Филтрирай
Цена
525лв.19507лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Заваръчни машини за тръби

Заваръчни машини за тръби • Машини за заваряване — Коледжиков

Машина за заваряване на тръби от koledzhikov.bg

Челното заваряване на термопластични тръби е често използвана техника при горещо съединяване на два детайла в един. Преди да направите каквито и да е заварки на тръбите, трябва да се провери хода на машината и да се настрои за заваряване според диаметъра на материала. Преди заваряване е необходима правилна подготовка на тръбите. При измерване на дължините на тръбите трябва да се вземе предвид последователностите за подрязване и топене, за да се гарантират правилни дължини след заваряване. Преди да стегнете тръбите в машината, краищата трябва да се проверят за неправилна форма, повреди или песъчинки. 

Maшини за челно заваряване на тръби

Фазата на нагряване е мястото, където краищата на тръбата се притискат към нагрята плоча за определен период от време. Това позволява топлината да размекне материала в краищата на тръбата. След фазата на нагряване нагревателя се отстранява и тръбите се свързват заедно. Времето, необходимо за това се нарича „време на пребиваване“ и трябва да бъде възможно най-кратко. Последната фаза е времето за заваряване/охлаждане, предварително определено в зависимост от диаметъра на тръбата и дебелината на стената. Готовата заварка вече може да бъде визуално проверена за равномерност и подравняване.

Със заваръчни машини за тръби CIMEX, REMS и ROTHENBERGER могат да се заваряват следните видове материали:

  • PP;
  • PB;
  • PE;
  • PVDF.

При нас може да намерите и машини за лепене на тръби, треборези, уреди за замръзяване на тръбопроводитръбни ключове както и друга ВиК, заварръчна техника и компресори от топ производители.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички