Филтрирай
Цена
1199 лв. 34249 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Роботи за почистване на басейни

Роботи за почистване на басейни • Цени — Коледжиков

Прахосмукачка робот за басейни

Ако имате мръсен басейн и ограничено време да се справите с него, вероятно се нуждаете от робот за неговото почистване. Тези страхотни машини отнемат труда Ви и поддържат водата кристално чиста, като на плувните съоръжения, които виждате по телевизията. Почти всички роботи за басейни са с електрическо захранване. Голямото предимство на това е, че те могат да бъдат по-умни и да знаят къде вече е изчистено и къде тепърва ще отидат. Също така те притежават способност да изкачват стъпала. Някои модели могат да се движат не само по дъното, но и по повърхността на водата, за да изчистят натрупаната мръсотия. Следователно тези модели осигуряват най-доброто цялостно почистване.

Тези мощни малки машини са толкова готини, колкото и полезни. Те събират отпадъци с всякакви размери. Още по-добре, те изобщо не се прикрепят към вашата система за циркулация, така че не разчитат на вашия филтър. Роботите за басейни работят на много ниско напрежение, така че са потопяеми. Те имат много дълги захранващи кабели. Някои модели са също „двойно изолирани“, което означава, че са проектирани да работят безопасно, без заземяване. Въпреки това, от съображения за безопасност, най-добре е да ги включите в GFCI контакт. Роботизираните прахосмукачки се движат по дъното и стените и засмукват всичко - от тиня до жълъди. Тъй като не са свързани към филтърната система на плувното съоръжение, са снабдени с филтърна торба за събиране на отпадъци. Може да сте забелязали на пазара роботизирани почистващи устройства със слънчева енергия. Те събират мръсотията от водната повърхност, точно като ръчно кепче и се наричат скимери.

Роботи за чистене на дъното и стените на басейна

Първите модели бяха способни да изчистват единствено дъното. И макар че това все още е най-важната задача днес, по-новите видове могат да направят повече, когато става въпрос за поддържане на водата чиста. Най-добрите модели се придвижват по дъното и могат да се изкачват по стените. Друг вид са тези за почистване на повърхността, наречени скимери. Те са проектирани да плуват по водната повърхност и да събират боклуците. Принципът на работата е подобен на ръчно кепче. Скимерите улавят мръсотията върху водната повърхност, с което намаляват замърсяването на дъното.

Как се захранват прахосмукачките за басейни

Окабеляване без заплитане! Едно от най-добрите неща за съвременните роботизирани почистващи машини е, че не се нуждаят от обемист маркуч за вода, за да работят. Вместо това те използват далеч по-тънък електрически кабел, който прави цялото асемблиране по-ефективно и леко. Въпреки това електрическите кабели могат да се заплитат. Ако захранващият проводник се заплита прекалено, роботизираният уред за почистване ще се повдигне от дъното и няма да направи нищо за останалата част от почистващия цикъл. Заплетеният шнур също става по-къс, тъй като става все по-заплетен, така че може да попречи на чистача да стигне до петна в далечния край на дъното. За щастие, нашите роботи имат шнурове, които са създадени да не се заплитат. Моделите от висок клас разполагат с жироскопска система, която стабилизира кабела, за да намали заплитането, а тези от най-висок клас имат моторни системи, които значително намаляват способността на кабела да се заплита. Повечето хора ще бъдат доволни от стандартния модел, но ако купувате робот за почистване, чийто обхват е малко по-голям от вашия водоем, инвестирането в по-скъпа система срещу заплитане може да си струва.

Какви боклуци и мръсотия може да изчисти прахосмукачката за басейн

Моделите за частна употреба се справят с всички видове основни замърсявания, които могат да попаднат във водата. Четки за изтъркване и събиране придвижват отпадъците към вакуум система. Засмуканият воден поток преминава през филтър, който задържа мръсотията и я събира в контейнер. Ако листа и други големи боклуци се задържат по водната повърхност, може да купите скимер. Това устройство плува по водата и събира всичко което се намира отгоре. Скимера симулира работата на кепчето, но не изисква физически усилия и време от Ваша страна.

Разбира се, не всички роботи за басейни работят еднакво добре срещу всички видове отпадъци, тъй като те се предлагат с различни филтри и различни устройства за засмукване и събиране. Устройствата от висок клас обикновено се предлагат с множество филтри, които можете да изключите, за да промените това, което събират. Те обикновено включват филтър за „големи отпадъци“, който ще улови големи обекти като листа. Някои филтри събират водорасли, докато други са с достатъчно малки пори, за да улавят фин прах и бактерии. Почиствайте редовно филтъра на прахосмукачката за басейни, за да поддържате нейната ефективност и да удължите експлоатационният ѝ живот.

Колко голям басейн може да чисти роботизираната прахосмукачка

Може да си мислите, че имате нужда от по-мощен робот за почистване на по-голям водоем. Вярно е, че по-мощните модели работят по-бързо, но това не е задължително да донесе повече ползи. Вместо това основният възпиращ фактор за роботизирания уред е дължината на захранващия му кабел. Колкото по-къс е шнурът, толкова по-малък изкуствен водоем може да почисти.  Връзката обаче не е линейна. Тоест, намаляването на кабела с 1 метър, не означава скъсяване на обхвата със същото разстояние.

Мислете за зоната за почистване като сфера. Ако базовата станция, към която е прикрепен захранващият кабел, е в центъра на тази сфера, тогава най-отдалечената точка, да която може да достигне кабелът, е равна на радиуса на сферата. Връзката между радиуса на една сфера и обема на сферата или потенциалната зона за почистване е кубична.

Например, робот с дължина на захранващия проводник 15 метра може да почисти сферичен обем  11 110 кубични метра. Шнур, който е с 3 метра по-къс, може да почисти само 5 700 куб.м. Въпреки че дължината на кабела намалява с 20 процента, зоната за почистване намалява с близо 50 процента. Разбира се, басейните не са сфери, но математиката остава същата, а връзката между дължината на кабела и зоната, която роботът може да обслужва, остава експоненциална.

Какви са ползите от автоматична прахосмукачка за басейн

Наличието на робот за почистване във Вашето плувно съоръжение е голямо удобство. Той извършва работата, която би трябвало да направите сами, или в противен случай да платите на някого да я свърши. Единственото усилия което се изисква от Вас е да го включите и да му кажете да върви. Това важи за обикновените модели, освен ако не купите такъв с автоматични настройки. Тези роботизирани почистващи средства за басейни могат да бъдат програмирани предварително. Най-добрите модели могат да бъдат програмирани по различен начин за всеки ден от седмицата. Планирайте чистенето за дни, в които знаете, че няма да използвате съоръжението, и го включете в дните, които предвиждате да го използвате. По този начин вие поддържате високо ниво на чистота, без да се налага да помните да включите робота.

Как да използвате робот за почистване на басейн

 1. След сглобяване на уреда го включете в контакта
 2. Изберете предпочитаните от вас настройки. Тези опции ще варират в зависимост от модела, но някои често срещани режими включват само дъното.
 3. Поставете устройството в средата на водоема, за да намалите заплитането на кабела.
 4. Потопете го внимателно, за да не остане заклещен въздух под него.
 5. Включете го и го оставете да потъне на дъното

Важно: Не го включвайте преди да го потопите, тъй като това може да повреди машината. Също така не забравяйте да го изключите, преди да го извадите от водата.

Как да поддържаме робот за почистване на басейн

Не позволявайте на техния високотехнологичен дизайн да ви сплаши. Рутинното почистване и поддръжка не е трудно. Някои модели дори се отличават с функции, които улесняват почистването, като бързото източване, което ще Ви помогне.

 • Винаги го изваждайте, след като цикълът му е завършен.
 • Навийте захранващия кабел на държача му.
 • Ако забележите, че с течение на времето кабелът се извива, увийте го в обратна посока.
 • След всяка употреба извадете филтъра и контейнера и ги измийте.
 • Сменете износените четки незабавно, за да осигурите оптимална почистваща ефективност.

Прахосмукачка робот за чистене на частни и публични басейни от koledzhikov.bg

Възползвайте се от предоставената информация, за да изберете точния за Вас модел. В нашия онлайн магазин разполагаме с варианти за обслужване на малки и големи изкуствени водоеми. Купете прахосмукачка за басейн с марка Dolphine, NEMH2O и други.

Робот за почистване на басейни DOLPHIN SUPREME M5 PRO/M500
M5 PRO/M500 споделя основните си характеристики с всички останали модели от серията Supreme, но най-много прилича на M400 с няколко подобрения....
DOLPHIN
Редовна цена 5 075.00 лв. Цена 4 440.00 лв.
 • -635.00 лв.

Свързани статии


Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички