Филтрирай
Цена
20лв.21624лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Валяци

Валяци за пътно-строителна и ремонтна дейност — Коледжиков

Строителен валяк

Валякът се използва за компактиране на почва, чакъл, камък, бетон и асфалт в строителството и изграждането на пътища. Ефективността на валяка зависи до голяма степен от теглото му или пък от механичното предимство на вибрацията.

Валяци се делят на два основни типа:

  • Леки - с гуми;
  • Тежки - с метални ролки.

Машината за валиране се оборудва стандартно с две стоманени ролки отпред и отзад. Има модели и с 3 ролки. Валяците с гуми разполагат с няколко гуми отпред и отзад. Съществуват валяци с решетка, състояща се от мрежа от стоманени пръти, които образуват отвори с различна форма - най-често квадратна или кръгла. Използват се за уплътняване на груби почви и скали. Не са подходящи за глинести и меки почви. И траншеен валяк за изкопи.

Вибрационен валяк за уплътняване

Вибрационните валяци имат две гладки ролки и се наричат двубандажни. Едната е фиксирана отпред, а другата отзад. Този вид валяк покрива цялата площ под колелото. Теглото на ролките упражнява директен натиск върху земята. Вибраторите се изключват по време на обратно движение на валяка. В това време само статичното тегло действа директно върху почвения слой. Целта на вибрацията е да намали въздушните празнини и да осигури максимално уплътняване на почвата. По време на вибрациите на почвения слой се извършва пренареждане на частиците поради деформация.

OSCAR и CIMEX са марките, на които да се доверите когато искате да закупите двубандажен, вибрационен или траншеен валяк.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички