Калорифери и Отоплители

Калорифери - Трифазни и мотофазни - Ниски Цени | Коледжиков

Какво е калорифер?

Калорифер е икономичен отоплителен уред, който нагрява въздуха и го разпространява в помещението. Той може да бъде използван и на открито - например на строителни обекти. Различава се от духалката по своята по-голяма мощност. Корпусът му е изработен от метал, който е издръжлив на механично и термично въздействие. Най-често има цилиндрична, правоъгълна или квадратна форма. 

В сърцето на калорифера има нагревателният елемент, до който е разположен мощен вентилатор. Допълнително уредът може да бъде снабден с терморегулатор и термостат, които помагат за поддържането на комфортни условия и го предпазват от прегряване. 

В наши дни търсенето на различни видове калорифери се дължи на няколко ключови предимства:

 • Те са евтини и са лесни за използване навсякъде, където има стандартна електрическа енергия.
 • Икономически изгодни са, тъй като експлоатацията им не предвижда големи разходи.
 • Не изискват сглобяване, монтаж и специални условия, за да работят пълноценно. 

В магазини Коледжиков ще откриете богата гама калорифери на утвърдени производители и на достъпна цена. 

Видове

Калорифер може да използвате за отопляване на:

 • вили и селски къщи
 • гаражи
 • земеделски постройки
 • складове
 • производствени помещения
 • халета
 • строителни площадки
 • при ремонтни дейности
 • работилници

Разнообразното приложение на уреда е породило създаването на различни видове.

В зависимост от типа захранване калориферите са няколко вида:

 • дизелови
 • електрически
 • газови 

Дизелови калорифери

Както самото название показва, дизеловият калорифер работи с дизел. Той има висока мощност - от 10 kW до 100 kW и може да бъде с директно или индиректно горене. Първият вариант е подходящ за отопление на помещения, в които има добра циркулация на въздуха и често се проветрява. 

Намира широко приложение на строежите (за сушене на мазилка и др.) и в помещения, в които няма никой. С тях може да се затоплят оранжерии, складове и други подобни съоръжения

Дизеловият калорифер с индиректно горене е снабден със специален димоотвод, който извежда отработените газове. Той се отличава с по-ниска мощност в сравнение с калорифера с директно горене. 

Електрически калорифери

Много потребители предпочитат да използват електрически калорифер. В сравнение с дизеловия той отстъпва по мощност - тя варира от 2 до 30 kW

Тъй като електрическите уреди за отопление изискват достъп до контакт, те не са мобилни, но за сметка на това са екологично чисти. Предпочитани са за отопляване на селски къщи. 

Електрическите модели с мощност до 5 kW се определят като битови, а по-мощните - като промишлени. Това разделение е обусловено от това, че битовите уреди може да работят от обикновена ел. мрежа на една фаза и напрежение 220V, а по-мощните и промишлените уреди изискват 380V и трифазна мрежа. 

В магазин Коледжиков предлагаме широка гама монофазни и трифазни отоплители. Ако търсите монофазен калорифер, разгледайте категорията “Електрически калорифери”. Моделите са с различна мощност и размери: 2 kW, 3 kW, 3.3 kW

Преди да купите монофазен калорифер за отопление, трябва да се убедите, че ел. мрежата ще се справи с работата му. Може да се консултирате с наш търговец, за да ви помогне да направите точен избор. 

Газови калорифери 

Друго популярно решение за студените дни е отоплението на пропан бутан. В магазин Коледжиков предлагаме богата гама газови калорифери. Те може да бъдат стационарни или мобилни. Може да се свързват към газопровод или към газова бутилка

Калориферите на газ са предпочитани в селското стопанство (оранжерии, краварници, сервизни помещения и др.). Средната им мощност е между 10 и 140 kW

При нас ще откриете голямо разнообразие от отоплителни уреди на пропан бутан - от малък газов калорифер до професионални отоплители с мощност 75 kW, които са създадени специално за поддържането на комфортни условия при отглеждане на животни, големи оранжерии, парници, складове, строителни обекти и др. 

Какви марки калорифери предлагаме?

В магазин Коледжиков предлагаме електрически, дизелови и газови калорифери на марките Master, Cimex, Trotec и Raider. В продуктовата им гама има модели с различна мощност и предназначение - битови и промишлени. Те са със здрава конструкция, издръжлив механизъм на работа, безопасни за употреба и ефективни

Защо да купите калорифер от Коледжиков?

Фирма Коледжиков има дългогодишен опит на българския и международния пазар. Предлагаме богато разнообразие от техника, подходяща за използване в бита, бизнеса и от общинските предприятия. В категория Калорифери и отоплители са представени различни модели електрически, дизелови и газови на утвърдени на пазара производители

Избирайки да пазарувате от нас, получавате в замяна:

 • достъпни цени 
 • професионална консултация
 • гаранция
 • гаранционно и извънгаранционно обслужване 

Като наш клиент може да разчитате на опита на търговските ни консултанти и да получите отговор на въпросите си. През последните няколко отоплителни сезона на пазара се утвърдиха като най-търсени няколко калорифера. Сред тях са дизеловият MASTER B 35 CED, електрическият TROTEC TCH 22 E и газовият MASTER BLP 103ET. Икономичен калорифер на газ още е RAIDER RD-GH15. Той може да бъде закупен на достъпна цена. 

Често задавани въпроси 

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Поръчката на продукти онлайн става бързо, лесно и удобно дори, когато нямате създаден акаунт. За ваше удобство можете да се възползвате и от опцията за заявяване на желаният артикул по телефон или през социалните мрежи.

Какви са начините за доставка? 

За да изберете метода на доставка е необходимо предварително да го заявите във вашата поръчка. 

Избраният артикул ще достигне до вас по някой от следните начини:

 • Доставка до зададен от вас адрес
 • Получаване чрез лично вземане в магазин на Коледжиков – в София или Варна
 • Вземане на пратката в офис на куриер, в удобен за вас час

Каква е цената за доставка? 

При поръчки на стойност над 250 лева поемаме транспортните разходи до вас. Възможно е да има изключения за продукти в промоция. Ако не сте сигурни, не се колебайте да се свържете с наш представител, който с удоволствие ще ви разясни всеки възникнал въпрос.

В какъв период ще получим продуктите? 

Ние се стремим да изпратим вашата поръчка от 1 до 3 работни дни, като е възможно да има забавяне при висока натовареност на куриерските фирми или при изчакване на внос от производител.

В какъв ценови диапазон са продуктите? 

Цените са разнообразни в зависимост от марката и предназначението на отоплителя. Ако търсите евтин калорифер, ще откриете модели на цени около 100 лв. Професионалните и индустриални отоплителни уреди изискват по-солиден бюджет. Цените им може да надхвърлят 15 000 лв.

Категории

Често задавани въпроси за калорифери и отоплители

Електрически, дизелов или газов калорифер?

Електрическите калорифери са предпочитани при слабо вентилирани помещения и мазета без прозорци. В такива случаи употребата на калорифери на газ или дизел е рискова. Ако сте харесали дизелов калорифер, трябва да знаете, че този тип отоплители успешно се използват в строителството, земеделието и за отопляване на складове. Съвременните модели са оборудвани с термостат и дълъг кабел, позволяващ уредът да бъде разположен на отдалечено разстояние от мястото, което трябва да бъде отоплявано.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички