Филтрирай
Цена
0лв.7300лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Влагоабсорбатори

Влагоабсорбатори | Вентилация | Коледжиков

Какво е влагоабсорбатор? 

Влагоабсорбаторът, известен още като влагоуловител или обезвлажнител, представлява уред, който изсушава въздуха и контролира нивото на влажност в помещенията. Предназначен е за отстраняване на излишната влага, което носи редица ползи - както за здравето на човека, така и за благосъстоянието на жилища, производствени бази, болници, ледени пързалки, басейни, складове, машини и т.н.  

Принципът на действие на влагоабсорбатора е прост. Той всмуква въздуха от помещението, изсушава го, отделяйки влагата, и го връща обратно.

Във всеки качествен влагоабсорбатор има вграден влагостат. Той определя нивото на влагата във въздуха и предотвратява пресушаването му. Някои модели са снабдени и с йонизатор за почистване на въздуха, таймер и набор от практични функции и режими. Те са лесни за употреба и не изискват сложна поддръжка. 

Видове влагоабсорбатори

Най-общо съвременните влагоабсорбатори се делят на две групи: промишлени и битови. Първите намират приложение в производството. Те създават необходимите условия за протичането на технологичните процеси и гарантират комфорта и безопасността на служителите. Като размери са големи и се отличават с мощността си. Битовите влагоабсорбатори са по-компактни и имат основни функции. Те са подходящи за апартаменти, офиси, вили, неголеми магазини и т.н. 

Основни характеристики при избор на влагоабсорбатор

Когато ви предстои избор на влагоабсорбатор, нужно е да обърнете внимание на няколко важни характеристики на този тип техника. 

Производителност 

Започнете от производителността. Обикновено тя се указва с показател обем влага, който машината може да извлече от въздуха за час. Изхождайки от него, на пазара ще откриете два вида влагоуловители: битови и промишлени. 

Може да разпознаете един домашен влагоуловител по това, че има производителност горе-долу 5-25 литра на денонощие. Лесно може да определите колко производителен модел ви трябва. За целта умножете площта на жилището по 0,7. Например, ако имате стая с квадратура 25 кв.м., ще ви трябва влагоабсорбатор с производителност 17-18 литра на ден

В промишлеността приложение намират по-мощни машини. Препоръчително е те да могат да изсушават въздух в диапазона - 25-200 и дори повече литра на ден

Ако търсите влагоуловител за басейн, препоръчваме моделите със средна производителност. Те са подходящи за използване още на ледени пързалки, в сауни и друг тип подобни съоръжение. 

Консумацията на енергия 

Разходът на енергия е пряко свързан с мощността на влагоабсорбатора, но се влияе и от технологиите, които са вложени в модела. Съвременните производители постоянно подобряват продуктите си, за да може да ги направят по-изгодни и икономични за потребителя. Затова в магазини Коледжиков предлагаме широк асортимент електрически влагоабсорбатори на достъпни цени. 

Ниво на шума

Изсушителите за въздух са уреди, които се предполага, че ще бъдат използвани активно. Те не се отнасят към категорията на тихата техника. Именно поради това е важно да обърнете внимание на показателя ниво на шума, преди да направите покупка. 

Средно при активна работа влагоабсорбаторът създава шум със сила 40-50 dB. За да добиете представа, ще ви подскажем, че горе-долу той може да се сравни с разговор между двама души. За спални помещения препоръчваме да купите тих влагоабсорбатор - такъв, който генерира шум до 35 dB

Дизайн

Когато купуваме уреди за дома, обикновено се стремим те да се вписват в интериора. Производителите са помислили за това и днес може да откриете много битови влагоабсорбатори със стилен дизайн. Характерна тяхна черта е отсъствието на декоративни елементи, лаконичност и простата на управление. 

За производствени бази, складове, работилници и други помещения дизайнът по-скоро не е определящ. От първостепенно значение са размерите на професионалния изсушител за въздух и качеството на изработката му. 

Допълнителни функции

В последните години има тенденция уредите да стават мултифункционални. Това се отнася и за модерните влагоуловители. Те може да са оборудвани с йонизатор, индикатор за запълване на резервоара, сменяем филтър, автоматичен рестарт, автоматично обезскрежаване, таймер, специални филтри (например с UV лампа) и т.н. 

Защо нивото на влажност на въздуха не трябва да е високо? 

Един от факторите, който влияе на здравето на човека, освен температурата, е влажността на въздуха. Според изследвания се чувстваме най-добре, когато нивото на влажност е между 40 и 60%. В този диапазон дихателната система работи оптимало, подобрява се умствената дейност и сърцето е минимално натоварено. 

Високото ниво на влажност се отразява негативно не само върху човешкото здраве, но и върху състоянието на мебелировката и строителните конструкции. В едно промишлено предприятие повишеното съдържание на влага крие сериозни опасности. 

Използването на влагоуловители помага като предпазва от възникване на проблеми като:

 • Поява и разпространение на плесен и други гъбични организми
 • Корозия на металните конструкции 
 • Проникване на влага в компютърна техника и други уреди
 • Повреждане на дървени мебели
 • Понижаване на топлоизолационните свойства на строителните материали 
 • Замръзване на откритите части на въздуховоди 
 • Защитава документални архиви от унищожаване
 • Влошаване на качеството на стоки, държани в склад

Защо да купим влагоабсорбатор от Коледжиков?

Фирма Коледжиков предлага качествени електрически влагоабсорбатори с гаранция и на ниска цена. Подбрали сме производители, които са се утвърдили във времето като водещи и надеждни и постоянно ги модернизират. В продуктовото ни портфолио ще намерите изсушители за въздух на световно известни марки: 

 • AERIAL (Италия) - от продуктовия й асортимент може да изберете качествен адсорбционен изсушител с производителност от 18.75 до 36 литра на денонощие
 • CIMEX (Китай)
 • MASTER (Италия)
 • TROTEC (Германия)

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да, може да направите поръчка без регистрация. 

Това може да стане по няколко начина:

 • Като използвате регистрацията си във Facebook или в Gmail
 • Като направите поръчка като гост
 • Като използвате опцията “Бърза поръчка”
 • Какви са начините за доставка?
 • Може да получите своята поръчка в наш физически магазин или да заявите доставка с куриер.

Каква е цената за доставка?

Ако купите поръчката ви е на стойност над 250 лв., ние поемаме транспортните разходи. В останалите случаи важат тарифите на куриерските фирми, обслужващи територията на страната. 

В какъв период ще получим продуктите?

Стандартни поръчки доставяме в срок от 1 до 3 работни дни след потвърждаването им. 

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Влагоабсорбатори"?

Предлагаме качествени влагоабсорбатори на цени от 820 лв. до 7000 лв. Може да използвате менюто вляво, за да сортирате продуктите по марка и цена. От меню "Подредба" за удобство може ги подреждате от евтин към скъп и обратното, в промоция и по новост


Още машини за по-чиста и комфортна среда на живот:

Пароструйки 

Миещи роботи

Инфрачервени печки

Влагоуловител и изсушител TROTEC TTK 170 ECO, 900W, 52 л/24 ч, 350 куб.м/ч
Влагоуловител изсушител TROTEC TTK 170 ECO е продукт, произведен в Европа, и покриващ всички стандарти на EС за производителност. TTK 170 ECO е с...
TROTEC
Редовна цена 1 246.90 лв. Цена 905.00 лв.
 • -341.90 лв.
Професионален адсорбционен изсушител AERIAL ASE 300, 1040W, 25.7 л/24 ч, 210/110 куб.м/ч
Адсорбционен изсушител ASE 300 AERIAL е подходящ за монтаж в жилищни площи, промишлени зони, за наводнени локали и други. Машината за абсорбиране...
AERIAL
Цена 5 600.00 лв.

Свързани статии


Често задавани въпроси за влагоабсорбатори

Как да изберем влагоабсорбатор според площта на жилището?

Битовите влагоабсорбатори са с дебит на въздуха 50-100 м3/час и капацитет до 30-90 л/денонощие. Ако стаята на децата е с размер 25 кв.м. и височина 2,60 м, за нея ще е необходим модел с минимален обем 200 м3. 

Кога е препоръчително да поставите влагоуловител у дома?

Създаването на идеални условия на живот в дома не е трудно, когато може да разчитате на качествен влагоуловител. Препоръчва се да имате такъв, когато естествената вентилация на жилището е лоша, имате аквариум с рибки (той е източник на влага), много домашни растения или живеете до водоем. Фактор за по-високо ниво на влагата е и лошата хидроизолация на покрива на дома. 

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички