Категории
Филтрирай
Цена
10650лв.26436лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Мини багери

Мини багери • Екскаватори • Достъпни цени — Магазини Коледжиков

Какво представлява?

Мини багерът е полезна строителна машина, с много функции, която се използва в строителната индустрия и други полезни приложения. Състои се от ходова част, която има колела или вериги за осигуряване на мобилност. В Коледжиков предлагаме богат избор от земекопни машини.

За какво могат да бъдат използвани мини багери?

Най-често срещаното приложение е изкопаване на ями и за окопни дейности. Тяхната гъвкавост и ефективност ги правят жизненоважни на строителните обекти в промишлени отрасли като минното дело, горското стопанство, строителството, изграждането на тръбопроводи и други. Съществуват различни видове в зависимост от вида на работа, която се извършва.

Верижните багери се състоят от стрела, кофа и въртяща се платформа, а кабината е поставена върху вериги за придвижване. Този тип е напълно подходящ за задачи като копаене, боравене с материали, разрушаване, изкопаване на открити ями и много други. Ако ще работите в по-малък район, верижните екскаватори предлагат несравнима мощност и гъвкавост, за да извършвате работата.

Колесните мини багери имат гуми, което ги прави по-бързо подвижни от верижните. Тази мобилност им позволява с по-голяма скорост да преминават от обект на обект. За това са по-удачни за  работата като почистване на канавки и друга поддръжка на пътя.

Екскаваторите също могат да бъдат полезни през зимния сезон по начини, за които обикновено не може да се сетите. Например, обикновените приспособления за снегопочистване и снегопочистващи устройства ги правят идеални за отстраняване на снега, особено на големи площи като паркинги.

Ако имате по-малко по обем работа, ние разполагаме и с компактни мини багери, които са достатъчно леки, за да се транспортират по-лесно и бързо. Те могат да бъдат изключително полезни при изкопни работи, като хидравличната система им осигурява толкова енергия и възможности, колкото на по-големите модели.

Приложениe на екскаваторите

Един мини багер ще увеличи значително скоростта на работа на обекта. Той се използва широко в много области, включително в следните:

 • Подрязване на храсти чрез допълнителни приспособления;
 • Разрушаване на конструкции и отстраняване на отломки;
 • Повдигане и преместване на дървени трупи в горите;
 • Изкопаване на основи, дупки и окопи;
 • Дейности свързани с озеленяването;
 • Монтаж на стълбове в основи;
 • Работа с тежки материали;
 • Полагане на тежки тръби;
 • Минната индустрия;
 • Драгиране на реки.

Какво е компактен или мини багер?

Компактен багер, известен още като мини екскаватор, е оборудване, което може да се ползва както за копаене, така и за събаряне. Тъй като те са по-малки от другите видове, обикновено се използват за малки и средни проекти.

Едно от най-големите предимства на мини екскаватори е, че те имат много енергия в малки размери. С тях може да се работи дори на места, които не предоставят много място за голямо оборудване.

Има два основни типа прикачени устройства, които могат да се монтират към стрелата, тези, които се използват за копаене, и тези, използвани за разрушаване. Типът на прикачения инвентар ще зависи от проекта, над който работите и някои задачи може да изискват употреба на няколко различни вида инвентар.

Компактните земекопни машини разполагат с кабина и седалка, на която работникът седи докато шофира, маневрира и контролира машината. Мястото за водача е поставено върху основа, която може да се върти в пълен кръг. Около оператора са разположени всички лостове и бутони за активиране и движение на багера.

Придвижването става посредством колела или вериги. Колелата са удачни за проекти, при които земекопната техника ще бъде върху твърда, гладка повърхност, като бетон, път или дори вътре в просторен склад или друга сграда. Веригите са предпочитане при движение върху неравен терен, трева, скали, чакъл.

За какво още се използва мини багер?

Има всякакви задачи, които могат да бъдат изпълнени с тях. Това оборудване е идеално за проекти около къщата и градината, или за строителство. Въпреки че мини екскаваторите са по-малки от другите видове оборудване, те са мощни и могат да се справят с различни задачи, като:

 • Разрушаване на навеси или други малки конструкции;
 • Изкопаване на напоителни канавки;
 • Изкопаване на градински водоеми;
 • Ремонт на канализационни линии;
 • Премахване на пънове;
 • Изкопаване на дупки;
 • Създаване на окопи;
 • Чистене на сняг;
 • Озеленяването.

Мини екскаваторите са идеални за всички задачи, които са свързани с копаене или разрушаване, и не могат да свършат с лопата. Разнообразието от прикачен инвентар, достъпен за тези машини, дава възможност да се използват за всякакви проекти.

Видове инвентар за багери

Дизайнът на земекопните машини позволява те да бъдат употребяван за всевъзможни цели. Хидравличната стрела и рамо позволяват функции като копаене. Въртящата се платформа осигурява възможност за повдигане на предмети. Екскаваторите използват инвентар, който служи за различни цели. В допълнение към кофата, други обичайни приспособления са свредло, щипки, къртач.

Кофи

Кофите са най-често срещания инвентар. Тези стоманени приспособления имат ръбове, наподобяващи зъби, които могат да осигурят възможности за копаене и загребване. Кофите се предлагат в различни разновидности. Най-често срещаните са кофи за изкопаване - което е предназначено за класиране на камъни - и кофи за окопаване, които се използват за копаене на окопи.

Свредла

Употребата на свредло служи за пробиване на дупки в земята. Тези спирални приспособления се задвижват от хидравлична система, и се предлагат в различни  спецификации и размери.

Къртачи

Те са подобни на чукове, но са с много по-големи размери. Къртачите се употребяват за разбиване на камъни, скали бетон, защото имат енергия на удар 1000 килограма.

Щипки

Щипките позволяват на операторите да захванат големи материали като пънове на дървета и бетонни стълбове, които са твърде големи за кофа. Те се монтират и демонтират лесно.

Мини багери от koledzhikov.bg

Сега, след като вече познавате предимствата и способностите на тези машини, разбирате колко полезни могат да бъдат те за различни индустриални и строителни цели. Разгледайте наличните багери и прикачен инвентар на нашия сайт. Ние предлагаме нови екскаватори от марки като CHARGEUR, предлагайки Ви изключителен избор. Преди да започнете изпълнението на следващия си проект, свържете се с нас, за да вземете подходящата земекопна машина за работата. Без значение в коя индустрия се занимавате, земекопната машина може да Ви помогне да направите нещата по-бързо и ефективно.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички