Филтрирай
Цена
3046лв.3670лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Газокислородно заваряване и рязане

Машини за газокислородно рязане и заваряване — Коледжиков

Заваряване с Аргон

Много занаятчии предпочитат газовото заваряване сред множеството видове. Газовата термозаварка, която се нарича още газокислородно заваряване, е класифицирана в категорията на термоядрено заваряване. Използва се заваръчна горелка (оксиацетиленово заваръчно устройство), чийто пламък кара метала да се топи, но в същото време предпазва стопилката от окисляване. Горелката загрява краищата на два детайла, докато те се стопят. Тук се използват добавки, като стоманени заваръчни пръти, които също се стопяват и охлаждат в съединението между двата заваръчни материала. По този начин металът за заваряване може да бъде по-добре свързан.

Горивните газове, които се използват при този тип заваряване са:

  • Aцетилен;
  • Аргон;
  • Водород;
  • Пропан и други.

Газово рязане

От друга страна рязането на метали с резак може да се води стара технология, но се използва все по-често на различни строителни обекти или в пунктове за разфасоване и със сигурност има голямо приложение. Оборудването, което Ви е необходимо за газокислородно рязане е резак, редуцир вентили, маркучи и бутилка газ. Рязането се извършва чрез така наречения резак. Този инструмент притежава разновидности на формата си, но всичките имат нагревателен накрайник, през който преминава сместа от газ и режещ откъдето излиза чистия кислород. Загряването на материала и самото му изрязване става в тясна линия по дължината, по която води с ръка потребителя.

Предлагаме Ви машини за ВиК, заваряване и компресори, както и за рязане и заваряване марка ROTHENBERGER, ERBA, PROVIDUS.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички