Категории
Филтрирай
Цена
23 лв. 31448 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Сеялки за разсад

Сеялки за разсад и Райграс - Директна сеитба - Цени — Коледжиков

Какво е сеялка?

Сеялката е земеделска машина за директна сеитба, която има шипчест валяк, с помощта на който може да се сеят хиляди семена на голяма площ за минимално време. Тя може да се задвижва ръчно или с двигател, като конструкцията ѝ позволява да се контролира дълбочината и подаването на посевния материал. 

Характеристики

Основните характеристики, на които трябва да обърнете внимание при избора на сеялка, са:

  • Двигател
  • Мощност на двигателя
  • Работна ширина
  • Обем на контейнера за семена
  • Дълбочина на засаждане
  • Механизъм за регулиране на процеса на сеене
  • Тегло

Видове

Според начина на задвижване могат да бъдат разграничени следните видове сеялки.

Бензинови

Наричани още самоходни сеялки, те са снабдени с бензинов двигател и имат безстепенна скоростна кутия. Самостоятелното задвижване улеснява засяването на хълмове и големи територии. Засаждащият валяк разпределя равномерно семената за по-добро покълване. Бензиновите сеялки са оборудвани с голям контейнер за семе, монтиран високо над земята, за да се избегне запушване поради влага.

Механични

Този вид сеялка наподобява бензиновата, но е по-малка и без двигател. Задвижва се ръчно от оператор чрез бутане. Принципът й на работа е същият като при предходния вид, но производителността за единица време е по-ниска

Редови

Те представляват прикачен инвентар за селскостопански трактори или тракторни косачки. Името им е показателно за техния принцип на работа. Извършват посев в редица като поставят семената едно пред друго.

Акумулаторни

Този вид сеялки работят с батерии и са новост в градинската техника. Представляват комбинация от валяк с акумулаторно задвижване и специално разработено сеитбено устройство.

За какво са предназначени?

Сеялките са предназначени за засяване на трева и друг вид растителни култури, като разпръскват и заравят на определена дълбочина семена. Моторните сеялки са оборудвани с валяк за разрохкване в предната си част и валяк за отъпкване в задната. По този начин почвата първо се подготвя за полагане на семето и след това се валира, за да остане защитено то от набезите на птиците или от отмиване при дъжд

Качествена сеялка сее с подходяща скорост и дълбочина и гарантира равномерно разпределяне на семената, което е определящо за получаването на достатъчно слънчева светлина, хранителни вещества и вода от почвата. Това е машина, която столетия наред се използва в земеделието и е доказала ефикасния си принцип на работа. Използването й спестява време и труд. 

Защо да ги закупим от Коледжиков?

Фирма Коледжиков ЕООД има 30-годишен опит в търговията и сервизното обслужване на градинска, горска, земеделска, строителна и комунална техника. Ние предлагаме богата гама машини за сеене и инвентар за тях. При нас ще откриете качествени сеялки на утвърдените марки SEMBDNER, OTHMERDING и BILLY GOAT, които ще получите сглобени и готови за работа с безплатна доставка до посочен от Вас адрес на територията на България. 

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да, в онлайн магазина може да пазарувате без да правите регистрация. Може да направите поръчка като гост или чрез опцията “Бърза поръчка”. 

Какви са начините за доставка?

Ще получите поръчаните продукти с куриер или наш разнос

Каква е цената за доставка?

Получавате безплатна доставка при поръчка над 250 лв. до посочен от Вас адрес, независимо от населеното място на територията на България. Изключение правят артикулите от раздел "Винарско оборудване" и тези в промоция. Конкретна информация за Вашата поръчка може да получите от нашите търговски консултанти. 

В какъв период ще получим продуктите?

Ще ги получите възможно най-бързо. Стандартна практика е доставяме поръчките в рамките на 1 до 3 работни дни от тяхното потвърждаване. Този срок не важи за онези продукти, за които е необходимо производствено време. В този случай може да очаквате поръчката си до 30 работни дни. Повече информация за конкретен продукт може да научите от нашите търговски консултанти.  

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Сеялки"?

В онлайн магазина се стараем да предлагаме сеялки в широк ценови диапазон. Най-евтините ни модели струват около 2200 лв., а най-скъпите, предназначени за по-големи обеми работа - към 30 000 лв. 

Как и кога можем да се свържем с вас?

Може да се свържете с нас по няколко начина: 

По телефона: 

Магазин във Варна: 0888 526 133, 052 30 35 90, 052 30 36 90

Магазин във София: 0887 201 700, 0879 027 917, 0879 027 918, 0885 479 918, 0889 722 581

По e-mail: varna@kol-bg.com, sofia@kol-bg.com 

С лично съобщение във Facebook-страницата ни

Магазините ни са отворени всеки ден с изключение неделя. 

Работно време на магазина ни във Варна:

от Понеделник до Петък: 8.30 - 18.00 ч.

Събота: 8.30 - 14.00 ч.

Работно време на магазина ни в София:

от Понеделник до Петък: 9.00 - 18.00 ч.

Събота: 9.00 - 14.00 ч.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички