Категории
Филтрирай
Цена
23лв.21624лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Валяци

Валяци за пътно-строителна и ремонтна дейност — Коледжиков

Строителен валяк

Валякът се използва за компактиране на почва, чакъл, камък, бетон и асфалт в строителството и изграждането на пътища. Ефективността на валяка зависи до голяма степен от теглото му или пък от механичното предимство на вибрацията.

Валяците са строителна техника, която се дели на два основни типа:

  • Леки - с гуми;
  • Тежки - с метални ролки.

Машината за валиране се оборудва стандартно с две стоманени ролки отпред и отзад. Има модели и с 3 ролки. Валяците с гуми разполагат с няколко гуми отпред и отзад. Съществуват валяци с решетка, състояща се от мрежа от стоманени пръти, които образуват отвори с различна форма - най-често квадратна или кръгла. Използват се за уплътняване на груби почви и скали. Не са подходящи за глинести и меки почви. И траншеен валяк за изкопи.

Вибрационен валяк за уплътняване

Вибрационните валяци имат две гладки ролки и се наричат двубандажни. Едната е фиксирана отпред, а другата отзад. Този вид валяк покрива цялата площ под колелото. Теглото на ролките упражнява директен натиск върху земята. Вибраторите се изключват по време на обратно движение на валяка. В това време само статичното тегло действа директно върху почвения слой. Целта на вибрацията е да намали въздушните празнини и да осигури максимално уплътняване на почвата. По време на вибрациите на почвения слой се извършва пренареждане на частиците поради деформация.

OSCAR и CIMEX са марките, на които да се доверите когато искате да закупите двубандажен, вибрационен или траншеен валяк.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички