Филтрирай по:
Категории
Покажи Повече Покажи По-малко
Цена
28 лв. 2919 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Тримери за косене на трева

Филтри

Продукти на страница:

20 40 60
Показани са 1-20 от общо 128 артикул(а)
Електрически тример STIHL FSE 60

Слухът ви ще оцени лекия звук на двигателя, с който разполага коса с корда STIHL FSE 60, а съседите Ви ще са доволни, че не нарушавате тяхното спокойствиe с градинската си дейност.

STIHL / ЩИЛ
Редовна цена 212.00 лв. -5% Цена 201.40 лв.
  • -5%
Брой:
Тримери за косене | Градинска техника | Коледжиков

За какво са предназначени тримерите за косене на трева

Тримери за трева позволяват на градинарите да извършват бързо и лесно косене на райграс в зоните, където колесните косачки не мога да достигат. Този градински инструмент за косене може да се захранва с електричество, акумулаторна батерия или бензин. Тримерът за трева е лек. Работи с корда, която се върти с много висока скорост, което позволява рязането на трева с лекота. Ако кордата се скъса по време на косене, с едно потупване в земята, автоматичния механизъм подава ново парче със същата дължина. Заменяемата корда, позволява на косата да работи без металните остриета, които се нуждаят от редовно заточване.

Какъв тример за трева да си купя

На пазара се предлагат три вида, според източника на захранване:

  • Електрически;
  • Бензинови;
  • Акумулаторни.

Макар и трите модела да се справят ефективно с косенето, има няколко разлики помежду им, като мощност, шум и маневреност.

Бензинова коса с корда

Обикновено е по-мощна от вариантите с електрическо захранване. Поради повишената мощност, тези тримери се използват от стопаните на големи дворове, както и от професионалните градинари. Двигателите им са 2-тактови и се нуждаят от горивна смес от масло с бензин или 4-тактови, които работят малко по-плавно и позволяват по-лесно стартиране.

Електрически тример за трева

Практически не изискват поддръжка и са много по-тихи от моделите, работещи с бензин. Не отделят вредни газове, което ги прави здравословна алтернатива както за Вас, така и за околната среда. Освен това лекото им тегло осигурява лесно маневриране. Стартирането им е с натискането на бутон.

Акумулаторна коса с корда

Безкабелните коси с корда се захранват от Литиево-Йонна батерия. Стартирането им е лесно и са също толкова тихи колкото и кабелните. Предимството е липсата на кабел, който често води до ограничение в обхвата на работа. Акумулаторните тримери за трева са удобни за работа на места без електрическо захранване. Животът на батерията е достатъчно голям, за косене в продължение на 40 минути.

Поръчай тример от koledzhikov.bg

Забележителни са продуктите на производители GreenWork, AL-KO, HUSQVARNA, STIHL, GARDENA, RAIDER и MAKITA.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички