Филтрирай
Цена
8950лв.11650лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Машини за тревен чим

Машини за изрязване на тревен чим → Цени — Коледжиков

Какво е машина за рязане на чимове

С чиморезачка се постига отрязване на тревен чим до корените на тревата. Работната дълбочина може да бъде настроена, за да се гарантира ефективно отстраняване на чимовете. Машините за рязане на тревен чим се използват от професионални озеленители за изграждане на тревна настилка или подмяна на тревата с различен вид.

Градинарите избират машини за рязане на чим, защото:

 • Изграждат терени с вече пораснала трева, без време и усилия за отглеждане на нова;
 • Премахват нежелана растителност, без употреба на химикали;
 • Изрязват чимове по правилен начин;
 • Спестяват физическите усилия.

Чиморезачки и техните функции

Те са предназначени за премахване на ивици трева заедно с корените и по-голямата част от почвата около тях. Обикновено се използват за бързо разчистване на нежелана трева и плевели или за създаване на ландшафтни зони, чрез трансплантация на тревна настилка. Чиморезачките имат метален валяк в основата, който прави възможно придвижването по поляната. Под машината се намират остри ножове за рязане на чимове. Тези остриета обикновено се регулират, така че може да изрязвате тревен чим с различна дълбочина.

Видове машини за тревен чим

Чиморезачките са механични или моторни. Ръчните се притискат в земята с крак докато острието проникне на необходимата дълбочина, а след това започват да се теглят или бутат, за да режат тревни ивици. Този модел изисква употребата на доста сила и често засядат ако почвата е камениста или корените са прекалено гъсти. Моторните чиморезчки са по-удачен вариант. Задвижват се от бензинов двигател, така че не изискват полагането на физически усилия. Имат самоход за придвижване, а острието им също се движи за по-лесно рязане. Заедно с отделянето, някои модели извършват навиване на тревната ивица на ролка.

  Продуктът е добавен към желани продукти
  Виж Всички Любими
  Продуктът е добавен за сравнение.
  Виж Всички