Машини за рязане на плочки

Машини за рязане на плочки • С вода - Топ цени — Коледжиков

Какво представляват машините за плочки?

Машините за рязане на плочки представляват устройства за право или фигурно рязане на керамични плочки. Те може да бъдат снабдени с охлаждаща система - с резервоар с вода. На пазара ще откриете няколко разновидности с различни характеристики, предимства и начин на употреба. 

Машината за рязане на плочки има прост принцип на действие. С нея нанасяме драскотина върху повърхността на материала и по този начин можем контролирано да счупим плочката. За целта не е необходимо използването на специални инструменти. 

Видове машини за рязане на плочки 

  • Ръчни
  • Електрически
  • Тип гилотина

Ръчна машина за рязане на плочки

Този вид машини за рязане на плочки са добре познати на строителите и майсторите. С тях можете да правите прави разрези, без да повреждате материала. Посредством дръжка и с минимални усилия можете да контролирате всеки един етап от процеса на рязане. Наличието на странично застопоряване ще ви помогне да работите спокойно с машината. На пазара ще откриете няколко разновидности на ръчните машини за рязане на плочки. Някои от тях са снабдени с маса, чиято височина на работа може да се регулира. Сгъваемите крака помагат за по-лесно пренасяне и съхранение. Такъв тип машина за рязане е моделът STANLEY FME790. На популярност се радва и другата разновидност. Можете да разгледате като пример ръчните машини за рязане на плочки RAIDER RD-TC02RUBI STAR-51 и DeWALT DE7023.

По-професионално ориентираните машини за рязане на фаянс, порцелан или камък са снабдени с въртящи се ъгломери, с чиято помощ можете да създавате мозайки.

Електрическа машина за рязане на плочки

При по-голям обем работа можете да изберете електрическа машина за плочки. Тя се задвижва с помощта на двигател и позволява за секунди да разрежете и най-твърдия материал. Наличието на строителна прахосмукачка ще реши проблема с праха и ще ви осигури здравословна среда за работа. 

С електрическа машина за плочки можете да режете под ъгъл до 45 градуса. Някои модели са статични, а други са оборудвани с маса и колела. По този начин инструментът може да се транспортира по-лесно. 

Всяка електрическа машина за плочки е подходяща за рязане на мозаечни и теракотени плочки, плочки за баня, огледални плочки, балконски плочки, мраморни плочки и стенни плочки. Повечето модели разполагат с водно охлаждане, което спира отделянето на вредна прах и охлажда плочката и диска при рязане. Друга характеристика на електрическата машина за рязане на плочки е значително опростената ѝ работа, която в основата си съответства и е същата като при отрезните машини.

Машина за плочки тип гилотина

Машината за рязане на плочки тип гилотина е специализиран инструмент, използван за прецизно рязане на керамични плочки и други подобни материали. Тя получава името си поради сходството с работата на гилотината. Основните ѝ компоненти са режеща платформа, режеща глава, ръкохватка, релси или ролки и диск или нож. 

Машините за рязане на плочки тип гилотина са изключително полезни за професионални и хоби строители. Те осигуряват бързо и лесно рязане.

Как да изберем машина за рязане на плочки?

Изборът на подходяща машина за рязане на плочки зависи от няколко фактора, включително вашите нужди, бюджета, мащаба и спецификата на проекта и вашите предпочитания за работа. 

Ето някои характеристики, които е добре да имате предвид, за да изберете подходяща машина за рязане на плочки:

Мощност на двигателя

Ако планирате да купувате електрическа машина за рязане на плочки, мощността на двигателя е от значение. С по-мощен модел обикновено можете да постигнете по-голяма прецизност и ефективност при рязане на по-твърди материали или по-големи плочки.

Размер на работния плот

Важно е да се уверите, че размерът на работния плот на машината е подходящ за размера на плочките, които планирате да режете. За по-големи плочки ще ви трябва машина с по-голяма режеща площ. Често търсени от майсторите са машините с дължина на работния плот 40, 50, 103, 112, 120 см и 163 см

Вид на режещия диск или нож

В зависимост от материала, който ще режете, е възможно да се изисква различен вид режещ диск или нож. Например за керамични плочки се използват диамантени дискове за по-прецизно и чисто рязане.

Дължина на рязане

Допустимата дължина на рязане е изключително важен фактор при избора на машина за рязане на плочки. Тя определя максималната дължина на плочката, която може да бъде рязана със съответната машина. В магазин Коледжиков ще откриете най-популярните машини за рязане на плочки с работен плот с дължина от 40, 60, 80, 100, 120, 150, 180 и 200 см. 

Тези размери са популярни, защото обхващат широк спектър от приложения. В зависимост от нуждите и предпочитанията на потребителите, могат да бъдат намерени и машини с работни плотове с различни размери, както и модели с по-голяма или по-малка дължина. 

Система за охлаждане

Машините за рязане на плочки с вода предлагат по-добра охлаждащ принцип на работа. Те намаляват генерираната топлина и риска от счупване на плочката. Също така има по-малка вероятност от образуването на прах по време на рязане.

Регулируем ъгъл на рязане

Ако планирате рязане под различни ъгли, ще е практично да изберете машина с регулируем ъгъл на рязане. Моделът BATTIPAV PROFI 45 Evo например за удобство на потребителя има транспортир за измерване на ъгли. 

Подвижна режеща глава

Някои модели машини позволяват на режещата глава да бъде наклонена или завъртяна, което улеснява рязането на плочки под различни ъгли.

Портативност и съхранение

Ако планирате да пренасяте машината на различни места или да я съхранявате в малко пространство, може да е полезно да изберете по-компактен и лек модел. В онлайн магазин Коледжиков можем да ви предложим компактна машинка за рязане на плочки. 

Как се работи с машина за рязане на плочки?

Работата с машина за рязане на плочки може да изглежда сложна на първи поглед, но следвайки правилните стъпки и вземайки необходимите предпазни мерки, тя може да бъде изпълнена с лекота. 

Ето някои основни стъпки, които препоръчваме да следвате:

Подготовка на машината

Уверете се, че машината е правилно настроена и е подготвена за работа. Проверете дали режещият диск е правилно поставен и е затегнат. Проверете и охлаждащата система, ако машината е с мокро рязане.

Подготовка на плочката

Преди да започнете да режете, уверете се, че плочката е поставена стабилно на режещата платформа. Измерете и отбележете мястото, където ще правите рязането.

Изберете правилните настройки

Ако Вашата машина за рязане на плочки предлага настройки за ъгъл на рязане или дълбочина на рязане, настройте ги според вашите нужди и предпочитания.

Носете защитни средства

Преди да започнете работа, носете защитни очила и ръкавици, за да се предпазите от прах, отломки и други възможни опасности.

Извършете рязането

Стартирайте машината и натиснете плочката стабилно срещу режещия диск. Бъдете внимателни. Ръцете не бива да се приближават твърде близо до режещия диск по време на работа.

След като срежете плочката

Когато завършите рязането, изключете Вашата машина за рязане на плочки и изчакайте режещият диск да спре да се върти преди да извадите плочката от режещата платформа.

Почистете работния плот

След като завършите работата си, почистете работния плот от прах, парченца от плочките и други отпадъци.

Изберете най-добрата машина за плочки от магазин Коледжиков?

В онлайн магазин Коледжиков ще откриете пълната гама машини за рязане на плочки, които предлагаме. Опитът ни в търговията със строителна техника ни помага да намерим своевременно решение, което отговаря на потребностите на клиента. В продуктовия ни асортимент ще откриете най-добрата машина за плочки на марките BATTIPAV, DeWALT, HUSQVARNA, NORTON, RAIDER, RUBI, STANLEY и много други. За удобство може да сортирате всички продукти по начин на захранване, цена, марка, популярност или в промоция. 

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

За да осигурим максимално удобство на всеки наш клиент, сме осигурили възможност за бърза поръчка без регистрация. Щом направите такава, в рамките на работния ден очаквайте обаждане от наш консултант. Освен това винаги може да направите поръчка по телефон, през Facebook или като ни пишете на електронната поща.

Какъв е срокът на доставка?

Срокът на доставка е от 1 до 3 работни дни от потвърждаване на поръчката. Когато има забавяне от страна на производител или поради изчерпана наличност, консултант на магазин Коледжиков ще се свърже с вас, за да уточни точната дата на доставка на вашата поръчка. Имате възможност да изберете къде да ви бъде доставена пратката.

Какви са начините за доставка?

Предлагаме няколко начина за доставяне на поръчаните стоки до вас:

  • Можем да изпратим покупките до вратата ви чрез куриерска фирма
  • Изпращаме до офис на куриер
  • Доставяме чрез наш транспорт
  • Сами можете да вземете своите продукти от наш магазин в София или Варна

Категории

Свързани статии


Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички