Бъдете готови за пролетта с резачки за дърва и лозарски ножици BLUE BIRD

Публикувано: 2023-02-06 06:26:04
Категории: Кастрачки за клони Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed , Резачки за дърва Rss feed

Макар през последните седмици зимата да напомни за себе си с ниски температури и снеговалеж, настъпването на пролетта наближава. Ако се интересувате от закупуването на овощарски и лозарски ножици и резачки на дърва на батерии, следващите редове ще бъдат от интерес за вас. Днес ще ви представим част от богатия асортимент на италианската марка BLUE BIRD INDUSTRIES

Защо BLUE BIRD INDUSTRIES?

Компанията е италианска и е основа през 1978 г. Оттогава насетне умело се утвърждава на пазара, навлизайки година след година на нови и нови пазари. В продуктовата гама на BLUE BIRD ще откриете разнообразие от акумулаторни градински машини. Това е така, тъй като тя е ориентирана към опазване на природата и предоставяне на оптимални решения за градинарството, селското стопанство и почвообработката. Произвежда храсторези, тримери, резачки за дърва, ножици за клони и храсти, косачки за трева, цепачки за дърва, градински трактори, листосъбирачи, духалки за листа и много други. Утвърдена марка е и на пазара на помпи за вода и двигатели с ниско въздействие върху околната среда. 

Мисията на BLUE BIRD е да удовлетворява клиентите с качествена техника. Затова ще ви представим някои от най-търсените продукти на марката в магазините ни. С тях ще освежите инвентара си от акумулаторни градински уреди и може да разчитате на добро съотношение на качество и цена

Акумулаторна резачка за дърва CS 22-04 – за клони с дебелина до 10 см 

CS 22-04 е акумулаторна резачка, с която лесно може да режете клони и храстовидна растителност с дебелина до 10 см. Лекото й тегло – около 1 кг (790 грама тежи самата машина + 200 грама батерия), предполага продължителна работа без бързо натрупване на умора. Удобният дизайн и стабилната дръжка с противоплъзгащо покритие позволяват да режете безопасно и без риск от изплъзване на машината от захвата. Ако имате овошки или високи храсти, може да я сдвоите с удължител BLUE BIRD EP 22-22.

акумулаторна резачка blue bird

За да добиете представа за техническите параметри на CS 22-04, трябва да уточним, че мини резачката за дърва е с дължина на шината 10 см и безчетков двигател с мощност 250W. Върви в комплект със зарядно устройство и две батерии 12.6V (2.5 Ah). Стъпката на веригата е 1/4"

Овощарска и лозарска ножица BLUE BIRD PS 22-23 – лека и удобна за пиковия сезон 

Ако имате лозя и овошки, отделете време, за да разгледате овощарската и лозарска ножица BLUE BIRD PS 22-23. С нея може да подрязвате бързо и удобно. В цената й влизат зарядно устройство и две батерии 12.6V (2Ah). Остриетата на ножицата са от швейцарска стомана SK5, което е гаранция за здравина и издръжливост на употреба. С PS 22-23 може да режете клони с диаметър 2,3 см. Процесът на рязане е много бърз – под половин секунда. Лекото тегло позволява лозарската ножица да бъде използвана интензивно и продължително време. Това я прави предпочитана от градинари, лозари и овощари. За удобство производителят е снабдил ножицата за клони и храсти с дисплей. На него се показва нивото на заряда на батерията, броя на направените срезове и информация при установяване на техническа грешка. 

лозарса ножица

С напълно заредена батерия BLUE BIRD PS 22-23, в зависимост от интензивността на рязане, имате на разположение време за работа от 2,5 до 4,5 часа. Презареждането изисква 2 до 2,5 часа

Подобно на резачката за дърва CS 22-04, и лозарската ножица PS 22-23, може да бъде сдвоена с удължител BLUE BIRD EP 22-22, за да може да кастрите по-високи клони и храсти.

Когато трябва да режете нависоко – удължител BLUE BIRD EP 22-22

Самият удължител BLUE BIRD EP 22-22 представлява естествено продължение на CS 22-04 и PS 22-23. Той е със същия дизайн и е с дължина в сгънато състояние 1,2 м. Максимално разтегнат, достига 2 метра. Захранва се от една батерия. Може да получите подробна информация в няколко стъпки за начина, по който се сдвояват CS 22-04 и PS 22-23 с пръта. Процедурата отнема няколко секунди. Прътът тежи 1,2 кг

Акумулаторна резачка за дърва CS 22-06 – с четков двигател  

Акумулаторната резачка за дърва CS 22-06 е друг удобен и практичен продукт на BLUE BIRD. С нея може да режете храсти и клони с дебелина до 10 см. За разлика от 22-04 тя се задвижва от четков двигател с мощност 220W. Батерията е 16.8V (2.5 Ah). Включени в цената са зарядно и две батерии. 

резачка за дърва италианска на батерии

Акумулаторна резачка за дърва BLUE BIRD TH CS22-07 – за клони с диаметър до 20 см 

Докато разглеждате асортимента на BLUE BIRD в онлайн магазин Коледжиков, ще видите и акумулаторният верижен трион BLUE BIRD TH CS22-07. Той върви в комплект с две батерия 21V (5Ah), зарядно устройство, 20-сантиметрова шина със стъпка 1/4" и верига. Впоследствие може да поръчате допълнителен инвентар към него. 

BLUE BIRD TH CS22-07, подобно на другите продукти на марката, има разпознаваем дизайн. Резачката е лека и компактна. С нея може да режете клони с диаметър до 20 см. От дигитален дисплей, разположен над ръкохватката, може да черпите информация за броя отработени часове. За удобство производителят е осигурил три работни скорости на веригата и ниско ниво на шума. Мощността на верижния трион позволява да режете дребни до средни клони и трупи. 

резачка за дърва blue bird

В допълнение трябва да посочим, че TH CS22-07 е с вградена маслена помпа с автоматично подаване на смазочна течност към веригата. Електромоторът е безчетков и не се нуждае от никаква поддръжка. С напълно заредена батерия може да работите между 3 и 4 часа

Акумулаторна ножица за клони BLUE BIRD PS 22-38 – подходяща за лозари и овощари 

С остриета от швейцарска стомана SK5, акумулаторна ножица за клони BLUE BIRD PS 22-38 се характеризира със завидна здравина и способност да разреже растителност с дебелина до 3,8 см. Тя е подходяща за резитба на лозя и овошки. Срещу неправилно затваряне на остриетата е предвидено специално предпазно устройство. Добро впечатление прави ергономично оформената дръжка, която е с противоплъзгащо покритие. Този модел на BLUE BIRD върви в комплект с два броя батерии 21.6 V (2.5Ah), чието презареждане отнема от 2.5 до 4.5 часа

акумулаторна лозарска ножица

BLUE BIRD PS 22-38 тежи само 1,3 кг. Затварянето и отварянето на челюстите на ножицата става без никакво усилие от страна на потребителя. Необходимо е единствено да натиснете и отпуснете спусъка.

Стандартната окомплектовка на BLUE BIRD PS 22-38 включва две батерии, зарядно устройство и инструменти. Моделът е снабден с екран, на който може да следите нивото на батерията, броя на направените срезове и сигнали за технически проблем. 




Може би се интересувате още и от: 

HUSQVARNA 450 II: Моторната резачка за дърва, която мнозина предпочетоха

Евтини резачки за дърва - топ предложения за сезона

Как да се грижим за резачката за дърва в домашни условия?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание