Категории
Филтрирай
Цена
2169 лв. 27750 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Сеялки за разсад

Сеялки за разсад и Райграс → Цени — Коледжиков

Как работи сеялка за райграс

Сеялка се използва за засяване на трева и друг вид култури, като разпръсква и заравя на определена дълбочина семето. Посредством шипчест валяк се засаждат хиляди семена на голяма площ за минимално време. Моторните сеялки са оборудвани с валяк за разрохкване в предната си част и валяк за отъпкване в задната. По този начин почвата първо се подготвя за полагане на семето и след това се валира, за да остане защитено от набезите на птиците или от отмиване при дъжд. Сеялката сее с подходяща скорост и дълбочина и гарантира за равномерното разпределяне на семената. Семето остава заровено и покрито в пръстта. Това го спасява от изяждане от птици и животни или изсушаване поради излагане на слънце. Семената се разпределят на определено разстояние, което е зададено от производителя и не може да се коригира от потребителя. Това се прави с цел растенията да получават достатъчно слънчева светлина, хранителни вещества и вода от почвата. Извършва перфектна сеитба на тревни семена, използвайки доказан с хилядолетия принцип. Тези сеещи машини разполагат с контролируема дълбочина и подаване на посевен материал. Използването на машина за засяване спестява време и труд.

Какви видове сеялки ще намерите при Коледжиков

Според начина на задвижване могат да бъдат разграничени следните типове:

  • Бензинови;
  • Механични;
  • Редови;
  • Акумулаторни.

Самоходни машини за сеене

Задвижват се от бензинов двигател и имат безстепенна скоростна кутия. Самостоятелното задвижване улеснява засяването на хълмове и големи територии. Засаждащия валяк разпределя равномерно семената, за по-добро покълване. Оборудвани са с голям контейнер за семе, монтиран високо над земята, за да се избегне запушване поради влага.

Механични сеещи машини

По устройство наподобяват бензиновите, но са по-малки и без двигател. Задвижват се ръчно от оператора чрез бутане. Принципа на работа е същия, като при предходния модел, но производителността за единица време е по-ниска.

Редови сеялки

Представляват прикачен инвентар за селскостопански трактори или тракторни косачки. Името им е показателно за техния принцип на работа. Извършват посев в редица, като поставят семената едно пред друго.

Акумулаторна машина за посев

Този вид сеялки с батерии са новост в градинската техника. Представляват комбинация от валяк с акумулаторно задвижване и специално разработено сеитбено устройство.

Сеялки SEMBDNER, OTHMERDING и BILLY GOAT в koledzhikov.bg

Ще ги получите с безплатна доставка до Вашия град, сглобени и готови за работа.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички