, HUSQVARNA, MAKITA, MAKTEC, RAIDER, SPARKY и STANLEY.

Категории

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички