Категории
Филтрирай
Цена
35276 лв. 111128 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Чукови мелници

Чукови мелници → Цени — Коледжиков

Чукови мелници за зърнени култури

Този вид мелници извършват смилане или натрошаване на материали на по-малки парчета чрез многократни удари на малки чукове. Под въздействие на механични сили размерът и формата на зърното се променят. Според нуждите, могат да надробят или преобразуват в праховидно състояние:

  • Жито;
  • Царевица;
  • Сено;
  • Слама.

Задвижват се от електрически двигател или посредством PTO. Най-често срещани са мелници с миксер за приготвяне на фуражи. Използват се от животновъди и земеделци за смилане на пресни и сухи зърнени култури в едрозърнесто брашно и за храна на добитък.

Устройство и начин на работа на мелницата

Съставена е от барабан и вертикален или хоризонтален въртящ се вал, върху който са монтирани чукове. Чуковете може да са свободно люлеещи или да са фиксирани към централния ротор. Роторът се завърта с висока скорост вътре в барабана, а материалът се подава в бункера. По този начин зърното се смила и преминава през регулируемо сито за отделяне на едрите парчета. Едновременно със смилането, някой модели са снабдени с миксер. Могат да смесват смлените зърнени култури с други съставки за получаване на фураж. Някой модели са снабдени с конвейерна лента за транспортиране на ценната продукция директно до мястото за съхранение. Други предлагат филтърна вентилация, която премахва праха от суровината.

Купете италианска мелница CARAVAGGI от koledzhikov.bg

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички