Категории
Филтрирай
Цена
366лв.19980лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Бетонобъркачки

Бетонобъркачки • Миксери за бетон на добри цени – Коледжиков

Какво е бетонобъркачка (миксер за бетон)?

Бетонобъркачката е устройство, което смесва цимент с вода и инертни материали (например пясък или чакъл), за да произведе бетон. То се състои основно от двигател, въртящ се барабан и улей.  

Основни характеристики 

На пазара ще откриете разнообразие от модели с различни размери от индустриален тип до мини миксер за бетон, подходящ за използване у дома. Логично възниква въпросът - каква бетонобъркачка да си купя. За да се ориентирате по-добре, ще разясним кои са основните характеристики при избор на такъв тип строителна машина

Обем на съда и обем на готовата смес 

Това са два различни технически показателя. Обикновено производителят посочва обема на съда, а обемът на готовата смес се подразбира. Той трябва да бъде ⅔ от вместимостта. Не е желателно да надвишавате тази препоръка, тъй като рискувате да претоварите двигателя и да влошите качеството на бетона.  

  • Бетонобъркачка 100 литра - тя е достатъчна за битови потребители, които планират да строят или ремонтират баня, гараж или т.н. 
  • Бетонобъркачка 150 литра - подходящ избор, ако ще строите едноетажна къща. 
  • Бетонобъркачка 150 - 300 литра - предназначена е за построяване на 2-3-етажни къщи. 
  • Бетонобъркачка от 300 литра нагоре - използва се от строителни бригади за мащабно строителство на многоетажни блокове, складови помещения и др. 

Миксерите за бетон с по-голям обем на съда попадат в групата на т.нар. индустриални строителни машини

Механизъм на изваждане на сместа

При бетонобъркачките с вместимост до 300 литра обикновено са предвидени специални ръкохватки за изваждане на готовата бетонова смес. При по-големите модели има барабан, чиято позиция може да се регулира. За целта той е снабден с дръжка или колело, които го накланят, за да се стече сместа. 

Мощност

Най-евтините бетонобъркачки са с мощност около 1000W. За по-продължителни строителни дейности и по-голям обем работа ще имате нужда от по-мощен миксер. 

Напрежение

Повечето бетонобъркачки работят в 220V мрежа. Професионалните модели, които се използват за смесването на материали за строителството на многоетажни сгради, обикновено са предвидени за 380V

Обороти в минута

Друга важна характеристика, от която зависи еднородността на бетона и скоростта на приготвянето му, са оборотите в минута. За “мека” смес препоръчваме бетонобъркачка с 18 об/мин., а за “твърда” - минимум 25 об/мин.

Барабан

Когато купувате бетонобъркачка, обърнете внимание на материала, от който е изработен барабанът. Моделът IMER MINIBETA например може да бъде оборудван с барабан от стомана или PVC. Той е един от най-търсените поради лекотата на използване. При IMER MINIBETA максималното количество на сместа за разбъркване е 100 литра. Пусковият бутон е електромагнитен, а зареждането на материали става ръчно. При хидравличната бетонобъркачка IMER BRO 500 пък зареждането става хидравлично, производителността е 12 куб.м/час, а обемът на резервоара за вода е 65 литра. Бетонобъркачката е полуавтоматична, което я прави удачна за използване на големи строителни обекти. Хидравлично бутало, снабдено със специален клапан, предотвратява случайното изпускане на материал. 

Видове

В магазини Коледжиков предлагаме качествени бетонобъркачки от утвърден производител. Според принципа на работа те може да бъдат: 

  • бензинови
  • електрически
  • хидравлични

Защо да купим бетонобъркачка от магазин Коледжиков? 

В онлайн магазин Коледжиков ще откриете богат избор на електрически, бензинови и хидравлични бетонобъркачки на утвърдени на световния пазар марки. Предлагаме на изгодна цена машини на AGRIMOTOR, BELLE, CHARGEUR PLUS, CIMEX, ELEFANT и IMER. Сред тях ще откриете модели с различна мощност, качество на изработка, капацитет на барабана и начин на работа. Постарали сме се да удовлетворим потребностите на всички клиенти. 

В продуктовата ни гама освен това предлагаме и едношпинделни бъркалки за строителни смесиДвушпинделни бъркалки за строителни смесимиксери за бетон и лепило и други професионални машини, предназначени за смесване на строителни материали, разбъркване на бетон, цимент и т.н.

Дългогодишният ни опит ще Ви бъде от полза при избора на качествена бетонобъркачка. Предлагаме още сервизно обслужване.

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Можете, при това много лесно. Необходимо е само да добавите желания продукт в количката си, да влезнете в нея и да попълните данните си при завършването на поръчката.

Какви са начините за доставка?

  • До офис на куриер.
  • До дома.
  • Получаване на място от наш магазин.

Каква е цената за доставка?

Стойността на доставката се начислява по време на покупката в онлайн магазина ни. При поръчки над 250 лв. не се дължи такса за разнос. Възможни са изключения при покупка на промоционални продукти. 

В какъв период ще получим продуктите?

За да доставим поръчаните от вас артикули, са ни необходими между 1 и 3 работни дни. Когато този период е по-дълъг, информираме нашите клиенти за това. 

В какъв ценови диапазон са продуктите в категория "Бетонобъркачки"?

Цените на бетонобъркачките варират в зависимост от техните характеристики и производство. Най-евтините миксери за бетон са в ценовия диапазон до 600-700 лв. Цената на моделите за индустриална употреба стигат до 20 000 лв. и нагоре. 

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички