Листосъбирачи и духалки за листа

Листосъбирачи ⋆ Духалки за листа - Изгодни цени | Коледжиков

Листосъбирач и духалка за листа - що е то? 

Листосъбирачът (моторна метла за листа) е машина за събиране на листа и други дребни растителни отпадъци, която ще намери място във всяка градина. С нея се работи много лесно. За разлика от духалката за листа (въздуходувка) листосъбирачът е снабден с торба и има функция засмукване. Тази особеност е високо ценена от потребителите, тъй като отпада необходимостта да се търси място за струпване на опадалата шума и дребните клонки по двора, на улицата и в парка.  

Приложения на листосъбирачите и духалките за листа

Листосъбирачите и духалките за листа са полезни градински машини  за бързо и лесно почистване на шума. Чрез силата на въздушния поток и вакуум те издухват или засмукват както много листа, така и тревни изрезки и леки боклуци. Поради това намират широко приложение през есента, но може да бъдат използвани целогодишно за поддържане на: 

● Градина

● Двор

● Алеи

● Тротоари

● Паркове

● Площади

● Стадиони

● Открити театри

● Обществени места

Видове листосъбирачи и духалки за листа

В зависимост от начина на захранване и функциите тези уреди за градината имат няколко разновидности.  

Основно те се разделят на следните видове:

● Електрически

● Акумулаторни

● Бензинови

Електрически и акумулаторни листосъбирачи и духалки за листа (въздуходувки)

Електрическите прахосмукачки за листа за двор се захранват с напрежение 230 V, а акумулаторните - с батерии. И двата вида имат турбина за създаване на насочена въздушна струя или вакуум

За удобство на потребителя на пазара се предлагат ръчни и гръбни въздуходувки и такива с презраменен колан. Ако търсите машина, с която да разполагате със свобода на действие из двора, препоръчваме да купите акумулаторен листосъбирач или акумулаторна духалка за листа. Съвременните модели разполагат с мощни батерии, които ви осигуряват продължително време за работа. Тяхната мощност и скорост на въздушен поток са конкурентни на редица съвременни моторни метли. 

Бензинови листосъбирачи и духалки за листа (въздуходувки)

Бензиновите листосъбирачи и духалки за листа, познати още като моторна метла, традиционно са двутактови, но отскоро може да бъдат снабдени и с четиритактови двигатели. Такива са ръчните духалки и тези с раница, при които моторът е на гърба на оператора. 

В магазин Коледжиков предлагаме и професионални машини за издухване и засмукване на листа за двора или паркове, които са с колела или се прикрепят към ремарке на камион. Те са предназначени за професионална употреба и намират широко приложение в строителството, озеленяването, поддържането на градските градини и улици и др. Обикновено се предлагат на по-висока цена. Тя обаче е оправдана предвид тяхната мощност, дебит на въздуха и издръжливост. 

Как да изберем листосъбирач?

Когато купувате машина за събиране на листа, има няколко критерия, които ще ви помогнат да изберете модел според собствените ви нужди и условията на работа. Това са: 

  • мощност, сила на издухване и производителност
  • тип захранване - бензинова, електрическа, акумулаторна
  • тегло и мобилност
  • възможност за регулиране на силата на въздушния поток
  • ниво на шум и вибрации
  • бързина на изпразване на торбата
  • цена
  • гаранция

Лесно е да се ориентирате за тях, като разгледате детайлно характеристиките на предлаганите на пазара модели. Поинтересувайте се от параметри като двигател, мощност, работен обем, дебит на издухване, стартер, регулиране на скоростта, скорост на въздушната струя, обем на резервоара (за моторна метла), наличие на торба, напрежение на батерията (за акумулаторна метла за листа) и дори за нивото на звукова мощност. Важно е да съобразите и теглото на машината. От нея зависи колко комфортно и продължително се работи с нея. 

Независимо дали търсите електрически листосъбирач, бензинова духалка или акумулаторна въздуходувка, препоръчваме ви да съобразите избора си с тяхното приложение. За редовна употреба и сериозни натоварвания доверете са на утвърдена марка. Тя предлага гаранция на своите продукти. Една грамотно избрана прахосмукачка за листа (електрическа, бензинова, акумулаторна) ще отговори на очакванията ви. 

Как да поддържам и съхранявам листосъбирач, за да гарантирам дългия му живот?

За да гарантирате дългия живот на вашия листосъбирач, почиствайте го след всяка употреба. Редовно го инспектирайте за повреди или запушване. Ако имате бензинова въздуходувка, следвайте инструкциите на производителя (Makita, Raider, Gardena, Husqvarna и т.н.). Редовната смяна на маслото и филтрите например е ключова за съхраняването на възможностите на всяка моторна машина. В случай че работите с акумулаторна духалка - съхранявайте правилно батериите и не ги оставяйте да загубят заряда си напълно. 

Защо да купим листосъбирач от Коледжиков?

Като търговец, който е от три десетилетия на пазара с градинска техника, можем да ви осигурим компетентно и професионално обслужване, достъпни цени, гаранционен и извънгаранционен сервиз и бърза доставка. В магазина ни има моторни и електрически метли за почистване на шума в широк ценови диапазон на световни марки: 

● HUSQVARNA

● STIHL

● BILLY GOAT

● BOSCH

● HONDA

● MCCULLOCH

● MAKITA

● AL-KO

● PERUZZO

● AGRINOVA

● NEGRI

● Други

За удобство сортирайте продуктите и по цена, марка, популярност и новост. Подбрали сме качествени модели за употреба от професионалисти и любители градинари. Всяка година сред най-търсените модели са RAIDER RD-CBL04 (с включени батерия и зарядно в комплекта или без - RAIDER RD-CBL04 SOLO), RYOBI RBV26B (с функция и листосъбирач, 12.8 куб.м/мин, 325 км/ч), HUSQVARNA 125B (с мощност 1.1 к.с.) и STIHL BGA 86 (209 км/ч).

Ако имате нужда от листосъбирач, можете да проучите възможностите на няколко модела. Те се търсят най-много и това може да послужи като атестат за качество и добро съотношение на цена и функции. Безспорни фаворити всяка година са листосъбирачите на STIHL и HUSQVARNA. Сред тях се откроява моделът STIHL SHA 56. Solo вариантът означава, че се продава без батерия и зарядно устройство. Тази акумулаторна въздуходувка е с дебит 560 куб.м/ч и е с 40-литрова торба. Подходяща е за почистване на средно големи терени. 

Може да разгледате също така колесните листосъбирачи - те са по-тежки, но са оптимално решение за професионална употреба и големи паркови площи и впечатляват с мощност (к.с.). Внимание заслужават още акумулаторна прахосмукачка за листа GARDENA PowerJet Li-40 Set и електрически листосъбирач GARDENA ErgoJet 3000. Те се предлагат на достъпни цени и са подходящи за всяка градина. GARDENA ErgoJet 3000 е прахосмукачка за листа с дебит на въздуха при засмукване 10.2 куб.м/мин и е с мощност 3000W. Този електрически листосъбирач има гаранция 2 години и се поддържа изключително лесно. 

За малчуганите със сигурност радост ще донесе детската градинска духалка за листа STIHL, която се захранва с батерии и е безопасна за употреба. Gardena, Raider, Bosch и Makita са марки, които може да използвате като сравнение, когато търсите въздуходувка на изгодна цена. 

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

За да осигурим максимално удобство на всеки наш клиент, сме осигурили възможност за бърза поръчка без регистрация. Щом направите такава, в рамките на работния ден очаквайте обаждане от наш консултант. 

Какви са условията за безплатна доставка?

Получавате безплатна доставка при поръчка над 250 лв. до посочен от Вас адрес, независимо от населеното място на територията на България. Изключение правят артикулите от раздел "Винарско оборудване" и тези в промоция. Конкретна информация за цената за доставка на Вашата поръчка може да получите от нашите търговски консултанти. 

Какъв е срокът на доставка?

Срокът на доставка е от 1 до 3 работни дни от потвърждаване на поръчката. Когато има забавяне от страна на производител или поради изчерпана наличност, ще се свържем с вас, за да уточним точната дата на доставка на вашата поръчка. 

Категории

Професионален колесен листосъбирач AGRINOVA OSWALD OS10D3, 6.5 к.с., 230 л
Бензинов листосъбирач AGRINOVA OSWALD OS10D3 е създаден да събира растителни, хартиени и метални отпадъци. Полимерният накрайник за улавяне на...
AGRINOVA
Редовна цена 7 800.00 лв. Цена 6 590.00 лв.
  • -1 210.00 лв.

Свързани статии


Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички