Категории
Филтрирай
Цена
86лв.546лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Конвектори

Конвектори | Енергоспестяващи печки и радиатори | Коледжиков

Какво е конвектор? 

Конвектор е печка за отопление. Той може да бъде на крака или захванат за стена. През последните години се утвърди като енергоспестяваща алтернатива на традиционните радиатори и калориферите. Конвекторните печки се отличават със стилен дизайн и работят на принципа на конвекцията. Това е процес, при който топлият въздух се издига, а студеният слиза надолу, при което въздухът започва да циркулира в отопляваното помещение. Съвременните конвектори са снабдени с нагревателен елемент, който използва този физичен закон за производството на топлина. Когато нагревателят работи, той предава топлина на въздуха около него. Въздушните частици стават по-леки и се издигат. На тяхно място идват студените въздушни частици, които също се затоплят. Този непрекъснат процес осигурява ефикасно отопление.

Видове конвектори

Конвекторите може да бъдат стенни или свободностоящи. Стенните конвекторни печки се инсталират на стени. Обикновено монтажът им е прост и бърз. Заемат малко място и това ги прави предпочитани в помещения с ограничена площ. Може да се използват като основно или допълнително отопление в студени зони в дома, офиса или на вилата. 

Свободностоящите конвектори са мобилни. Те може да се преместват на избрано място. Снабдени са с крачета и са леки. 

Предимства на конвекторните радиатори

Най-добрите конвектори на пазара са снабдени с термостат, с чиято помощ може да регулирате температурата в помещението. Щом тя достигне желаното ниво, нагревателят се изключва. По този начин може да поддържате стабилна температура. 

Друго предимство на конвекторните радиатори, поради което са предпочитани все повече за отопляване на жилища и къщи, е, че осигуряват равномерно разпределение на топлината. То се постига посредством оборудването на уредите с ребра или отвори, които улесняват циркулирането на въздуха. 

Накратко можем да очертаем като предимства на конвекторите няколко неща:

  • минимално електропотребление
  • модерно управление
  • не изсушават въздуха

Защо да купите конвекторна печка за отопление от магазини Коледжиков? 

В онлайн магазин Коледжиков предлагаме енергоспестяващи конвектори на утвърдени марки на пазара - AIRELEC, RAIDER и TROTEC. Когато обмисляте какъв конвектор да купите, поинтересувайте се от функциите му. Някои модели се предлагат с два режима на топлообмен - лъчист или конвекторен. Позволяват да ги програмирате за дни напред и са със защита срещу прегряване. Съвременните конвектори за удобство може да се управляват чрез дистанционно, имат функция за ограничаване на достъпа на децата и режим за защита срещу замръзване. 

Екипът на магазини Коледжиков е готов да ви даде съвети и мнения за всеки един енергоспестяващ конвектор в асортимента ни. Може да разчитате на нас да ви предложим най-икономичните модели спрямо площта, която искате да отоплявате. 

Електрически конвектор RAIDER RD-PH03, 1000W/2000W, 25 кв.м., LED
Конвектор RAIDER RD-PH03 е икономичен електрически уред за отопление на помещения с размер до 25 кв.м. Постига бързо загряване и ниска консумация...
RAIDER
Редовна цена 199.00 лв. Цена 174.99 лв.
  • -24.01 лв.
Електрически конвектор RAIDER RD-PH01, 1000W/2000W, 25 кв.м
Конвекторен радиатор RAIDER RD-PH01 е икономичен и мощен отоплителен уред, който работи безопасно и интелигентно. Подходящ е за отопление на...
RAIDER
Редовна цена 144.00 лв. Цена 124.99 лв.
  • -19.01 лв.

Често задавани въпроси за конвектори

Изгодно ли е отоплението с конвектор?

Икономията при отоплението с конвектор се дължи на възможността за прецизно управление на работата му. По този начин отоплявате през не повече от ⅓ от денонощието и може да разчитате на постоянната температура в помещението. 

Какъв конвектор да си купя?

Нашите клиенти най-често търсят конвектор, за да си осигурят отопление на достъпна цена. Затова се отнасяме индивидуално към всяко едно запитване. Препоръчваме конвекторна печка според площта на помещението, потреблението и планирания бюджет, тъй като моделите на пазара се различават като дизайн, технология и др.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички