Моторна коса Щил или Хускварна?

Публикувано: 2024-03-04 06:46:54
Категории: Градинска техника Rss feed , Моторни коси Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

моторни коси Щил и Хускварна

Пазарът на градински инструменти изобилства от марки. Сред тях се открояват по специфичен начин две - Щил и Хускварна. Те служат като стандарт за всички професионалисти и хоби потребители по света. Устойчиви са на промени и са готови да предложат набор от топ възможности, изпитани през години и тествани от лоялни клиенти. В този ред на мисли и предвид настъпващата след броени дни пролет решихме да потърсим отговор на въпроса - каква моторна коса да изберем - Щил или Хускварна

Без съмнение говорим за топ машина. Коя марка обаче да предпочетем и кой модел моторна коса? В следващите редове ще разгледаме едни от най-добрите моторни коси на пазара. Задава се да бъде интересно и полезно. 

Няколко думи за Хускварна и Щил

И двете марки, както споменахме, са еталони за висок стандарт и професионализъм. Те са лидери и ясно са се позиционирали на пазара. Тъй като машините на Хускварна и Щил са еднакво качествени, битката между тях никога не затихва. Затова понякога предпочитанията към една от тях е въпрос на лично усещане. И двете компании са мултинационални, имат дъщерни дружества и производствени предприятия в цял свят. Част от компонентите за машините им идват от редица страни, сред които САЩ, Китай, Бразилия, Япония, Обединеното кралство, Германия и Швеция. Това е причината много клиенти да питат къде са произведени моторните коси на Щил и Хускварна. Компаниите не крият производствените си бази. Където и да се произвеждат техните машини, то те със сигурност са сглобени по стандарт. 

Когато става дума за предпочитания, някои потребители определят моторните коси Хускварна като по-мощни и на по-достъпна цена. Същевременно интересът към продуктите на Щил също е голям. Компанията има доста лоялни клиенти. Това е така, тъй като според тях моторните коси на Щил пък са по-здрави. По този начин битката коя е по-добрата марка се заплита. Тук не бива да забравяме потребителското удовлетворение - то понякога се ръководи от различни критерии, което влияе върху крайната оценка за един продукт. 

Сравнение на моторни коси Щил и Хускварна 

На прага на сезона на косене ще съпоставим няколко моторни коси на двете марки. С това се надяваме да ви помогнем да се ориентирате в избора си. 

Husqvarna 128R vs. Stihl FS 55

Още с първия поглед може да забележите, че карбураторът на Husqvarna 128R е напълно закрит в сравнение с този на Stihl FS 55. За някои потребителите това може да бъде сметнато като предимство, тъй като дава повече надеждност и защита. Визуално разлика ще откриете и във формата на ръкохватките. Необходимо е да отчетете това, предвид възможността една от тях да е по-удобна според начина, по който косите. И при Husqvarna 128R, и при Stihl FS 55 органите за управление са съобразени с потребностите на косящия. Моторните коси може лесно да се навигират и контролират. Husqvarna 128R върви в комплект с универсален предпазител, докато при Stihl FS 55 имате два. Когато косите с корда използвате единия, а когато използвате ножова глава - с другия. Трябва да имате предвид това, тъй като при смяната на режещия елемент ще трябва да подмените и предпазителя. 

Според някои потребители при косенето с корда с моторна коса Husqvarna 128R тревата лети по-ниско, отколкото със Stihl FS 55. 

Модел моторна косаДвигателДиаметър на косене с кордаДиаметър на косене с ножОбем на резервоара за двутактова смесТегло
Stihl FS 55двутактов STIHL 2-MIX ®, 1.0 к.с., 27.2 куб. см42 см23 см0.33 литра5.1 кг
Husqvarna 128Rдвутактов, 1.0 к.с., 28 куб. см0.4 литра5 кг


Husqvarna 333R Mark II vs. Stihl FS 70 C-E

Като параметри друга двойка за сравнение са моторните коси Husqvarna 333R Mark II и Stihl FS 70 C-E. В случай че разглеждате някоя от тях, може да вземете предвид близките им характеристики. 

Модел моторна косаДвигателШирина на косенеРъкохваткаОбем на резервоара за горивоСтартерТегло
STIHL FS 70 C-Eдвутактов STIHL 2-MIX ®, 1.2 к.с., 27.2 куб. см, 10000 об/мин42 смЛостова0.34 литраErgoStart5.4 кг
HUSQVARNA 333R Mark II1.35 к.с.,32.6 куб. см, 7800 об/мин43 смВелосипедна1.1 литраОтделен7.2 кг


Husqvarna 135R vs. Stihl FS 120

Следващата двойка, която може да вземете като пример, е Husqvarna 135R vs. Stihl FS 120. Тези моторни коси са сред най-търсените на пазара и заслужено присъстват в инвентара на редица фирми, занимаващи се с поддръжка на затревени площи. Подробно може да разгледате характеристиките им в онлайн магазина ни. Сега ще обърнем внимание само на няколко:

Модел моторна косаДвигателШирина на косенеРъкохваткаОбем на резервоара за горивоСтартерТегло
Stihl FS 120STIHL 1.8 к.с., 30.8 куб.см42 смЛостова0.64 литраElastoStart6.3 кг
Husqvarna 135Rдвутактов 1.9 к.с., 34.6 куб.см, 8400 об/мин47 смU-образна0.6 литраSmartStart6.8 кг


Заключителни думи 

Битката Щил срещу Хускварна, когато става дума за моторни коси, надали може да има окончателен резултат. И двете компании са утвърдени като лидери в производството на професионална градинска техника. Ако сте решили да не влизате в спорове коя от двете е по-добра, предлагаме да се съсредоточите върху друг въпрос. А това е - коя моторна коса е подходяща за моите потребности? Когато насочите логиката си на мислете в тази посока, вероятността да се сдобиете с най-добия модел на пазара е голяма. Ние сме насреща, за да ви помогнем да направите добра покупка. 




Може би се интересувате още и от:

Как да оформяме градината с бензинова коса?

7 неща, които трябва да знаете, ако ви предстои купуване на моторна коса

9 причини да изберете професионална моторна коса HUSQVARNA 545RX

Моторна коса - стартиране, съвети за работа и техническо обслужване

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание