Филтрирай
Цена
15 лв. 513 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Пистолети за боядисване

Пистолети за боядисване • Аерографи • Цени — магазин Коледжиков

Какво представлява пистолетът за боядисване?

Пистолет за боядисване, наричан още бояджийски пистолет, е уред, с който се разпръскват боя и латекс чрез въздух под налягане. Той се използва за боядисване на стени, тавани, корнизи, мебели и други. При добра техника позволява да се постигне равномерно покритие на боята и латекса - нещо, което не може да постигнете с четка или валяк. Употребата на пистолет за боядисване намалява съществено времето за боядисване в сравнение с ръчните методи.

Видове пистолети за боядисване

Според принципа на работа бояджийските пистолети са три вида.

  • HVLP
  • LVLP
  • С гравитачно захранване

Пистолет за боя с висок дебит и ниско налягане (HVLP)

Използва ниско налягане за пулверизиране на боя, с което постига висок обем. Намира приложение за боядисване на корнизи, мебели или шкафове. Това е инструмент за прецизно нанасяне на боя и ще придаде красив завършек на предметите.

Пистолет за боя с нисък дебит и ниско налягане (LVLP)

Това е идеалният вид бояджийски пистолет за боядисване на големи повърхности. За да работи, му е необходимо налягане под 1 bar. В резултат на това може да бъде използван с всеки компресор. Това спестява много пари и място за съхранение на тези, които извършват основна бояджийска дейност.

Бояджийски пистолети с гравитачно захранване

По-известен като пистолет за боядисване с горно казанче, поради разположението на контейнера за боя. Може да се използва за нанасяне на бои и лакове върху различни повърхности. В действителност, моделите с гравитационно захранване не са отделна категория, а по-скоро дизайнерска разновидност. Не се различават от HVLP моделите.

Защо да купим пистолет за боядисване от магазин Коледжиков?

В онлайн магазин Коледжиков ще откриете богата гама пистолети за боядисване на утвърдени марки на пазара - AUARITA, BLACK+DECKER, BONEZZI, BOSCH, GAV, ITALCO, METABO, RAIDER, STORCH и WAGNER. Продуктовата ни гама обхваща всички популярни разновидности на инструмента - електрически, акумулаторен, пневматичен, тип аерограф и т.н. 

Предлагаме едни от най-търсените модели, например акумулаторния пистолет за боядисване RAIDER RDP-SSGC20, електрическия RAIDER RD-SGC09 и пистолета с горно казанче AUARITA K-400. При нас удобно може да сортирате артикулите по цена, марка и новост и да направите запитване. Винаги сме готови да отговорим на въпросите Ви.

Често задавани въпроси за пистолети за боядисване

Как да изберем пистолет за боядисване на кола?

При покупка на пистолет за боядисване трябва да се съобразите с интензивността, с която ще го използвате. За еднократно боядисване в битови условия може да купите по-евтин модел. Ако имате нужда от автобояджийски пистолет за професионални нужди, не правете компромис с качеството му. 

Колко струват евтините пистолети за боядисване?

Най-евтините пистолети за боядисване са на цени от около 30 лв. Типичен представител на бюджетния клас е моделът RAIDER RD-SG02, който е с работно налягане 3-4 бара и има контейнер с обем 600 мл. За всеки, който е решил да премине от четката и мечето към пистолета за боядисване, препоръчваме електрическите модели. За тях не е необходимо да купувате компресор. 

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички