Филтрирай по:
Категории
Покажи Повече Покажи По-малко
Цена
32 лв. 2995 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Резачки за дърва

Филтри

Продукти на страница:

20 40 60
Показани са 1-20 от общо 202 артикул(а)
Детска играчка резачка за дърва с батерии STIHL

Детска играчка резачка за дърва на батерии STIHL е с движеща се верига и възпроизвежда шума от истинската машина, за максимално реалистично преживяване.

STIHL / ЩИЛ
Редовна цена 34.50 лв. -5% Цена 32.78 лв.
  • -5%
  • Нов
Брой:
Акумулаторна резачка за дърва с батерия и зарядно STIHL МSA 140 С-BQ

Рязането на изсъхналите клони дава нов живот на дърветата, за това е важно то да се прави редовно. С верижен трион STIHL MSA 140 С-BQ всичко това ще бъде лесно.

STIHL / ЩИЛ
Редовна цена 696.00 лв. -5% Цена 661.20 лв.
  • -5%
Брой: Купи
Резачки за дърва | Верижни триони | Дърворезачки  Коледжиков

Резачки за дърва - приложение и модели

Съвременните резачки на дърва, познати още като верижни триони, правят рязането на големи парчета дърво по-лесно, по-бързо и по-удобно. Разполагат с верига с набор от зъби, която се движи с висока скорост, и се използват в дейности като изсичане на дървета, кастрене на клони и нарязване на дърва за огрев. 

На пазара ще откриете разнообразни верижни дърворезачки - от бензинови за професионална употреба до малки електрически модели, които са компактни и подходящи за ежедневна работа в градината. 

Видове резачки за дърва

 

Електрически резачки

Те са по-леки и лесни за работа от бензиновите резачки. Свързват се към електроснабдителната мрежа чрез захранващ кабел и се стартират с бутон. Мощността на един електрически трион е достатъчна за рязане на храсти, тънки клони и малки дървета. Идеални са за домашната градина и двор.

Бензинови резачки

Режат бързо и гладко. Високата скорост на веригата изисква по-малък натиск от страна на потребителя за извършване на чисти разрези. Те са най-добрият вариант за професионални дървари и лесовъди. С бензинови триони може да поваляте дървета, да режете големи трупи и пънове, както и дебели клони.

Акумулаторни резачки

Тези дърворезачки работят на батерии и при тях отпада необходимостта от захранващ кабел. Ефективността на акумулаторните верижни триони надминава тази на някои по-малки бензинови модели. Времето на работа се определя от капацитета на батерията, като средно постигат 30 до 60 минути при полунепрекъснато рязане с едно зареждане и около 60 минути за презареждане. Акумулаторните батерии са взаимозаменяеми, така че ако имате втора, може да продължите работа веднага. Предимство на съвременните резачки на батерии е, че не изискват гориво и двутактово масло, няма нужда от поддръжка на карбуратор и свещи, няма миризми, шумът е сведен до минимум и няма вредни газове, които да вдишвате.

Съвети за безопасна работа с резачки за дърва

Независимо дали професията ви налага да работите с дърворезачки, или режете дърва и по-големи клони в градината на дома ви, не подценявайте основните правила за безопасност: носете защитно облекло, предпазна каска и очила. Специално за работа с верижни триони се предлагат защитни ръкавици и ботуши. 

Купете резачка за дърва от koledzhikov.bg

В онлайн магазин Коледжиков освен резачки предлагаме пълен набор от аксесоари и консумативи. Препоръчваме световноизвестни марки като HUSQVARNA, STIHL, GreenWorks, AL-KO, MAKITA, McCULLOCH, RAIDER и много други.


Още за вашата градина:

Кастрачки за клони

Храсторези и ножици за жив плет

Листосъбирачи и духалки

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички