Филтрирай
Цена
70лв.2900лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Дискове

Дискове: режещи, полиращи, заточващи и шлайфащи на Топ Цени — Коледжиков

Диск

Дискове за рязане и шлайфане с различни машини. С течение на годините многобройните модели дискове се утвърдиха на пазара, така че подходящите могат да се намерят за всяко изискване, за всеки проект и бюджет. Човек разграничава споменатите дискове най-вече според диаметъра им. В допълнение, има множество форми и текстури, които могат да бъдат адаптирани към съответната цел на обработка според изискванията.

Има два основни типа дискове:

  • За шлайфане;
  • За рязане.

В това отношение някои дискове са предназначени за обработка и рязане на камък и бетон, други са за дърво, керамика и метал.

Дискове от koledzhikov.bg

Така наречените шлифовъчни дискове се използват с електрически или акумулаторни ъглошлайфи. Това са видове дискове, които - в зависимост от доставчика - обикновено могат да бъдат с дебелина до половин сантиметър и са значително по-груби по отношение на структурата си, отколкото, например, при един стандартен диск за рязане. С оглед на факта, че шлифовъчния диск е сравнително по-дебел в сравнение с другите дискове за ъглошлайфи и е очевидно, че не е подходящ за разделяне на материали. Рязането би било трудно за осъществяване с шлифовъчен диск, именно заради споменатата груба и дебела форма. Както е известно, дискове за рязане на метал и диамантени дискове са сред най-използваните. И двата типа са предназначени за рязане на материали, при което класическите режещи дискове са изработени от така наречения висок клас корунд. Този материал е идеален за разделяне на метал. Режещите дискове от силициев карбид се използват за рязане на различни материали. Този тип диск е предназначен предимно за рязане на камък.

Диамантени дискове за рязане са изработени от метал и са проектирани малко по-различно от конвенционалните режещи дискове. Интересно е, че диамантеният диск за рязане - както подсказва името - е оборудван с промишлени диаманти. Като цяло дисковете за рязане с диаманти са малко по - твърди и също така по-здрави, което улеснява рязането на плочки, но също така и много други материали. По принцип металът не може да бъде обработен с диамантен диск. Освен ако не сте избрали специално изработени дискове за рязане на метал.

Марки MILWAUKEE, HITACHI, MAKITA, DEWALT, NORTON, IMER, CIMEX, RAIDER и BOSCH.

Диамантен диск за строителни материали NORTON CLIPPER PRO BS-12 - 900 мм.

Диамантен диск NORTON CLIPPER PRO BS-12 се монтира на стационарни машини, които режат различни видове строителни материали, като газобетони, Poroton, естествени камъни и други.

NORTON
Цена 1 183.00 лв.
Диамантен диск за строителни материали NORTON CLIPPER CLASSIC BS-10 - 650 мм.

Диамантен диск за строителни материали NORTON CLIPPER CLASSIC BS-10 е за универсална употреба при рязане на почти всякакви строителни материали, като Porotherm, Poroton, газобетон Ytong, пенобетон и други.

NORTON
Цена 855.00 лв.
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички