Филтрирай
Цена
20лв.27750лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Сеялки за разсад

Сеялки за разсад и Райграс → Цени — Коледжиков

Какво е сеялка?

Сеялката е земеделска машина, която има шипчест валяк, с помощта на който може да се сеят хиляди семена на голяма площ за минимално време. Тя може да се задвижва ръчно или с двигател, като конструкцията й позволява да се контролира дълбочината и подаването на посевния материал. 

Характеристики

Основните характеристики, на които трябва да обърнете внимание при избора на сеялка, са:

  • Двигател
  • Мощност на двигателя
  • Работна ширина
  • Обем на контейнера за семена
  • Дълбочина на засаждане
  • Механизъм за регулиране на процеса на сеене
  • Тегло

Видове

Според начина на задвижване могат да бъдат разграничени следните видове сеялки.

Бензинови

Наричани още самоходни сеялки, те са снабдени с бензинов двигател и имат безстепенна скоростна кутия. Самостоятелното задвижване улеснява засяването на хълмове и големи територии. Засаждащият валяк разпределя равномерно семената за по-добро покълване. Бензиновите сеялки са оборудвани с голям контейнер за семе, монтиран високо над земята, за да се избегне запушване поради влага.

Механични

Този вид сеялка наподобява бензиновата, но е по-малка и без двигател. Задвижва се ръчно от оператор чрез бутане. Принципът й на работа е същият като при предходния вид, но производителността за единица време е по-ниска

Редови

Те представляват прикачен инвентар за селскостопански трактори или тракторни косачки. Името им е показателно за техния принцип на работа. Извършват посев в редица като поставят семената едно пред друго.

Акумулаторни

Този вид сеялки работят с батерии и са новост в градинската техника. Представляват комбинация от валяк с акумулаторно задвижване и специално разработено сеитбено устройство.

За какво са предназначени?

Сеялките са предназначени за засяване на трева и друг вид растителни култури, като разпръскват и заравят на определена дълбочина семена. Моторните сеялки са оборудвани с валяк за разрохкване в предната си част и валяк за отъпкване в задната. По този начин почвата първо се подготвя за полагане на семето и след това се валира, за да остане защитено то от набезите на птиците или от отмиване при дъжд

Качествена сеялка сее с подходяща скорост и дълбочина и гарантира равномерно разпределяне на семената, което е определящо за получаването на достатъчно слънчева светлина, хранителни вещества и вода от почвата. Това е машина, която столетия наред се използва в земеделието и е доказала ефикасния си принцип на работа. Използването й спестява време и труд. 

Защо да ги закупим от Коледжиков?

Фирма Коледжиков ЕООД има 30-годишен опит в търговията и сервизното обслужване на градинска, горска, земеделска, строителна и комунална техника. Ние предлагаме богата гама машини за сеене и инвентар за тях. При нас ще откриете качествени сеялки на утвърдените марки SEMBDNER, OTHMERDING и BILLY GOAT, които ще получите сглобени и готови за работа с безплатна доставка до посочен от Вас адрес на територията на България. 

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да, в онлайн магазина може да пазарувате без да правите регистрация. Може да направите поръчка като гост или чрез опцията “Бърза поръчка”. 

Какви са начините за доставка?

Ще получите поръчаните продукти с куриер или наш разнос

Каква е цената за доставка?

Цената за доставка зависи от тарифния план на избраната от вас куриерска фирма. Поемаме транспортните разходи на всички поръчки на стойност над 250 лв. 

В какъв период ще получим продуктите?

Ще ги получите възможно най-бързо. Стандартна практика е доставяме поръчките в рамките на 1 до 3 работни дни от тяхното потвърждаване. Този срок не важи за онези продукти, за които е необходимо производствено време. В този случай може да очаквате поръчката си до 30 работни дни. Повече информация за конкретен продукт може да научите от нашите търговски консултанти.  

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Сеялки"?

В онлайн магазина се стараем да предлагаме сеялки в широк ценови диапазон. Най-евтините ни модели струват около 2200 лв., а най-скъпите, предназначени за по-големи обеми работа - към 30 000 лв. 

Как и кога можем да се свържем с вас?

Може да се свържете с нас по няколко начина: 

По телефона: 

Магазин във Варна: 0888 526 133, 052 30 35 90, 052 30 36 90

Магазин във София: 0887 201 700, 0879 027 917, 0879 027 918, 0885 479 918, 0889 722 581

По e-mail: varna@kol-bg.com, sofia@kol-bg.com 

С лично съобщение във Facebook-страницата ни

Магазините ни са отворени всеки ден с изключение неделя. 

Работно време на магазина ни във Варна:

от Понеделник до Петък: 8.30 - 18.00 ч.

Събота: 8.30 - 14.00 ч.

Работно време на магазина ни в София:

от Понеделник до Петък: 9.00 - 18.00 ч.

Събота: 9.00 - 14.00 ч.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички