Филтрирай по:
Категории
Покажи Повече Покажи По-малко
Цена
178 лв. 1108000 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Дробилки за клони

Филтри

Продукти на страница:

20 40 60
Показани са 1-20 от общо 218 артикул(а)
Моторна професионална дробилка за клони NEGRI R340DK50OTRON

Дизелова дробилка NEGRI R340DK50OTRON създава биотор, като раздробява на малки късчета упадъчната маса,  която намира приложение в облагородяването на почвена настилка.

NEGRI
Цена 88 080.00 лв.
Брой:
Прикачна дробилка за трактор NEGRI R640TN

Прикачна дробилка NEGRI R640TN има безстресова система, която прави използването на машината лесно за оператора, а същевременно с това позволява постепенното подаване на клони, като по този начин се избягва натоварването на ротора.

NEGRI
Цена 138 912.00 лв.
Брой:
Дробилки за клони | Професионални и хоби | Коледжиков

Какво е приложението на дробилка за клони

Дробилката е машина, която ще Ви помогне да се справите с окастрените клони след сеч. Големите и дебели пънове се използват за огрев, но какво да правите с всички малки клонки? С клонодробилка лесно можете да ги превърнете в мулч, който да използвате във Вашата градина. Всъщност, ако имате няколко дървета в имота си, ще спестите пари, като превърнете отрязаните клонки в домашно приготвен тор или мулч. Повечето малки дробилки се задвижват с електрически мотор. Размерът на двигателя ще окаже влияние върху нивото на мощността, както и върху представянето. По-големите шредери се задвижват с бензинов мотор. 

Предимствата да притежавате дробилка за клони

 • Почистването е по-бързо - може да превърне дори и най-големите дървета в малки късчета и това да направи разчистването на голяма залесена площ много по-бързо.
 • Не е необходимо изгаряне - Повечето хора изгарят нежеланото дърво, но с клонотрошачка ще избегнете това напълно. Раздробената дървесина може да използвате за тор или за направа на пелети за огрев.
 • Полезни материали - Можете също да превърнете стърготините в пресована дървесина под формата на плоскости за мебели.

Видове и разновидности на дробилките или още наречени клонотрошачки

Съществуват няколко вида, които ще срещнете на пазара. Всички те имат малки различия в цялостния дизайн, но резултата е един и същ - натрошени парчета от различен дървен материал. Системата за раздробяване е това, което разделя дробилките на видове.

Барабанна

Барабанната клонотрошачка разполага със страничен отвор, в който подавате дървесината. Барабан с хоризонтално разположени остриета нарязва дървото, а механизъм за смилане превръща парчетата във фини стърготини.

Дискова

Дисковата клонотрошачка използва маховик с голям, стоманен диск, който се върти в перпендикулярна посока и ножове за нарязване на дървесина. Първоначално дървото се натрошава, а след това се превръща в стърготини.

Винтова

При тази клонотрошачка механизмът за раздробяване е коничен червячен вал с остриета. Благодарение на формата му дървесината едновременно се придвижва и натрошава. Колкото по-навътре попада, толкова по-фино се нарязва.

Как да изберем дробилка за клони

Преди всичко трябва да прецените размерите на Вашия имот или територията, която ще обслужвате. Имате ли декари площ с дървета, които изискват поддръжка или само няколко? С какъв тип отпадъци обикновено се справяте? Дали това са няколко малки клонки, или много по-големи клони? Отговорът на всички тези въпроси ще Ви насочи към избора на една от следните дробилки:

Електрически

Чудесни за малки дворове и градини. Те са леки, така че са лесно преносими и могат да се справят с раздробяване на клонки с диаметър около 3 сантиметра. Ако знаете, че ще трябва да се справяте редовно с по-големи клони, обаче, мощността, която се осигурява от модели, работещи с бензинов двигател, ще бъде това, което Ви трябва

Моторни

Те разполагат с необходимата мощност и издръжливост да работят дълго. Могат да надробяват клони с диаметър до 10 сантиметра. Вземете предвид видовете механизми за раздробяване, които споменахме по-горе, за да определите кой модел ще се справи във Вашите условия. Структурата на дървото, както и това дали е сухо или мокро са фактори за правилен подбор на клонотрошачка.

Професионални

Този вид дробили са предназначени за фермери и обслужващ персонал. Предлагат се в различен вариант на задвижване, като бензинови, дизелови и прикачни за трактор. Оборудвани са с шаси и гуми за превоз по пътища. Раздробяват всякакви клони.

Съвети за безопасна работа с клонотрошачка

Независимо дали сте новобранец или опитен оператор, винаги трябва да се спазват правилата за безопасност на труд и правилна употреба на оборудването за надробяване на клони. Ето какви са те:

 • Винаги четете ръководството за употреба

Трябва да прочетете и разберете ръководството на оператора, както и друга свързана литература. Ръководството съдържа всичко, което е необходимо да знаете за машината: технически спецификации, експлоатационни ограничения, части на машината и инструкции за безопасност.

 • Носете правилното работно облекло

Обличайте плътно прилепнали дрехи с къс ръкав, когато работите с дробилка за клони. Премахнете всичко, което би могло да бъде хванато от машините, като бижута, колани, вратовръзки, и други висящи предмети. Уверете се, че вашите дрехи са без широки маншети.

Носенето на лични предпазни средства е жизненоважно. Стандартното оборудване за безопасност при работа с клонотрошачка включва каска, предпазни очила, антифони, работни ръкавици без маншети и ботуши с метално бомбе.

 • Инспекция преди работа

Извършвайте проверка на компонентите преди експлоатация. Не използвайте клонотрошачката, ако откриете проблеми или дефекти. Уверете се, че всички винтове и болтове са затегнати. Прегледайте всички контроли, за да сте сигурни, че са в правилно положение.

 • Освободете периметъра

Освободете полето от странични наблюдатели, деца и животни, преди да стартирате машината. Създайте периметър на безопасност от поне 10 метра във всички посоки и се уверете, че е маркиран с предупредителни знаци като конуси, барикади и ленти. Незабавно изключете машината, ако видите някой да идва.

 • Работа в екип

Операторите на дробилка за клони винаги трябва да работят в екип от двама или повече души, но никога самостоятелно. Подавайки дървен материал във захранващата фуния, Вашият партньор трябва да се намира до бутона за аварийно спиране или подобно устройство.

 • Започнете на плавни обороти

Стартирайте двигателя на ниска скорост. Ослушайте се за необичайни звуци, които може да са причина за неизправност. Ако чуете странен шум, той може да е причинен от хлабави или счупени компоненти.

 • Спазвайте предписанията

Подаването на прекалено големи и широки парчета дърво може да увеличи опасността от нараняване на работниците и да повреди машината. Зареждайте само материал, който е по силите на Вашата дробилка.

 • Спазвайте дистанция

Не се задържайте близо до дробилката, а се отдръпнете на безопасно разстояние веднага щом машината захване дървения материал.

Каква е разликата между дробилка за клони и шредер

Много хора използват тези термини взаимозаменяемо, но това не е правилно. Основната разлика между им е начинът, по който те раздробяват материала. Обикновено дробилката е предназначена за натрошаване на клони и дървен материал на парчета. От друга страна, шредерът се използва за фино раздробяване на листа, трева и други, като превръща материала в състояние, което е готов за компост.

Купете дробилки за клони от koledzhikov.bg

Не се колебайте да се свържете с Нас. Ние ще Ви помогнем да намерите клонотрошачка или шредер, които да отговарят на Вашите изисквания и условия на работа. Ако никога досега не сте използвали машина за раздробяване на дървесина или желаете да закупите нова разгледайте нашите каталози от продукти с марки MULLER PRO, AGRINOVA, CARAVAGGI, STIHL, AL-KO, NEGRI, WOLF GARTEN.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички