Филтрирай
Цена
27 лв. 978 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Пистолети за горещ въздух

Пистолети за горещ въздух — Коледжиков

Какво представлява пистолетът за горещ въздух?

Пистолетът за горещ въздух е ръчно устройство за издухване на въздух с висока температура. Принципът му на работа наподобява този на сешоара, но въздушната струя е с много по-висока температура. Доста съвременни пистолети за горещ въздух са оборудвани с цифров дисплей и регулиране на скоростта и температурата на изходящия въздушен поток, обикновено в рамките на 100°C до 550°C. Те са снабдени с електрически нагревател и вентилатор. Може да се оборудват с накрайници за насочване на въздушния поток, които може да са прави, кръгли или извити.

Приложения на пистолета за горещ въздух

Пистолетите за горещ въздух може да се използват за:

  • Отстраняване на боя;
  • Нагряване и свързване на тръби;
  • Размразяване;
  • Изсушаване на повърхности;
  • Огъване на пластмаса;
  • Размекване на лепило.

Основни характеристики на пистолетите за горещ въздух

Ако планирате да използвате инструмента редовно и продължително време, препоръчваме да изберете качествен пистолет за горещ въздух. В този случай е важно да се запознаете с основните характеристики, които определят неговата производителност, функционалност и здравина. 

Мощност

Това е една от най-важните характеристики на всеки електрически инструмент, включително и на пистолетите за горещ въздух. От мощността зависят производителността и издръжливостта. Колкото по-мощен е пистолетът, толкова по-бързо ще загрее и ще работи с високи температури. За професионална употреба препоръчваме да купите модел с мощност 2000W и нагоре. 

Регулиране на скоростта на нагряване на въздуха

Регулирането на загряването на въздушната струя е важно за производителността на пистолета за горещ въздух. Колкото по-висок е индикаторът, толкова по-бързо може да се нагрее желаният материал. Наличието на студено издухване ще бъде оценено от професионалистите. Благодарение на тази функция можете лесно и бързо да охладите желаните зони. 

Температура на нагряване

Това е един от най-важните критерии, който измерва производителността на инструмента. Най-продаваните пистолети за горещ въздух нагряват до 600 градуса по Целзий. На пазара ще откриете и модели, които постигат температура до 800°. Едни от най-продаваните пистолети за горещ въздух за любителска употреба са RAIDER RDP-SHG20 R20 SOLO, RYOBI EHG2000RYOBI R18HG-0 SOLO и RYOBI EHG2020LCD. На изгодна цена може да закупите BAUKRAFT BK-HG19. Предпочитани от нашите клиенти са още пистолетите за горещ въздух на марките Макита, Прокрафт и Хитачи. 

Контрол на температурата

Контролирането на температурата на въздуха е важно за по-прецизната работа. Колкото по-широк е температурния диапазон, толкова повече задачи ще може да извършвате. Дори най-базовите модели пистолети за горещ въздух имат поне две настройки, докато по-скъпите предлагат безстепенно регулиране от 150 до над 550 градуса по Целзий.

Защо да купим пистолет за горещ въздух от koledzhikov.bg

В онлайн магазин Коледжиков предлагаме богат асортимент от електрически и акумулаторни пистолети за горещ въздух. При нас ще откриете модели на утвърдени марки от цял свят и може да получите професионална консултация. 
Вижте още:

Машина за шлайфане на стени

Гилотина за ламарина

Акумулаторен пистолет за горещ въздух RYOBI R18HG-0 SOLO
Пистолетът за горещ въздух RYOBI R18HG е идеален за свиване и разширяване на пластмасови тръби, както и за запояване на медни. Подходящ е за...
RYOBI
Редовна цена 215.50 лв. Цена 204.73 лв.
  • -5%

Свързани статии


Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички