Филтрирай
Цена
0лв.7300лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Влагоабсорбатори

Влагоабсорбатори - Обезвлажнители на въздух - Цени | Коледжиков

Какво е влагоабсорбатор? 

Влагоабсорбаторът, известен още като влагоуловител или обезвлажнител на въздух, представлява уред, който изсушава въздуха и контролира нивото на влажност в помещенията. Предназначен е за отстраняване на излишната влага, което носи редица ползи - както за здравето на човека, така и за благосъстоянието на жилища, производствени бази, болници, ледени пързалки, басейни, складове, машини и т.н.  

Принципът на действие на влагоабсорбатора е прост. Той всмуква въздуха от помещението, изсушава го, отделяйки влагата, и го връща обратно.

Във всеки качествен влагоуловител има вграден влагостат. Той определя нивото на влагата във въздуха и предотвратява пресушаването му. Някои модели са снабдени и с йонизатор за почистване на въздуха, таймер и набор от практични функции и режими. Те са лесни за употреба и не изискват сложна поддръжка. 

Видове влагоабсорбатори

Най-общо съвременните влагоабсорбатори се делят на две групи: промишлени и битови. Първите намират приложение в производството. Те създават необходимите условия за протичането на технологичните процеси и гарантират комфорта и безопасността на служителите. Като размери са големи и се отличават с мощността си. Битовите влагоабсорбатори са по-компактни и имат основни функции. Те са подходящи за апартаменти, офиси, вили, неголеми магазини и т.н. 

Основни характеристики при избор на влагоуловители

Когато ви предстои избор на влагоуловител, нужно е да обърнете внимание на няколко важни характеристики на този тип техника. 

Производителност 

Започнете от производителността. Обикновено тя се указва с показател обем влага, който машината може да извлече от въздуха за час. Изхождайки от него, на пазара ще откриете два вида влагоуловители: битови и промишлени. 

Може да разпознаете един домашен влагоуловител по това, че има производителност горе-долу 5-25 литра на денонощие. Лесно може да определите колко производителен модел ви трябва. За целта умножете площта на жилището по 0,7. Например, ако имате стая с квадратура 25 кв.м., ще ви трябва обезвлажнител на въздух с производителност 17-18 литра на ден. 

В промишлеността приложение намират по-мощни машини. Препоръчително е те да могат да изсушават въздух в диапазона - 25-200 и дори повече литра на ден

Ако търсите влагоуловител за басейн, препоръчваме моделите със средна производителност. Те са подходящи за използване и на ледени пързалки, в сауни и друг тип подобни съоръжения. 

Консумацията на енергия 

Разходът на енергия е пряко свързан с мощността на влагоабсорбатора, но се влияе и от технологиите, които са вложени в модела. Съвременните производители постоянно подобряват продуктите си, за да може да ги направят по-изгодни и икономични за потребителя. Затова в магазини Коледжиков предлагаме широк асортимент електрически влагоабсорбатори на достъпни цени. 

Ниво на шума

Изсушителите за въздух са уреди, които се предполага, че ще бъдат използвани активно. Те не се отнасят към категорията на тихата техника. Именно поради това е важно да обърнете внимание на показателя ниво на шума, преди да направите покупка. 

Средно при активна работа влагоабсорбаторът създава шум със сила 40-50 dB. За да добиете представа, ще ви подскажем, че горе-долу той може да се сравни с разговор между двама души. За спални помещения препоръчваме да купите тих битов влагоуловител - такъв, който генерира шум до 35 dB. 

Дизайн

Когато купуваме уреди за дома, обикновено се стремим те да се вписват в интериора. Производителите са помислили за това и днес може да откриете много битови влагоабсорбатори със стилен дизайн. Характерна тяхна черта е отсъствието на декоративни елементи, лаконичност и простата на управление. 

За производствени бази, складове, работилници и други помещения дизайнът по-скоро не е определящ. От първостепенно значение са размерите на професионалния изсушител за въздух и качеството на изработката му. 

Допълнителни функции

В последните години има тенденция уредите да стават мултифункционални. Това се отнася и за модерните влагоуловители. Те може да са оборудвани с йонизатор, индикатор за запълване на резервоара, сменяем филтър, автоматичен рестарт, автоматично обезскрежаване, таймер, специални филтри (например с UV лампа) и т.н. 

Функцията на йонизатор се отнася до възможността на устройството да генерира отрицателно и положително заредени йони във въздуха. Тези йони имат различни ползи за въздушната среда:

 • Подобряване на качеството на въздуха
 • Намаляване на неприятните миризми

Наличието на UV лампа (ултравиолетова) носи няколко полезни предимства. Сред тях са унищожаване на бактерии, вируси и микроорганизми, подобряване на качеството на водата и въздуха, намаляване на миризмите, предотвратяване на образуването на мухъл и плесен и други. 

Може да разгледате популярни модели влагоувители за сравнение

В онлайн магазин Коледжиков продаваме качествени влагоуловители на марки, които са се утвърдили на пазара с качеството на работа. С тяхна помощ може да осигурите чист и сух въздух във всяко едно помещение в дома, офиса или на вилата. Сред най-търсените модели са тези на Aerial, Master, Trotec и Cimex. За промишлена употреба препоръчваме продукти от гамата на Rems - REMS Secco 80 и Secco 50. Последният модел например е предназначен за промишлена употреба за отстраняване на влага от мазета, изсушаване на помещения с прясно нанесен бетон, мазилка и т.н. Това устройство поема влагата със скорост до 50 л/24 ч. Дебитът му е 265 куб.м/ч. Притежава електронен хигростат, въздушен филтър, електронен блок за управление с осветено голямо обслужващо поле и с функция за запаметяване.

За професионалната сфера отличен избор са абсорбционните изсушители на Aerial. ASE 200 AERIAL например е проектиран така, че да поема максимално количество вода. Той е изработен от неръждаема стомана, разполага с хигростат, комбо брояч, който следи разходите и часовете на работа, и е приложим в промишленост и търговия с чувствителни към влага продукти, жилищни площи и много други.

Влагоуловителите Master се отличават с достъпна цена и възможност да бъдат използвани в различни по размер помещения. От описанието на продуктите можете лесно да се ориентирате какви са предимствата им. MASTER DH 720 е евтин влагоабсорбатор, подходящ за помещение с размери 50 куб.м. Той е предпочитан за апартаменти, гаражи, мазета, сушилни и други. Изработен е от полимер и е снабден с индикатор, на който може да следите нивото на запълване на резервоара.

На ниска цена може да закупите  още MASTER DH 721. Неговият резервоар се изключва автоматично, когато се напълни.

Внимание заслужават и влагоабсорбаторите на Trotec. Те имат удобен дизайн, на колела и със стабилна дръжка за безпроблемно преместване до желаното място. TROTEC TTK 171 ECO е предназначен за помещения с размери 80 куб.м / 220 кв.м. Предлага лесен за настройване контролен панел с цифров дисплей. 

Защо нивото на влажност на въздуха не трябва да е високо? 

Един от факторите, който влияе на здравето на човека, освен температурата, е влажността на въздуха. Според изследвания се чувстваме най-добре, когато нивото на влажност е между 40 и 60%. В този диапазон дихателната система работи оптимало, подобрява се умствената дейност и сърцето е минимално натоварено. 

Високото ниво на влажност се отразява негативно не само върху човешкото здраве, но и върху състоянието на мебелировката и строителните конструкции. В едно промишлено предприятие повишеното съдържание на влага крие сериозни опасности. 

Използването на влагоуловители помага като предпазва от възникване на проблеми като:

 • Поява и разпространение на плесен и други гъбични организми
 • Корозия на металните конструкции 
 • Проникване на влага в компютърна техника и други уреди
 • Повреждане на дървени мебели
 • Понижаване на топлоизолационните свойства на строителните материали 
 • Замръзване на откритите части на въздуховоди 
 • Защитава документални архиви от унищожаване
 • Влошаване на качеството на стоки, държани в склад

Защо да купим влагоабсорбатор от Коледжиков?

Фирма Коледжиков предлага качествени електрически влагоабсорбатори с гаранция и на ниска цена. Подбрали сме производители, които са се утвърдили във времето като водещи и надеждни и постоянно ги модернизират. В продуктовото ни портфолио ще намерите изсушители за въздух на световно известни марки: 

 • AERIAL (Италия) - от продуктовия й асортимент може да изберете качествен адсорбционен изсушител с производителност от 18.75 до 36 литра на денонощие
 • CIMEX (Китай)
 • MASTER (Италия)
 • TROTEC (Германия)

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да, може да направите поръчка без регистрация. 

Това може да стане по няколко начина:

 • Като използвате регистрацията си във Facebook или в Gmail
 • Като направите поръчка като гост
 • Като използвате опцията “Бърза поръчка”
 • Какви са начините за доставка?
 • Може да получите своята поръчка в наш физически магазин или да заявите доставка с куриер.

Каква е цената за доставка?

Ако купите поръчката ви е на стойност над 250 лв., ние поемаме транспортните разходи. В останалите случаи важат тарифите на куриерските фирми, обслужващи територията на страната. 

В какъв период ще получим продуктите?

Стандартни поръчки доставяме в срок от 1 до 3 работни дни след потвърждаването им. 

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Влагоабсорбатори"?

Предлагаме качествени влагоабсорбатори на цени от 820 лв. до 7000 лв. Може да използвате менюто вляво, за да сортирате продуктите по марка и цена. От меню "Подредба" за удобство може ги подреждате от евтин към скъп и обратното, в промоция и по новост



Още машини за по-чиста и комфортна среда на живот:

Пароструйки 

Миещи роботи

Инфрачервени печки

Професионален адсорбционен изсушител AERIAL ASE 300, 1040W, 25.7 л/24 ч, 210/110 куб.м/ч
Адсорбционен изсушител ASE 300 AERIAL е подходящ за монтаж в жилищни площи, промишлени зони, за наводнени локали и други. Машината за абсорбиране...
AERIAL
Цена 5 600.00 лв.
Влагоуловител и изсушител REMS Secco 80, 1200W, 80 л/24 ч., 850 куб/ч
Влагоуловител REMS Secco 80 е електрическо устройство, предназначено за промишлена употреба. С този модел можете да изсушавате въздуха в големи...
REMS
Редовна цена 5 102.48 лв. Цена 4 104.00 лв.
 • -998.48 лв.

Свързани статии


Често задавани въпроси за влагоабсорбатори

Как да изберем влагоабсорбатор според площта на жилището?

Битовите влагоабсорбатори са с дебит на въздуха 50-100 м3/час и капацитет до 30-90 л/денонощие. Ако стаята на децата е с размер 25 кв.м. и височина 2,60 м, за нея ще е необходим модел с минимален обем 200 м3. 

Кога е препоръчително да поставите влагоуловител у дома?

Създаването на идеални условия на живот в дома не е трудно, когато може да разчитате на качествен влагоуловител. Препоръчва се да имате такъв, когато естествената вентилация на жилището е лоша, имате аквариум с рибки (той е източник на влага), много домашни растения или живеете до водоем. Фактор за по-високо ниво на влагата е и лошата хидроизолация на покрива на дома. 

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички