Филтрирай по:
Цена
39600лв.125000лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Чукови мелници

  Филтри

  Продукти на страница:

  20 40 60
  Показани са 1-2 от общо 2 артикул(а)
  Чукови мелници на Хит Цени — Коледжиков

  Чукови мелници за зърнени култури

  Този вид мелници извършват смилане или натрошаване на материали на по-малки парчета чрез многократни удари на малки чукове. Под въздействие на механични сили размерът и формата на зърното се променят. Според нуждите, могат да надробят или преобразуват в праховидно състояние:

  • Жито;
  • Царевица;
  • Сено;
  • Слама.

  Задвижват се от електрически двигател или посредством PTO. Най-често срещани са мелници с миксер за приготвяне на фуражи. Използват се от животновъди и земеделци за смилане на пресни и сухи зърнени култури в едрозърнесто брашно и за храна на добитък.

  Устройство и начин на работа на мелницата

  Съставена е от барабан и вертикален или хоризонтален въртящ се вал, върху който са монтирани чукове. Чуковете може да са свободно люлеещи или да са фиксирани към централния ротор. Роторът се завърта с висока скорост вътре в барабана, а материалът се подава в бункера. По този начин зърното се смила и преминава през регулируемо сито за отделяне на едрите парчета. Едновременно със смилането, някой модели са снабдени с миксер. Могат да смесват смлените зърнени култури с други съставки за получаване на фураж. Някой модели са снабдени с конвейерна лента за транспортиране на ценната продукция директно до мястото за съхранение. Други предлагат филтърна вентилация, която премахва праха от суровината.

  Купете италианска мелница CARAVAGGI от koledzhikov.bg

  Продуктът е добавен към желани продукти
  Виж Всички Любими
  Продуктът е добавен за сравнение.
  Виж Всички