Оборудване за винарски изби

Оборудване за винарски изби на Топ Цени — Коледжиков

Фирма Коледжиков предлага богата гама винарско оборудване, което ще направи вашата малка винарна или домашно винопроизводство пълноценни. 

При нас ще откриете на достъпни цени:

Какво оборудване ви е необходимо, за да правите вино у дома?

За да произвеждате качествено вино, освен познания и опит, които могат да бъдат придобити от книги и практическа работа, важно е да притежавате качествено винарско оборудване. Подготвили сме списък с най-необходимото за закупуване, както и кратко обяснение към всеки продукт, за да се запознаете с предназначението и ползите на различните принадлежности за винопроизводство.

Гроздомелачки и роначки

Поне една от тях е необходима във всяка винарна, тъй като това са устройствата, които смачкват и/или отделят гроздовете от стъблото на чепката. В зависимост от обема на работа, може да избирате между модели с ръчно и електрическо задвижване. Покупката на единия тип машина или другия трябва да зависи от максималното количество плодове, което искате да преработите за един ден

Разликата между мелачка за грозде и роначка е в принципа на работа. Роначката отделя грозда от чепката, докато гроздомелачката мели и/или отделя чепките. Машините за мелене на грозде биват ръчни или електрически. Те може да бъдат с и без помпа за транспорт на материала.

Преси за плодове

Една от най-фундаменталните процедури при винопроизводството е пресоването на гроздето. Въпреки че има стара традиция да се мачка с крака, пресите за плодове са най-ефективното винарско оборудване за изцеждане на сока от плода. Има няколко вида преси, но всички те функционират по подобен начин, упражнявайки контролиран натиск върху плодовете за извличане на сока. Този контрол е от първостепенно значение по време на процеса на пресоване, за да не се смачкат семките и по този начин да се въведат нежелани танини във винената напитка. Ако не планирате изстискване на голямо количество грозде, имате вариант за закупуване на кошова преса или хидропреса за плодове с различен максимален капацитет.

Съдове за съхранение вино

Резервоарите за гроздова мъст са големи киселиноустойчиви контейнери, които могат да бъдат направени от неръждаема стомана, дърво или специален полимер. Тъй като размерът и формата им могат да варират според Вашите изисквания, закупуването им е практично решение, ако трябва да използвате оптимално пространството си. 

Има съдове с различно предназначение, но като цяло можем да ги сортираме в две групи:

 • Съдове за съхраняване на мъст
 • Съдове за ферментация

Резервоарите от неръждавейка са подходящи и за двете. В зависимост от предназначението си те имат различен капацитет от 100 до 1 700 литра

Съдовете за вино са важни за цялостния процес, затова е препоръчително те да притежават следните характеристики:

 • Плаващ капак
 • Отдушник
 • Термометър
 • Кран за източване
 • Поставка и други

Помпи за вино

Всяка винарска изба или домашен производител трябва да разполага с помпа за вино, за да прехвърля сока и мъстта между различни съдове. Помпите за мъст могат да се справят с транспорт на течност със съдържание на едри частици в нея. Винената помпа е малко по-мощна и се използва при филтриране и бутилиране.

Шихтови филтри

Премахването на примесите и суспендираните твърди вещества е от съществено значение за производството на бистро, привлекателно изглеждащо домашно вино. Времето може да бъде мощен и икономичен избистрящ агент, само ако разполагате с достатъчно търпение, за да се утаи по естествен начин. Купете шихтов филтър, с който да изчистите вашата напитка много по-бързо и по-качествено, отколкото просто да чакате да се утаи. Един шихтов филтър е удобен и може да произвежда бистри вина за по-кратко време.

Какви са идеалните условия за съхраняване на вино?

Идеалните условия включват: 

 • прохладни места с равномерна температура
 • защита от пряка слънчева светлина
 • сравнително висока влажност
 • липса на неприятни миризми. 

Такова място може да бъде вашето мазе. Изключително важно е температурата в помещението да не надвишава 26°C.

Защо да ги закупим от Коледжиков?

Ние сме вносител на италианската марка GRIFO и дистрибутор на ENOITALIA, ROVER POMPE и TM INOX. Предлагаме професионално обслужване, консултация, инструктаж за работа и бърза доставка. 

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да, може да пазарувате като гост, като използвате акаунта си в Gmail и Facebook или като изберете опцията “Бърза поръчка”. 

Какви са начините за доставка?

Може да вземете своята поръчка от наш физически магазин или да заявите доставка по куриер

Каква е цената за доставка?

Тя зависи от тарифния план на избраната от вас куриерска фирма. 

В какъв период ще получим продуктите?

Стараем се да доставяме възможно най-бързо заявените поръчки. Очаквайте доставка до 3 работни дни след потвърждение от наш търговски консултант. 

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Оборудване за винарски изби"?

Предлагаме богато разнообразие от оборудване за винопроизводство в широк ценови диапазон - от 36 лв. до 10 000 лв.

Категории

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички