Категории
Филтрирай
Цена
18лв.3680лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Професионални лозарски ножици

Лозарски ножици | Овощарски | На батерия - Цени — Коледжиков

Какво е лозарска ножица?

Лозарската ножица е инструмент, създаден за рязане на лозя. Тя може да бъде електрическа, акумулаторна или механична. Има остри и здрави остриета, с помощта на които отстраняването на клони, лозови пръчки, издънки и гроздове става бързо и лесно. За удобство на нашите клиенти в онлайн магазина ни предлагаме богат избор на хоби и професионални механични, електрически и акумулаторни лозарски ножици, захранвани с батерия

Приложения на акумулаторната лозарска ножица за клони и храсти

Качествената градинска ножица е практичен инструмент за всеки градинар и лозар. Тя намира широко приложение, въпреки че основно е предназначена за лозя, клони и храсти. В зависимост от характеристиките ѝ - диаметър на рязане, капацитет на батерията, удължител, може да ѝ намерите по-широка употреба. 

Как да изберем хубава лозарска ножица? 

В България е традиция да се произвежда вино и всяка година Трифон Зарезан е един от най-тържествените празници. Тогава започва активната грижа за лозето. Неизменна част от нея е резитбата. С набор качествени лозарски ножици тя се осъществява по-лесно и прецизно. 

В магазини Коледжиков продаваме широка гама ножици за лозя за професионална и хоби употреба. Имате избор сред модели на български и чуждестранни производители. Предлагаме лозарски ножици, предназначени за десничари и левичари, за опитни лозари и за начинаещи. През последните години на популярност се радват акумулаторните лозарски ножици. Те са подходящи и за овощари. С тях ще намалите физическото натоварване и ще съкратите времето, което прекарвате в градината. 

В категорията Лозарски ножици сме представили богат избор на механични, акумулаторни и електрически лозарски и овощарски ножици. Добавили сме за удобство и качествени ножици за клони, които може да бъдат от полза в поддръжката на овошките и лозето

При избор на акумулаторна лозарска ножица обърнете внимание на:

 • Материала, от който е изработена
 • Ергономията на дизайна
 • Приложението ѝ - за клони с какъв диаметър на рязане е предназначена, дължина на заточените остриета
 • Възможността да работите продължително време без почивка (капацитет на батерията)
 • Надеждността и здравината ѝ
 • Наличието на резервни части и аксесоари

Важен критерий при избора на акумулаторна лозарска ножица е батерията, с която се захранва. Когато избирате модел, поинтересувайте се от вида на батерията, напрежението (V), капацитета ѝ и капацитета ѝ. Добре е да се информирате колко време е необходимо за презареждане на батерията и колко време може да работите с нея, преди зарядът да се разреди. 

От гледна точка на комфорта внимание заслужава и теглото на лозарската ножица на батерии.  Моделът RAIDER RD-PSH01 например тежи 2,4 кг. Неговата батерия е с напрежение 12 V и капацитет 2 x 2Ah. 

За сравнение акумулаторната лозарска ножица PROCRAFT ES16Li SET е с идентично тегло и с батерия с напрежение 16 V. С нея може да режете клони с дебелина до 25 мм. 

Популярни модели акумулаторна лозарска ножица

Популярна акумулаторна ножица за рязане на клони е RAIDER RDP-SPSH20. Нейните остриета без проблем се справят с клони с диаметър до 28 мм - 30 мм. 

Сред другите предпочитани производители са Stihl, Bosch, Gardena, Blue Bird, Ego, Greenworks, Hyundai, Makita, Milwaukee, Procraft и т.н. Градинска ножица BOSCH Pro Pruner е предназначена за растителност с дебелина 25 мм. По време на рязане с нея се усеща мощността на инструмента. С напълно заредена батерия ще направите до 4500 среза. 

Вниманието на професионалистите заслужават категорично STIHL ASA 85 и STIHL ASA 65. С лозарска ножица за клони от този клас ще работите уверено продължително време. Тя е предназначена за редовно и сериозно натоварване. Справя се безпроблемно с диаметър на рязане 45 мм. 

Със своето качество, прецизно рязане и продължителност на работа се е доказала и всяка акумулаторна лозарска ножица за клони на италианската марка Blue Bird. Тя предлага два модела - PS 22-23 и PS 22-38. 

Лозарска ножица за клони и храсти BLUE BIRD PS 22-23 има дисплей, на който може да следите нивото на заряда на батерията и броя на направените срезове. Нейната обща дължина осигурява комфорт и лекота при рязане. 

За по-дебели клони и храсти (38 мм) препоръчваме градинска ножица BLUE BIRD PS 22-38. Тя е с две батерии по 2.5 Ah. 

Как да режем с акумулаторна лозарска ножица?

Рязането с акумулаторна лозарска ножица е сравнително лесно, но изисква внимание и правилна техника, за да се постигне прецизност и безопасност. Няколко са стъпките, които е необходимо да направите, независимо от марката - Gardena, Raider, Bosch и т.н. 

 • Заемете стабилна и удобна позиция пред растението, което ще режете. 
 • Разрезът трябва да бъде близо до основата на клоните или точно над разклонението им. По този начин ще стимулирате здравословния растеж. 
 • Използвайте правилна техника на рязане - закалените остриета трябва да сочат към мястото на рязане. За по-големи клони (25 мм - 45 мм) започнете плавно рязането. Постепенно увеличавайте дълбочината, докато окончателно срежете клона. 
 • Регулирайте дължината на остриетата на вашата лозарска ножица, ако разполага с такава функция. 
 • Редовно проверявайте остриетата за затъпяване или повреда. Заточвайте ги. 

Какви марки лозарски ножици продаваме в Коледжиков? 

В онлайн магазина ни ще откриете голямо разнообразие от ножици за храсти, дървета и лозя. Те са подходящи за редовно подрязване в градината, кастрене на жив плет и рязане на клони. В зависимост от потребностите ви може да изберете ножица на топ марка или на производител, предлагащ градински инструменти в полупрофесионалния и хоби клас

В менюто вляво може да сортирате продуктите по марка. Сред най-добрите овощарски ножици определено са тези на марки като Al-Ko, Blue BIRD Industries, EGO, Gardena, Greenworks, Karcher, Milwaukee, Procraft, Raider, Ryobi, Stihl, Wolf Garten и други. 

В асортимента ще откриете професионална акумулаторна лозарска ножица, която ще ви служи поне няколко сезона. Ако работата в градината е малко, може да купите и по-евтин модел (на Raider, Gardena, Bosch) или да изчакате изгодна промоция на Stihl. 

При нужда от градински инструменти с повече функционалности може да разгледате асортимента от храсторези, кастрачки за клони, уреди за брулене на дървета и т.н. Тяхната дължина осигурява достъп до по-високи клони. 

Защо да купим акумулаторна ножица за рязане на лозя от Коледжиков? 

В магазина продаваме електрически лозарски ножици по модерна технология, с издръжлива батерия и дизайн, гарантиращ безопасни условия на работа. Компанията ни има над 30 години опит в продажбата и сервизното обслужване на градинска техника. Може да разчитате на нас за гаранционен и извънгаранционен сервиз, както и на ценни съвети и от нашите търговски консултанти. Те ще ви отделят нужното внимание и разбиране, за да ви предложат акумулаторна ножица за лозя според вашите нужди и очаквания като качество и цена. Вижте още:

Пръскачки

Сеялки за директна сеитба

Машини за събиране на листа

Нож BAHCO 2446
Нож BAHCO е идеален за къмпинг, риболов и множество дейности в гаража или на двора, изискващи перфектно заточено острие с голяма здравина....
BAHCO
Цена 18.90 лв.
акумулаторна ножица за клони и храсти
Акумулаторна ножица за клони и храсти BLUE BIRD PS 22-23 притежава остриета, изработени от швейцарска стомана SK5, която дава допълнителна...
BLUE BIRD INDUSTRIES
Редовна цена 399.00 лв. Цена 349.00 лв.
 • -50.00 лв.
Акумулаторна ножица за клони RAIDER RDP-SPSH20, 20V, 30 мм
Ножица за клони RAIDER RDP-SPSH20 притежава безчетков електромотор, който се захранва с акумулаторни батерии от система R20, което позволява да...
RAIDER
Редовна цена 199.00 лв. Цена 179.00 лв.
 • -20.00 лв.
Акумулаторна ножица за клони и храсти BLUE BIRD PS 22-38, 400W, 21.6V, 2.5Ah, 38мм
Акумулаторна ножица за клони BLUE BIRD PS 22-38 реже с лекота, благодарение на здравите ножове от висококачествена стомана SK5. Оборудвана е с...
BLUE BIRD INDUSTRIES
Редовна цена 1 199.00 лв. Цена 999.00 лв.
 • -200.00 лв.

Свързани статии


Често задавани въпроси за лозарски ножици

Защо да купим акумулаторна лозарска ножица?

Съвременните акумулаторни ножици за лозари и овощари са практично решение, с което може да намалите съществено усилията, които полагате по време на резитба. Батерията, създадена по модерна технология, позволява да работите интензивно и бързо. Щом зарядът й се изчерпи, може да продължите с резервна батерия.   

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички