Филтрирай
Цена
182лв.2803лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Моторни коси

Моторни коси ⋆ Различни видове ⋆ Магазини и сервиз Коледжиков

Какво представлява и как работи? 

Ръчната моторна коса е подходяща за косeне на голяма площ, покрита с райграс, диворастяща трева, плевели, бурени, храсти. Тя е в състояние да изпълнява множество задачи в дворове и градини. 

Здрав нож, монтиран в единия край, служи за прерязване на жилава растителност. Острието се върти по посока на часовниковата стрелка, което означава, че трябва да движите косата в посока от дясно на ляво за ефективно рязане на трева и плевели. 

Моторната коса е подобна на тримера за трева, но може да се използва и за рязане на храсти. Двутактов или четиритактов бензинов двигател служи за нейното задвижване. Благодарение на това, е подходяща за работа на места без достъп до електричество

Косенето на площи с неправилна форма и множество препятствия с моторна коса се постига по-лесно, отколкото с косачка за трева. С нея може да извършвате оформяне на тревна и храстова растителност на места, които традиционните косачки не достигат. Много модели са проектирани да работят с допълнителни приспособления.


Характеристики

Компонентите на машината са сходни с тези на тримерите за трева

Двигател - както обяснихме по-рано, той е бензинов. Това ще бъде най-тежката част от инструмента, така че се уверете, че той не е твърде тежък за Вас. 

Бензиновите двигатели обикновено са между 25 куб. см - 60 куб. см. и са двутактови, което означава, че се захранват с безоловен бензин, смесен с 2-тактово масло. Това помага на двигателя да работи, без да се изключва, когато се накланя почти под всеки ъгъл.

Стартер и резервоар за гориво - стартирането се извършва ръчно с издърпване на стартерно въже. То е оборудвано с дросел, който обогатява горивната смес за стартиране, когато е студено. 

Нормално е да направите няколко дърпания, за да стартирате двигателя. Резервоарът за гориво не трябва да се оставя пълен, когато уредът не се използва за дълги периоди.

Старт, Стоп и други контроли - всяка моторна коса разполага с превключвател. Повечето модели са оборудвани с дросел, който контролира скоростта на мотора и следователно скоростта на ножовата глава. Това Ви позволява да увеличавате скоростта при рязане и да я намалявате при свободен ход

Зацепването на ножа се извършва с натискане и задържане на лост. Ако този лост бъде отпуснат по време на косене, ножът спира да се върти.

Дръжка - има различни видове дръжки, проектирани за различни цели, в зависимост от вида на моторната коса. Върху ръкохватките се намират контролите, поставени в ергономично положение за лесен достъп и управление. Дръжката намалява вибрациите като по този начин да можете лесно да работите с инструмента.

Вал - това е “прът”, който свързва мотора в в единия край с ножа в другия. Обикновено е прав и може да бъде разделен на две за лесно съхранение.

Ножова глава - върху нея се монтира острието за косене. При повечето модели може да бъде заменена с кордова глава за рязане с корда.

Предпазител - той е предназначен за защита на потребителя от летящи отломки.

Нож - моторната коса използва най-често трилъчев нож за рязане на трева и храсти. Той е изработен от здрава, закалена стомана и е заточен.

Презраменен самар - това са вид презрамки, на които моторната коса се поставя. Те разпределят тежестта на машината върху гърба. Сбруята е напълно регулируема, за да пасва към височината на оператора.


За какво е предназначена?

С моторна коса може да извършвате различни операции в градината и на двора. 

Косене или кантиране - Използвайте косата, за да постигнете красив завършек на моравата. Дръжте ножа успореден на земята при косене. Ще е нужна практика да свикнете, преди да постигнете равномерна височина на косене. Най-добре да започнете с по-голяма височина и след като сте уверени да преминете към по-малка.

Подстригване на райграс - Тази техника позволява да окосите райграса около предмети, така че той да не се отличава от останалия. Този път ножът трябва да се държи под ъгъл около 30 °. 

Плевене - Използвайте кордовата глава, за да отрежете бързо плевелите и тревите, растящи между плочки и павета. Тази техника изисква лек контакт на кордата с настилката, но не толкова, че да се износва бързо и къса.

Окосяване - Тази техника е идеална за премахване на висока растителност - осигурете опора на косата и я движете с потапящо движение от ляво на дясно. Ако тревата и растителността са много дълги и гъсти, тогава може да косите на два пъти. Първият път - за да намалите височината, а втория - за да постигнете необходимата.


Как да изберете моторна коса?

Докато разглеждате налични модели, съобразете се с три фактора: 

Бюджет - Обикновено моторните коси са по-скъпи от тримерите. Затова е важно да решите дали имате нужда от толкова мощна машина. Възможно е да постигнете желания резултата и с тример за трева.

Какво режете? - Ако имате много гъсти, високи или дебели плевели, млади фиданки или храсти, тогава със сигурност Ви е нужна бензинова коса.

Малка или голяма площ - Размерът на поляната е от изключително значение. Трябва да подберете модел, който ще може да се справи с поставената му работа. 


Защо да я закупим от Коледжиков?

Качествена моторна коса ще ви бъде от полза, ако имате гъста, обрасла с трева градинска или селскостопанска площ. Тъй като е с бензинов двигател, безпроблемно се справя с косенето на райграс, бурени, храстови клонки.На практика може да замени редица градински инструменти като ножиците за жив плет и дори колесните косачки. 

Моторната коса за трева може да се използва за професионална употреба от градинари, озеленители и фирми по поддръжка. При нас ще откриете машини на утвърдени марки като AL-KO, BLUE BIRD, HITACHI, HONDA, HUSQVARNA, IKRA, MAKITA, MCCULLOCH, MTD, OLEO MAC, RAIDER, RTR, SOLO BY AL-KO, STIHL и TEXAS. За да Ви бъдем максимално полезни, на Ваше разположение са сервизите ни в София и Варна. 


Можем ли да направим поръчка без регистрация?

В магазин Коледжиков може да направите поръчка без резервация по няколко начина:

● Като поръчате като гост.

● Чрез опцията “Бърза поръчка без регистрация”, при която наш търговец ще се свърже с Вас до края на работния ден.

● Като ни изпратите лично съобщение във Facebook-страницата ни. 


Какви са начините за доставка?

Работим с всички куриерски фирми на територията на страната. Може да изберете доставка до адрес или офис на куриер


Каква е цената за доставка?

Цената за доставка зависи от тарифния план на избраната от Вас куриерска фирма. 


В какъв период ще получим продуктите?

Доставяме направените поръчки в рамките на 1 до 3 работни дни. За продуктите, които изискват производствено време, този срок е до 30 работни дни. 


В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Моторни коси"?

Предлагаме моторни коси на цени от 170 до 1700 лв. 


Как и кога можем да се свържем с вас?

На Ваше разположение сме от понеделник до събота

● Може да посетите физическите ни магазини в София и Варна.

● Може да ни позвъните на 0888 526 133, 052 30 35 90, 052 30 36 90 за Варна и 0887 201 700, 0879 027 917, 0879 027 918, 0885 479 918, 0889 722 581 за София.

● Може да ни пишете на varna@kol-bg.com, sofia@kol-bg.com. 

● Или да ни пишете във Facebook-страницата ни. 

Моторна коса STIHL FS 55

Моторна коса за трева STIHL FS 55 има високооборотен бензинов мотор с обем 27.2 куб.см. с достатъчна мощност, за да задвижва ножова глава с диаметър 23 сантиметра.

STIHL / ЩИЛ
Редовна цена 470.00 лв.
Цена 446.50 лв.
  • -5%
Моторна коса STIHL FS 89

Моторна коса STIHL FS 89 разполага с антивибрационна система, двигател 4-MIX, с мощност 1.3 конски сили, въздушно охлаждане и горивоподкачваща помпа за лесно запалване.

STIHL / ЩИЛ
Редовна цена 815.00 лв.
Цена 774.25 лв.
  • -5%
Моторна коса STIHL FS 131

Моторна коса STIHL FS 131 предлага множество екстри и удобства като стоп-бутон, автоматична декомпресионна система, мултифункционална ръкохватка, въздушен филтър и други.

STIHL / ЩИЛ
Редовна цена 932.00 лв.
Цена 885.40 лв.
  • -5%
Моторна коса STIHL FS 240

Моторна коса STIHL FS 240 има леко тегло, което я прави отличен избор за продължителна работа, и може да се използва с различни аксесоари - корда, нож, диск и др. 

STIHL / ЩИЛ
Редовна цена 1 128.00 лв.
Цена 1 071.60 лв.
  • -5%
Моторна коса STIHL FS 235

Моторна коса STIHL FS 235 може да оборудвате с корда, нож или диск за косене на трева, а също и със самар за по-лека работа или за по-удобно пренасяне.

STIHL / ЩИЛ
Редовна цена 883.00 лв.
Цена 838.85 лв.
  • -5%
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички