Фугорези

Фугорези на Топ Цени и Видове — Коледжиков

Какво е фугорез?

Фугорез е строителна машина, предназначена за рязане на асфалт, бетон, камък и други строителни материали. Той намира широко приложение при изпълнението на различни ремонтно-строителни дейности: демонтаж на конструкции, рязане на стени, железобетонни или метални тръби, бордюри, тротоари, при ремонт на ж.п. линии и пътни покрития. Според материала, който трябва да реже, тази машина работи с различни дискове. 

Тъй като по време на рязане на твърд материал, фугорезът генерира много прах и топлина, той може да е снабден със система за охлаждане. Тя намалява праха и охлажда диска. Обикновено използва метода на “мокро рязане”.

За удобство фугорезът може да се използва с количка. Обикновено тя се продава отделно. Монтиран на количка, фугорезът се охлажда с помощта на туба, която се слага отгоре. Така гравитачно водата пада към диска. 

Основни характеристики

Няколко са ключовите характеристики, които са определящи за приложението и производителността на този тип строителни машини.

  • мощност на двигателя
  • диаметър на диска
  • дълбочина на рязане
  • водно охлаждане 
  • регулиране на дълбочина на рязане
  • защитни мерки за безопасност
  • преносимост и лекота на използване
  • качество на конструкцията и издръжливост 

По характеристиката мощност на машината може да добиете представа за производителността ѝ и способността и за рязане на асфалт и бетон. Колкото по-голяма е, толкова по-добре. Този показател е определящ и за способността да се справя с по-твърди материали. 

Диаметър на диска

При покупката на фугорез обърнете внимание и на диаметъра на диска, който може да бъде използван с него. Той определя максималната дълбочина на рязане. Изберете фугорез с подходящ диаметър на диска за вашите нужди. 

Ако се колебаете какъв трябва да бъде, можете да се консултирате с нас. 

Фугорез с водно охлаждане

Фугорезите с водно охлаждане имат вграден механизъм за подаване на вода върху диска по време на рязане. Това намалява топлинното натоварване на диска и подобрява ефективността и продължителността на работата.

Дълбочина на рязане на материала

Функцията за регулиране на дълбочината на рязане ви позволява да настройвате дълбочината на срязване.

Мобилност

Изберете фугорез, който е лесен за пренасяне и използване на различни работни места, без това да бъде за сметка на стабилност и функционалност. 

На съвременния пазар за строителна техника ще откриете много марки. Продуктите им имат специфични разлики, въпреки на пръв поглед еднородността си. 

Например бензиновите фугорези Makita са снабдени с ръкохватки, които имат по четири гумени анвивибрационни тампона. Ролята им е да понижават вибрациите и да облекчат процеса на работа.

Ако възнамерявате да купувате бензинов фугорез Husqvarna, обърнете внимание на двигателя му. Той е изработен по технология X-Torq, което означава, че изразходва по-малко бензин в сравнение със своите конкуренти на пазара.

Друга популярна марка - Hitachi, предлага бензинов фугорез, чийто наклон на диска може да се регулира. Като резултат може да използвате машината за повече приложения - например за рязане под ъгъл или на недостъпни места.

При моторните фугорези Stihl внимание заслужава системата ElastoStart. Тя спомага за лесното стартиране на двигателя.

Видове фугорези

Според захранването, фугорезите могат да бъдат класифицирани на:

Електрически фугорез

Този тип фугорез работи с електрическо захранване и е най-често срещаният вид за домашна и професионална употреба. Той е мощен и удобен за употреба, но изисква електрическо захранване.

Акумулаторен фугорез

Акумулаторният фугорез е вид строителна машина, която се захранва от вграден акумулатор. Той става все по-популярен сред потребителите поради своята мобилност, удобство и екологичност.

Бензинов (моторен) фугорез

Тези фугорези са изцяло зависими от горивото. Те могат да бъдат използвани на места без достъп до електричество. 

Бензиновите фугорези обикновено са по-мощни от електрическите и се използват за по-големи проекти и на места, където е неудобно да се използва електричество. Вземете като пример STIHL TS 700. Този бензинов фугорез е с мощност 6.8 к.с., диаметър на диска 350 мм и антивибрационна система. Можете да го монтирате на количка. 

Хидравличен фугорез

Тези фугорези се захранват от хидравлични системи, което ги прави идеални за работа на места без достъп до електричество или бензин. Те са мощни и надеждни, но обикновено са по-тежки и по-скъпи от другите видове фугорези.

За рязане на какви материали са подходящи фугорезите?

Съвременните фугорези са специализирани инструменти, предназначени за работа с различни видове материали (бетон асфалт и други) в зависимост от типа на диска и настройките на машината. Ето някои от основните, които обикновено могат да се режат с фугорез:

Керамични плочки и плочи

Някои фугорези са подходящи за рязане на керамични плочки при инсталиране на подове, стени и бани. Специализирани дискове с диамантени сегменти се използват за прецизни и чисти рязания.

Порест бетон и бетонни блокове 

Някои фугорези могат да се използват за рязане на бетон и бетонни блокове при строителство и ремонт на сгради.

Тухли и циментни изделия 

Тези материали също могат да бъдат рязани с фугорез за различни строителни и дърводелски проекти.

Дървени материали

Можете да използвате фугорез за рязане на дървени материали, включително дъски, плоскости и паркет.

Метални материали

В онлайн магазин Коледжиков можете да купите фугорез, проектиран за рязане на меки метали като алуминий или леки метали.

Защо да купим фугорез от Коледжиков?

Фирма Коледжиков има над 30 г. опит на пазара. В асортимента на магазина ще откриете качествени фугорези на известни и надеждни марки като CIMEX, HITACHI, HUSQVARNA, IMER, MAKITA, NORTON, OSCAR, STIHL. 

За да изберете подходящ за рязане на асфалт и бетон фугорез, препоръчваме да се обърнете към нашите консултанти. Те отлично познават характеристиките на всички фугорези и ще ви ориентират в цените и възможностите им според Вашите потребности. Могат да ви препоръчат подходящ диамантен диск и да ви дадат съвети. 

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

За да направите поръчка в онлайн магазина, не е необходимо да регистрирате профил. Достатъчно е да последвате стъпките във формата или да се свържете с нас по телефона. Предоставили сме и опцията “Бърза поръчка”, която ви позволява да оставите само своите имена и телефон за контакт, след което наш консултант ще се свърже с вас.

Какви са начините за доставка?

В случай че не можете да вземете поръчката си от наш физически магазин в София или Варна, можете да я получите по куриер.

Каква е цената за доставка?

Ако поръчката ви е на стойност над 250 лв. и продуктите не са в промоция, не дължите нищо за доставка. Във всички останали случаи цената за доставка зависи от избраната от вас куриерска фирма.

В какъв период ще получим продуктите?

Ще получите своите продукти до 1-3 работни дни след потвърждаването на поръчката ви. Този срок не важи за машини и оборудване, които имат нужда от производствено време. Точна информация за конкретен продукт можете да получите от нашите търговски консултанти.

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Фугорези"?

В продуктовия ни асортимент ще откриете фугорези в широк ценови диапазон. Бензиновите ни модели са на цени от 1350 до 56 000 лв. Електрическите фугорези струват между 2800 и 12 000 лв., а акумулаторните и хидравличните - между 750 и 7000 лв.

Категории

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички