Листосъбирачи и духалки за листа

Листосъбирачи ⋆ Духалки за листа - Изгодни цени | Коледжиков

Какво е листосъбирач? 

Листосъбирачите, наричани още прахосмукачки за листа, са машини за събиране на листа и други дребни растителни отпадъци. Те са удобни за използване и са снабдени със специална торба. Тази особеност е високо ценена от потребителите, тъй като отпада необходимостта да се търси място за струпване на опадалата шума и дребните клонки по двора, на улицата или в парка.  

Какво е духалка за листа? 

Познати още като въздуходувки, духалките за листа са популярна машина за събиране на листа. Те са от полза, когато искаме да въведем ред на двора и да поддържаме тревната настилка чиста и здрава. Производителността им зависи от силата на въздушната струя и подсказва с какъв тип задачи може да ги натоварите в градината - разчистване на опадали листа, малки клонки, току-що натрупал снежец, дребни камъчета или строителен отпадък и др. За разлика от листосъбирачите духалките за листа нямат торба. Те се използват за струпване на едно място на опадала шума и друга лека растителност. 

За какво се използват листосъбирачите и духалките за листа?

Листосъбирачите и духалките за листа са полезни градински машини за събиране на листа, които чрез въздушна струя с висока скорост или вакуум издухват или засмукват както листа, така и тревни изрезки и леки боклуци. Намират широко приложение през есента, но може да бъдат използвани целогодишно за поддържане на: 

● Градини

● Дворове

● Алеи

● Тротоари

● Паркове

● Площади

● Стадиони

● Открити театри

● Обществени места

Видове листосъбирачи и духалки за листа

В зависимост от начина на захранване и функциите тези уреди за градината имат няколко разновидности.  

Основно те се разделят на следните видове:

● Електрически

● Акумулаторни

● Бензинови

Електрически и акумулаторни листосъбирачи и духалки за листа (въздуходувки)

Електрическите прахосмукачки за листа за двор се захранват с напрежение 230 V, а акумулаторните - с батерии. И двата вида имат турбина за създаване на насочена въздушна струя или вакуум

За удобство на потребителя на пазара се предлагат ръчни и гръбни въздуходувки и такива с презраменен колан. Ако търсите машина, с която да разполагате със свобода на действие из двора, препоръчваме да купите акумулаторен листосъбирач или акумулаторна духалка за листа. Съвременните модели разполагат с мощни батерии, които ви осигуряват продължително време за работа. 

Бензинови листосъбирачи и духалки за листа (въздуходувки)

Бензиновите листосъбирачи и духалки за листа, познати още като моторни, традиционно са двутактови, но отскоро може да бъдат снабдени и с четиритактови двигатели, които частично решават проблемите със замърсяването на въздуха. Такива са ръчните духалки и тези с раница, при които моторът е на гърба на оператора. 

В магазин Коледжиков предлагаме и професионални машини за издухване и засмукване на листа за двора или паркове, които са с колела или се прикрепят към ремарке на камион. Те са предназначени за професионална употреба и намират широко приложение в строителството, озеленяването, поддържането на градските градини и улици и др. 

Защо да купим градински духалки за листа и листосъбирачи от Коледжиков?

Като търговец, който е от три десетилетия на пазара с градинска техника, можем да ви осигурим компетентно и професионално обслужване, гаранционен и извънгаранционен сервиз и бърза доставка. Предлагаме градински прахосмукачки в широк ценови диапазон на световни марки: 

● HUSQVARNA

● STIHL

● BILLY GOAT

● BOSCH

● HONDA

● MCCULLOCH

● MAKITA

● AL-KO

● PERUZZO

● AGRINOVA

● NEGRI

● Други

За удобство може да сортирате продуктите по цена, марка, популярност и новост. Подбрали сме качествени модели за хоби и професионална употреба. Всяка година сред най-търсените духалки за листа са RAIDER RD-CBL04 (с включени батерия и зарядно в комплекта или без - RAIDER RD-CBL04 SOLO), RYOBI RBV26B (с функция и листосъбирач), HUSQVARNA 125B и STIHL BGA 86.

Ако имате нужда от листосъбирач, можете да проучите възможностите на няколко модела. Те се търсят най-много и това може да послужи като атестат за качество и добро съотношение на цена и функции. Безспорни фаворити всяка година са листосъбирачите STIHL. Сред тях се откроява моделът STIHL SHA 56. Може да разгледате също така колесните листосъбирачи за листа - те са оптимално решение за професионална употреба и големи терени. Внимание заслужават още GARDENA PowerJet Li-40 Set и GARDENA ErgoJet 3000.

За малчуганите със сигурност радост ще донесе детската духалка за листа STIHL

Категории

Свързани статии


Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички