Машини за рязане на плочки

Машини за рязане на плочки • Ръчни и електрически — Коледжиков

Какво представляват машините за плочки?

Машините за плочки представляват устройства за право или фигурно рязане на керамични плочки. На пазара ще откриете няколко разновидности с различни характеристики, предимства и начин на употреба. Машината за рязане на плочки има прост принцип на действие. С нея нанасяме драскотина върху повърхността на материала и по този начин можем контролирано да счупим плочката. За целта не е необходимо използването на специални инструменти. 

Видове машини за рязане на плочки 

  • Ръчни
  • Електрически
  • Тип гилотина

Ръчна машина за рязане на плочки

Този вид машини за рязане на плочки са добре познати на строителите и майсторите. С тях може да правите прави разрези, без да повреждате материала. Посредством дръжка и с минимални усилия може да контролирате всеки един етап от процеса на рязане. Наличието на странично застопоряване ще ви помогне да работите спокойно с машината. На пазара ще откриете няколко разновидности на ръчните машини за рязане на плочки. Някои от тях са снабдени с маса, чиято височина на работа може да се регулира. Сгъваемите крака помагат за по-лесно пренасяне и съхранение. Такъв тип машина за рязане е моделът STANLEY FME790. На популярност се радва и другата разновидност. Може да разгледате като пример ръчните машини за рязане на плочки RAIDER RD-TC02RUBI STAR-51 и DeWALT DE7023.

По-професионално ориентираните машини за рязане на фаянс, порцелан или камък са снабдени с въртящи се ъгломери, с чиято помощ може да създавате мозайки.

Електрическа машина за рязане на плочки

При по-голям обем работа може да изберете електрическа машина за плочки. Тя се задвижва с помощта на двигател и позволява за секунди да разрежете и най-твърдия материал. Наличието на строителна прахосмукачка ще реши проблема с праха и ще ви осигури здравословна среда за работа. 

С електрическа машина за плочки може да режете под ъгъл до 45 градуса. Някои модели са статични, а други са оборудвани с маса и колела. По този начин инструментът може да се транспортира по-лесно. 

Всяка електрическа резачка за плочки е подходяща за рязане на мозаечни и теракотени плочки, плочки за баня, огледални плочки, балконски плочки, мраморни плочки и стенни плочки. Повечето модели разполагат с водно охлаждане, което спира отделянето на вредна прах и охлажда плочката и диска при рязане. Друга характеристика на електрическата машина за рязане на плочки е значително опростената ѝ работа, която в основата си съответства и е същата като при отрезните машини.

Защо да купим машина за рязане на плочки от магазин Коледжиков?

В онлайн магазин Коледжиков ще откриете пълната гама машини за рязане на плочки, които предлагаме. Опитът ни в търговията със строителна техника ни помага да намерим своевременно решение на модел, който отговаря на потребностите на клиента. В продуктовия ни асортимент ще откриете машини на марките BATTIPAV, DeWALT, HUSQVARNA, NORTON, RAIDER, RUBI, STANLEY и много други. За удобство може да сортирате продуктите по начин на захранване, цена, марка, популярност или в промоция. 

Категории

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички