Филтрирай
Цена
1716 лв. 17900 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Моторни дробилки за клони

Моторни Дробилки за клони → Цени — Коледжиков

Къде се използва моторна дробилка за клони

Нашите бензинови дробилки и градински шредери са идеални за големи градини, където няма достъп до електрическо захранване. Те са винаги готови за работа. Предлагат голяма стабилност и лесна маневреност. Въпреки мощността, тези машини за мелене на клони са проектирани с множество функции за безопасност, което ги прави идеални както за домашни потребители, така и за професионалисти. Може да изглежда, че по-скоро са професионален инструмент за използване и честно казано, има много изключително големи, мощни машини за тази цел. Въпреки това, моторните клонотрошачки са полезни са извършване на множество градински работи. Те ще Ви спестят време и усилия в градината. След кастрене на живия плет се натрупват множество клонки и листа. Може да ги раздробите, като ги превърнете в компост. Заедно с тях може да добавите окосената трева, за да помогнете за смазването на сухото дърво с влагата на тревата, така че машината да работи по-добре.

Същност на моторна дробилка за клони

Моторна дробилка е средство, което улеснява разчистването на излишните листа и клонки при почистване на градини и зелени площи. Събирането, транспортирането и съхраняването на клони е трудоемко. Ако отпадния материал бъде оставен на поляната, това може да навреди на тревната настилка. Извозването в сметище не винаги е решение, защото много обекти забраняват складирането на подобен род отпадъци. Най-доброто решение е моторна дробилка, която раздробява клони и листа, като ги превръща в компост. За разлика от електрическите, бензиновите дробилки са пригодени за тежък режим на работа и могат да раздробят клон с дебелина над 10 сантиметра. Шредерът има фуния, в която се поставя материала. Въртящо се острие или комплект остриета го нарязва на дървени стърготини. Механизмът за раздробяване обработва отпадъци, като листа и трева. След като машината нареже остатъците, преработеният материал се изхвърля върху земята или в торба за събиране. Тези машини не са ограничени от дължината на кабела, така че са практични за използване навсякъде.

Как работят моторните дробилки

Предназначението на клонодробилките е буквално да преобразуват големи количества дървесина в малки, дървени стърготини. Механизмът на машината е изграден по сложна технология, за бъде това възможно. Устройството включва няколко основни компонента: бункер; ножове; дефлектор. Моторната дробилка е снабдена с мошен бензинов двигател, който е свързан със остриетата за раздробяване посредством ролки или ремъци, които се управляват от скоростна кутия. Тези системи функционират заедно, за да гарантират отлична скорост и прецизна точност на остриетата. Някой моторни дробилки разполагат с ролки за подаване на материала към системата за раздробяване. 

В зависимост от вида на клонодробилката може да има различни вариации, които определят как машината натрошава дървото:

Дискови - работят с помощта на хидравлика за захранване на големи колела, които пренасят материала от бункера към диска. Дискът се върти, докато ножовете нарязват дървения материал.

Барабанни - сравнително нови модели, използващи стоманен барабан, задвижван от мотор. Скоростта на подаване е равна на тази на раздробяване. 

Дробилка за дървесина има няколко основни характеристики

Предлагаме Ви списък с основните характеристики, които трябва да вземете под внимание при избор на клонотрошачка:

  • Каква е мощност на двигателя?

Колкото повече конски сили е моторът, толкова по-добре. Голямата мощност означава по-висок капацитет за раздробяване и по-висока скорост.

  • Какъв вид материал ще раздробявате?

Това е основното нещо с което трябва да бъдете наясно при избор на моторна дробилка. Няма смисъл да купувате модел, който няма да се справи с диаметъра на материала, който искате да обработите. Не забравяйте, че храстите и дърветата във вашата градина растат. За това капацитетът на избраната клонодробилка трябва да надвишава този, за текущите ангажименти.

  • Какъв е максималният диаметър на клоните, които ще нарязвате?

Това е важно съображение, което трябва да вземете под внимание. Повечето бензинови шредери, могат да се справят с диаметър на клоните до 100 милиметра.

  • Какво е теглото?

Бензиновите модели обичайно тежат между 50 и 100 килограма. Опитайте да преместите машината преди да я закупите. Уверете се, че е много стабилна и добре балансирана.

  • Има ли колела?

Ако трябва да местите моторната дробилка между различни работни зони, вземете модел с колела. Това ще направи преместването много по-лесно. Някои разполагат с теглич за теглене зад автомобил.

  • Кое задвижване е по-добро, с вал или с ремък?

Шредерите, задвижвани с вал, имат режещия диск, поставен директно върху коляновия вал на двигателя. Раздробяването на клони с голям диаметър може да доведе до удар, огъване на коляновия вал и повреждане на лагерите.

  • Лесно достъпни ли са остриетата за почистване и подмяна?

Уверете се, че ножовете са лесни за смяна. Модели, който изисква да демонтирате целия агрегат само, за да стигнете до остриетата, ще доведат до продължителни забавяния на работата.

Безопасна работа с моторна дробилка за клони

Разбира се, като всяка моторна машина, важно е да запомните, че може да стане опасна, ако не се работи правилно. Определено трябва да се придържате към всички практики и мерки, свързани с безопасната употреба. Първо, трябва да се подготвите, като носите подходящо облекло, за да сте сигурни, че сте в безопасност, докато работите с бензинова клонотрошачка. Избягвайте широки дрехи със свободни и висящи ръкави, които могат да бъдат захванати от шредера. Вместо това, носете прилепнало облекло, за да избегнете опасна ситуация. Също така, трябва да носите работни ръкавици, докато използвате устройството. Уверете се, че разполагате с чифт предпазни очила, за да са защитени очите Ви от всякакви летящи отломки, които могат да се изстрелят към Вас. И накрая, добре е да носите ботуши или обувки с метално бомбе в случай, че изпуснете нещо върху крака си. За да захранвате с материал бензинова клонотрошачка, винаги използвайте дълъг прът, вместо ръцете. Остриетата са като зъби и не искате да рискувате, тъй като може да не успеете да извадите ръката си навреме и да я спасите. След подаване на материал се отдръпнете на разстояния от бункера, за да не бъдете ударен от хвърчащи отломки. Съветваме Ви винаги да работите в екип. Партньорът Ви трябва да се намира до аварийния бутон, за да реагира мигновено в случай на необходимост.

Клонодробилки на ниски цени в koledzhikov.bg

STIHL, HYUNDAI, MULLER PRO са сред най-добрите производители на моторни дробилки. Може да закупите тези и още други продукти от нас.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички