Категории
Филтрирай
Цена
366 лв. 19980 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Бетонобъркачки

Бетонобъркачки • На добри цени – Коледжиков

Какво е бетонобъркачка?

Бетонобъркачката е устройство, което смесва цимент с вода и инертни материали (например пясък или чакъл), за да произведе бетон. То се състои основно от двигател, въртящ се барабан и улей.  Барабанът се върти, като смесва съставките за бетона. Този процес осигурява равномерно разпределение на всички материали в бетонната смес и ги съединява в една цялостна маса.

Бетонобъркачките се използват на строителни обекти за приготвяне на бетонната смес на място, което позволява на строителните работници да имат контрол върху качеството и количеството на сместа. Те се използват за изграждане на фундаменти, стени, плочи, пътища, тротоари, както и на други бетонни конструкции. Бетонобъркачките са важен инструмент в строителството, като улесняват и ускоряват процеса на строителство на различни проекти.

Основни характеристики 

На пазара ще откриете повече от голямо разнообразие от миксери на бетон с различен капацитет и мощност от индустриален тип до мини миксер за бетон, подходящ за използване у дома. Логично възниква въпросът - каква бетонобъркачка да си купя. За да се ориентирате по-добре, ще разясним кои са основните характеристики за избор на такъв тип строителна машина за смесване на строителни смеси.  

Обем на барабана и обем на готовата смес 

Това са два различни технически показателя. Обикновено производителят посочва обема на съда, а обемът на готовата смес се подразбира. Той трябва да бъде ⅔ от вместимостта на бетонобъркачката. Не е желателно да надвишавате тази препоръка, тъй като рискувате да претоварите двигателя и да влошите качеството на бетона.  

  • Бетонобъркачка 100 л - тя е достатъчна за битови потребители, които планират да строят или ремонтират баня, гараж или т.н. 
  • Бетонобъркачка 150 л - най-подходящ избор, ако ще строите едноетажна къща. 
  • Бетонобъркачка 150 л, 180 л - 300 л - предназначена е за построяване на 2-3-етажни къщи. 
  • Бетонобъркачка от 300 л нагоре - използва се от строителни бригади за мащабно строителство на многоетажни блокове, складови помещения и др. 

Всички бетонобъркачки с по-голям обем на съда попадат в групата на т.нар. индустриални строителни машини. 

Механизъм на изваждане на сместа

При бетонобъркачките с вместимост до 300 литра обикновено са предвидени специални ръкохватки за изваждане на готовия бетон. При по-големите модели има барабан, чиято позиция може да се регулира. За целта той е снабден с дръжка или колело, които го накланят, за да се стече сместа. 

Мощност на двигателя

Най-евтините бетонобъркачки може да се разпознаят по характеристика мощност. Тя обикновено е около 800 W - 1000W. За по-продължителни строителни дейности и по-голям обем работа ще имате нужда от по-мощен миксер. 

Напрежение

Повечето бетонобъркачки работят в 220V мрежа. Професионалните модели, които се използват за смесването на материали за строителство на многоетажни сгради, обикновено са предвидени за 380V

Обороти в минута

Друга важна характеристика, от която зависи еднородността на бетона и скоростта на приготвянето му, са оборотите в минута. За “мека” смес препоръчваме бетонобъркачка с 18 об/мин., а за “твърда” - минимум 25 об/мин.

Характеристики на барабана

Когато купувате бетонобъркачка, обърнете внимание на материала, от който е изработен барабанът. Моделът IMER MINIBETA например може да бъде оборудван с барабан от стомана или PVC. Той е един от най-търсените поради лекотата на употреба. 

Важно е да съобразите и фактор като капацитет на барабана. За бетонобъркачката IMER MINIBETA максималното количество на сместа за разбъркване е 100 литра. Пусковият бутон е електромагнитен, а зареждането на материали става ръчно. За хидравличната бетонобъркачка IMER BRO 500 зареждането става хидравлично, производителността е 12 куб.м/час, а обемът на резервоара за вода е 65 литра. Бетонобъркачката е полуавтоматична, като това я прави удачна за използване на големи строителни обекти. Хидравлично бутало, снабдено със специален клапан, предотвратява случайното изпускане на строителни материали.

В наши дни най-търсените бетонобъркачки често имат капацитет на барабана в обхват между 85 до 255 литра. Тази вместимост предлага достатъчно голям капацитет за смесване, който да позволи на потребителите да приготвят значително количество бетон от един път, без да е прекалено голям, за да бъде трудно маневриран или транспортиран. Бетонобъркачките с вместимост от 85 до 255 литра се използват за широк спектър от проекти, включително за строителство на пътища, площадки, фундаменти, стени и други средни до големи строителни проекти.

Видове бетонобъркачки

В магазини Коледжиков предлагаме качествени бетонобъркачки от утвърден производител. Според принципа на работа те може да бъдат: 

  • бензинови
  • електрически
  • хидравлични

Освен това бетонобъркачките могат да бъдат мобилни и стационарни, а също така и вертикални и хоризонтални. Вертикалните бетонобъркачки имат вертикален барабан, който се върти по вертикална ос, вместо хоризонтално. Те предлагат по-голяма ефективност при смесването на тежки бетонни смеси. На свой ред хоризонталните бетонобъркачки имат хоризонтален барабан, който се върти по хоризонтална ос. Те са по-подходящи за смесване на по-леки и по-течни бетонни смеси.

Защо да купим бетонобъркачка от магазин Коледжиков? 

В онлайн магазин Коледжиков можете да откриете богат избор на електрически, бензинови и хидравлични бетонобъркачки на утвърдени на световния пазар марки. Предлагаме на изгодна цена машини на AGRIMOTOR, BELLE, CHARGEUR PLUS, CIMEX, ELEFANT и IMER. Сред тях ще откриете модели за смесване на строителни смеси с различна мощност на двигателя (550 W, 650 W, 850 W), качество на изработка, с капацитет на барабана 120 л, 150 л, 160 л, 180 л, 190 л, 195 л, 200 л и други и сходен начин на работа. Постарали сме се да удовлетворим потребностите на всички клиенти. 

В продуктовата ни гама освен това предлагаме и едношпинделни бъркалки за строителни смеси, двушпинделни бъркалки за строителни смесимиксери за бетон и лепило и други професионални машини, предназначени за смесване на строителни материали, разбъркване на бетон, цимент и т.н.

Дългогодишният ни опит ще Ви бъде от полза при избора на качествена бетонобъркачка. Предлагаме също така сервизно обслужване - гаранционно и извънгаранционно. 

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Можете, при това много лесно. Необходимо е само да добавите желания продукт в количката си, да влезнете в нея и да попълните данните си при завършването на поръчката.

Какви са начините за доставка?

  • До офис на куриер.
  • До дома.
  • Получаване на място от наш магазин.

Каква е цената за доставка?

Стойността на доставката се начислява по време на покупката в онлайн магазина ни. При поръчки над 250 лв. не се дължи такса за разнос. Възможни са изключения при покупка на промоционални продукти. 

В какъв период ще получим продуктите?

За да доставим поръчаните от вас артикули, са ни необходими между 1 и 3 работни дни. Когато този период е по-дълъг, информираме нашите клиенти за това. 

В какъв ценови диапазон са продуктите в категория "Бетонобъркачки"?

Бетонобъркачките според характеристиките им се предлагат на различни цени. Определящ в този случай е и производителят. Най-евтините миксери за бетон са в ценовия диапазон до 600-700 лв. Цената на моделите за индустриална употреба стигат до 20 000 лв. и нагоре. 

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички