Храсторези

Храсторези • Евтини и Професионални • Ниски цени • Koledzhikov.bg

Какво е храсторез?

Храсторезът е ръчен градински инструмент, с който се оформят храсти и жив плет. Може да бъде телескопичен, когато е необходимо рязане на високи храсти. Акумулаторен, моторен (бензинов) или електрически, храсторезът е ценен помощник на всички хоби градинари и професионални озеленители. С този инструмент удобно, прецизно и бързо ще режете листа и клонки с дебелина от 15 до 30 милиметра.

Какъв е принципът на работа на храстореза?

Принципът на работа на градинския храсторез е прост. Кастренето се осъществява от два ножа с противоположни посоки на движение. По този начин попадналите между остриетата клони и храсти се прерязват. Някои модели са със специално двойно заточване, което означава, че с тях се реже и в двете посоки на движение.

За удобство на потребителя някои храсторези имат меки ръкохватки, доста функции за безопасна работа и дизайн, намаляващ вибрациите при рязане. По наличието на тези характеристики ще се ориентирате за качеството му.

Видове градински храсторези за жив плет

Ножиците за жив плет и храсти на пазара имат много разлики, като най-важните се отнасят до: 

 • тип захранване
 • мощност и производителност
 • дължина на ножа
 • вид на ножа
 • наличие на телескопична дръжка
 • тегло и удобен дизайн
 • системи за безопасност
 • ниво на шум и вибрации
 • гаранция и достъп до сервиз и резервни части
 • цена

Според източника на захранване те могат да бъдат:

● Електрически храсторез 

● Акумулаторен храсторез

● Бензинов храсторез

Модерният електрически храсторез с кабел осигурява на потребителя неограничено време за работа, стига да има достъп до електропреносната мрежа. Когато търсите повече гъвкавост във вашата градина и се стремите към неограничена мобилност, препоръчваме да потърсите акумулаторна ножица за жив плет. При този градински инструмент е добре да сте наясно колко заряд има в батерията по време на употреба. За удобство някои марки предоставят резервна батерия в комплекта или опция да купите такава. Практично допълнение е и индикаторът за нивото на батерията, по който се следи колко заряд остава до нуждата от презареждане. Що се отнася до бензиновия храсторез, той е най-мощен и с него ще можете да режете по-бързо и добре жилава храстовидна растителност.

С какво може да са полезни храсторезите?

Храсторезите са удобни и полезни инструменти за всеки, които иска да поддържа добре своята красива градина. С тях прецизно и лесно се подрязват както храсти, така и дървета. Помагат за оформянето на растенията и поддържането на здравословния им растеж. Освен това храсторезите често се използват за създаване на интересни топиарни форми без много усилия. Това е една от причините да бъдат все повече използвани както от професионалистите, така и от всеки любител градинар.

Какво е нивото на шум, произвеждано от храстореза?

Нивото на шум, произвеждано от храстореза, зависи от вида на конкретния модел и неговия тип захранване. Бензиновите храсторези обикновено са по-шумни (заради мощността си) в сравнение с електрическите или храсторезите на батерии. През последните години много производители поставят акцент върху технологиите за намаляване на вибрациите и шума. Това значително подобрява условията за рязане. Ако имате нужда от точна информация за шума, издаван от даден модел, ние ще ви помогнем да я получите. Не се колебайте да се обърнете към нас, ние ще вземем под внимание вашите изисквания и ще ви предложим подходящи модели от десетките продукти, които виждате в онлайн магазина.

Колко тежък е един храсторез?

Теглото на храстореза зависи от вида му. Важно е да се избере модел (електрически, акумулаторен или бензинов), който е комфортен за работа и отговаря на индивидуалните ви физически способности. Значително по-лесно ще е да работите с храсторез, който се характеризира с оптимално разпределение на теглото. Това гарантира, че ще разполагате с баланс и удобство, дори ако режете храсти продължително време.

Значително по-комфортно за вас ще бъде да работите с електрическа или акумулаторна ножица за храсти. Те са по-леки от бензиновите храсторези поради отсъствието на тежък двигател и допълнителни компоненти. Важно е да знаете, че теглото на акумулаторните храсторези варира в зависимост от капацитета на батерията и размера на уреда. Тяхно категорично предимство обаче е това, че са без кабел. За по-малки градини отличен избор са храсторезите на ток. Теглото им ги прави предпочитани от любители градинари и се предлагат на най-ниска цена. Ограничение за вас ще бъде единствено дължината на захранващия кабел.

Какви храсторези предлагаме в магазин Коледжиков? 

Да се избере качествен храсторез е лесно, когато разполагате с опитен търговец насреща. В магазини Коледжиков сме в готовност да ви споделим това, което сме научили през годините. Ние предлагаме богат асортимент храсторези в доста широк ценови диапазон и осигуряваме бърза доставка. Може да поръчате евтин храсторез, среден клас и за професионална употреба. С помощта на нашите филтри вляво лесно ще откриете модели на конкретна марка. Например храсторез Щил, Райдер, Хускварна и т.н. За да улесните процеса на пазаруване, задайте ценови диапазон. Така бързо ще откриете наличните храсторези на желаната цена.

За ваше удобство сме се постарали да покрием всички разновидности като тип. В асортимента ни от акумулаторна градинска техника могат да бъдат видени световно известни производители на храсторези, с които ще оформяте храсти и жилава растителност без да генерирате вредни газове. Съвременните акумулаторни модели впечатляват с мощност, дължина на ножа и набор от батерии с различен капацитет. Те са отлична алтернатива на бензиновите като мобилност и мощност. Батериите им често са съвместими с тези на други продукти на същата марка.

В случай че търсите храсторез на ниска цена, електрическите модели са със сигурност абсолютен фаворит. При тях простатата на използване и обслужване е основно предимство, което се цени от любителите градинари. Сред недостатъците им са ниска мощност и наличие на кабел.

Защо да купим градински храсторез от Коледжиков? 

Фирма Коледжиков има дългогодишен опит на пазара на градинска техника. При нас ще откриете качествени храсторези и ножици за жив плет на достъпна цена и на утвърдени марки като AL-KO, GreenWorks, BOSCH, HITACHI, KAWASAKI, MAKITA, STIHL, HUSQVARNA, MCCULLOCH, HONDA и много други. Осигуряваме бърза доставка, гаранционен и извънгаранционен сервиз и компетентна консултация. Насреща сме и при нужда от съвет и мнение за конкретен храсторез. 

За да отговорим на изискванията на нашите клиенти, предлагаме евтини български храсторези Райдер, PROCRAFT, Hyundai, WOLF GARTEN и на други марки за битова употреба, среден клас и професионални, с които да постигнете отлична производителност и прецизност на рязане.

Лесно можете да откриете желания храсторез в онлайн магазина, сортирайки всички продукти с помощта на предоставените филтри - дали по цена и производител, или по категория - електрически, бензинови или акумулаторни. Ако търсите храсторез на по-ниска цена, разгледайте категория Намалени. В нея ще откриете най-изгодните оферти в момента. Редовно организираме и промоции, в рамките на които различни видове храсторези се предлагат на атрактивно занижена цена.

Как да различим професионалните храсторези?

Професионалните храсторези се отличават с доста по-високата си производителност, издръжливост и ефективност в сравнение с обичайните потребителски модели. Те често са с по-мощни двигатели и с най-голяма дължина на ножа, което позволява бързина и прецизност на рязане. Професионалните храсторези също така се предлагат и на по-висока цена. Те са и проектирани да издържат на по-интензивна употреба и са изработени от висококачествени материали, които осигуряват дълъг срок на експлоатация. Освен това професионалните ножици за жив плет имат допълнителни функции и удобства. Това могат да бъдат по-добър контрол, вградени системи за безопасност и подобрена маневреност.

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

За да осигурим максимално удобство на всеки наш клиент, сме осигурили възможност за бърза поръчка без регистрация. Щом направите такава, в рамките на работния ден очаквайте обаждане от наш консултант. Освен това винаги може да направите поръчка по телефон, през Facebook или като ни пишете на електронната поща.

Какъв е срокът на доставка?

Срокът на доставка е от 1 до 3 работни дни от потвърждаване на поръчката. Когато има забавяне от страна на производител или поради изчерпана наличност, ще се свържем с вас, за да уточним точната дата на доставка на вашата поръчка. Имате възможност да изберете къде да ви бъде доставена пратката.

Какви са начините за доставка?

Предлагаме няколко начина за доставяне на поръчаните стоки до вас.

 • Можем да изпратим покупките до вратата ви чрез куриерска фирма
 • Изпращаме до офис на куриер
 • Доставяме чрез наш транспорт
 • Сами можете да вземете своите продукти от наш магазин в София или Варна

Каква е цената за доставка?

Ако поръчате храсторез, който не е в промоция, на цена над 250 лева, не начисляваме допълнителна такса за доставка. В останалите случаи нейната цена е по тарифа на куриер. За повече информация може да се свържете с наш консултант.

Как да се свържем с фирма Коледжиков?

Използвайте телефонните номера на магазините ни в София или Варна, за да се информирате за нашето работно време, наличности, характеристики и повече подробности относно предлаганите продукти в магазина. Ако решите, можете да ни пишете без забавяне на електронната ни поща или във Facebook профила ни. На ваше разположение сме и във физическите ни магазини, където на място да се запознаете с условията за доставка, разнообразието на асортимента и препоръките ни за работа с храсторез според вида му.

Категории

Често задавани въпроси за храсторези

Как да избера храсторез?

Храсторезът е градинска машина, чийто избор трябва да се ръководи от честотата на употреба и натоварването. Ключови характеристики са мощността на двигателя, острието, теглото и наличието на удобна дръжка и система за защита на потребителя. Ако храстите ви са високи, препоръчваме да разгледате храсторезите с телескопичен прът. 

Как се работи с храсторез? 

Преди да започнете да работите с инструмента, огледайте го за механични повреди и дали всички подвижни елементи са фиксирани надеждно. Ако виждате корозия по острието, препоръчваме да се консултирате с експерт. За безопасна работа изберете устойчива повърхност, на която да стъпите. Не режете близо до леснозапалими вещества и материали. Храсторезът трябва да се държи максимално далеч от ръцете и краката. Препоръчваме да го използвате с предпазни средства - ръкавици и очила. 

Кой храсторез е подходящ за жив плет? 

За поддръжката на жив плет има специално създадени инструменти, които може да са ръчни или автоматични. В магазин Коледжиков предлагаме акумулаторни, електрически и бензинови храсторези на топ производители. В асортимента ще откриете модели с различна дължина на острието и тегло според предпочитанията на потребителя. 

Колко струват храсторезите? 

В зависимост от марката, мощността и захранването цените на храсторезите започват от около 100 лв. и достигат до 2000 лв.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички