Къртачи

Къртачи • Различни видове на топ цени — Коледжиков

Къртач от koledzhikov.bg

Къртачът е мощен пневматичен инструмент, с който се разрушават стени от бетон и зидария. Той не е предназначен за пробиване. Длетото не се върти, а само удря. Силата на удара е толкова голяма, че разбива твърди строителни материали с лекота. Това е идеалният електроинструмент за разрушителни дейности в строителството.

Ето част от предимствата на един къртач:

  • Огромна мощност - С този инструмент с лекота разбивате 50-годишен бетон, все едно е детска игра;
  • Отличен баланс - При разбиване на бетон и хоросан няма по-удобен за работа инструмент;
  • Регулируема скорост - Контролирате скоростта и силата, с която длетото удря бетона. Налична е функция плавен старт, която Ви дава време да се подготвите преди длетото да започне да се движи с максималната си скорост;
  • Дълго длето - За разлика от перфоратора, това на къртача е два пъти по-дълго.

Видове къртачи

В зависимост от това какъв източник на енергия е необходим за задвижване се делят на следните видове.

Пневматични

Задвижват се от компресиран въздух под високо налягане, който най-често идва от въздушен компресор. По-малкото подвижни части и липса на електромотор, ги правят устойчиви към повреди и прегряване. Затова пневматичните къртачи са предпочитани за професионална употреба.

Електрически

Както подсказва името, тяхната движеща сила е електричеството. Могат да се използват на места, където достъпа до компресор е ограничена или непрактична, като например в сгради. Към електрическите къртачи може да причислим и акумулаторните, чиито електромотор се захранва от батерия.

Хидравлични

Този тип къртачи имат хидравлична система за задвижване. Хидравличната течност най-често е масло, а мощността на този вид при къртене е брутална.

Предлагаме само най-добрите марки къртачи BOSCH, DeWALT, HITACHI, MAKITA, MILWAUKEE.

Категории

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички