Филтрирай
Цена
1860лв.5280лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Електрически гроздомелачки ронкачки с помпи

Електрически гроздомелачки ронкачки с помпи на Топ Цени — Коледжиков

Какво е електрическа гроздомелачка с помпа?

След като лозето бъде обрано, добитото грозде предстои да бъде смачкано, а чепките отделени от сока. Мелене и ронкане се извършва с електрическа гроздомелачка и ронкачка. Тези машини автоматизират процеса за първоначална обработка на гроздето при подготовката му за ферментация. Гроздовите зърна се смачкват и отделят от чепките. Добитата мъст е без дръжки, за да не се образуват танини във виното.

Купете гроздомелачка с помпа, която транспортира мъстта директно в съда за съхранение и ферментация. Освен електромотор, този вид мелачки са снабдени с винена помпа, която може да изпомпва гроздовата каша. По този начин няма да Ви се налага да използвате корито, в което да пада мъстта, а тя директно се насочва към контейнер или бъчва, където ще се превърне във вино.

Защо да изберете електрическа роначка за грозде с помпа?

При стандартната процедура с ръчна мелачка, кашата се събира в корито, поставено под нея. Щом то се запълни, следва съдържанието да бъде пресипано в съд за ферментация. Обаче, колкото по-голямо количество сте смлели, толково по бавно и трудно ще бъда преливането. Освен това е възможно да разлеете по невнимание част от мъстта.

Ако имате гроздомелачка с помпа, всичко това е по-лесно. Смляната гроздова каша се засмуква и транспортира през тръба директно в съда за вино, без да бъде загубена и една капка сок. Когато съда се запълни, може да бъде запечатан и да чакате бурната ферментация да започне.

Купете гроздомелачка и ронкачка с помпа ако сте професионален винопроизводител или имате голямо лозе и правите домашно вино. Покупката на подобен род винарско оборудване е добра инвестиция, защото едновременно:

  • Мелите грозде;
  • Отделяте чепките;
  • Транспортирате мъстта в съд.

Как работи електрическата гроздомелачка?

Материалът се зарежда в бункера, откъм горната част на гроздомелачката, където червячен вал непрекъснато изтласква гроздето към ролките. Зърната се спукват от назъбените валяци и след това попадат в камерата за дестемиране. Устройството за отделяне на чепките представлява барабан с куп кръгли отвори в него и въртящ се вал. Притиснати към стените, гроздовите зърна и сокът падат през дупките. Получената гроздова каша се засмуква от помпата и отива право в съд за събиране и ферментация. Стъблата се придвижват до края на машината, където се отделят през страничен дефлектор. Може да ги оставите да падат на земята или да поставите кофа.

Каква гроздомелачка с помпа да закупя?

Когато правите своя избор, преди да закупите подобен род винарско оборудване е добре да прогнозирате какво количество плод ще обработвате. Производителността на електрическите мелачки за грозде варира в границите от 2 000 до 3 300 килограма за час. Вземете такъв модел, с който може да смелите цялата налична продукция за не повече от 5 часа. В противен случай ще е необходимо да правите паузи, за да не бъде претоварен електромотора, а това ще Ви забави.

На второ място е материалът на изработка. Ако разполагате с по-ограничен бюджет може да вземете гроздомелачка от стомана с прахово боядисване на компонентите. Тази технология за нанасяне на боята, осигурява защита на метала и устойчивост към киселия гроздов сок. Мелачките от инокс (неръждаема стомана) са по-скъпи, но за сметка на това са устойчиви на корозия и ръжда. С правилна поддръжка и грижа, компонентите от алпака имат вечен живот.

Понеже са тежки, трябва да са оборудвани с транспортни колела. С тегло от 70 до над 100 килограма и големи размери, сами се досещате, че повдигането и пренасянето ще е трудна задача. Двете транспортни колела служат за лесно преместване на ронкачката. Повдигнете единия край и подобно на ръчна количка избутайте машината там, където пожелаете.

Какво са гроздомелачките с помпа, закупени от koledzhikov.bg?

С помощта на машина за мелене на грозде с помпа се отделя супер прецизно зърното от чепката, след което се смачква и чак тогава се транспортира. Нашите мелачки са удобни и практични за работа, имат висока производителност и издръжливост. Поддръжката им е сравнително лесна, благодарение на разглобяемата конструкция. Съчетават най-модерните и съвременни технологии, а също така позволяват и лесно транспортиране, тъй като са оборудвани с колелца. Моторът с който са оборудвани, осигурява повече от необходимата сила, за да може машината да работи безпроблемно.

Предлагаме варианти с ронкащ валяк от алуминий, полимер или гумено покритие. Нашите електрически гроздомелачки са снабдени с винтов транспортьор в бункера, за да се придвижва безопасно материала. Устройството за отделяне на чепки има сменяемо сито, с различен размер на отворите. Електрическият двигател е оборудван с авариен стоп бутон за случаите на спешна нужда. Захранването е на 230 V, така че да нямате ограничения свързани с електрическата мрежа.

Електрическа гроздомелачка с помпа на ТОП цена от вносител

Електрическите мелачки на грозде с помпа са професионално решение за всеки любител и професионалист в сферата на производство на вино. При нас ще откриете едни от най-добрите машини за мелене на грозде, които се предлагат на пазара. Идеални са за нуждите на домашния винопроизводител или на по-голяма винарска изба. Марките, които Ви предлагаме са ENOITALIA и GRIFO.

Електрическа гроздомелачка ронкачка с помпа GRIFO DVEP 20.18
GRIFO DVEP 20.18 е италинаска машина за мелене на грозде на достъпна цена. Тя се захранва посредством електродвигател с мощност 1 500 W и...
GRIFO
Редовна цена 2 275.00 лв. Цена 1 860.00 лв.
  • -415.00 лв.
Електрическа гроздомелачка ронкачка с помпа GRIFO DVEP30
GRIFO DVEP30 е мелачка и роначна за грозде, задвижвана от електрически двигател.  Тя е оборудвана с помпа и уред за отделяне на чепките от...
GRIFO
Редовна цена 2 800.00 лв. Цена 2 295.00 лв.
  • -505.00 лв.
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички