Винтоверти

Винтоверти за домашния майстор и професионалисти ⋆ Коледжиков

Какво е винтоверт?

Винтовертът е инструмент предназначен за извършване на една единствена дейност - завиване и развиване на винтове. Това се извършва с интензивна скорост и мощност. При това в пъти по-бързо от завиването с ръчна отвертка. Главата на винта не е от значение, защото винтовертът има шестостенен патронник и сменяеми битове. Безключовата смяна позволява бързо напасване към съответната нужда. Предлагат се електрическиакумулаторни и ударни винтоверти, с които се завинтват големи крепежни елементи. Този вид електринструменти не могат да се използват за пробиване на дупки, но са идеално средство за:

  • Завиване на винтове;
  • Монтиране на елементи със самонарезни винтове в твърдо дърво;
  • Развиване на винтове - дори и такива с ръжда по тях.

Разлика между винтоверт и бормашина

За неопитното око, на пръв поглед двата електроинструмента не се различават по нищо, но на практика това съвсем не е така. Да видим какви са разликите.

Размер

Дори най-малката бормашина е по-голяма от повечето винтоверти.

Съединител

Стандартната бормашина има регулируем съединител, който Ви позволява да регулирате въртящия момент при пробиване. Винтовертът няма.

Патронник

Главата на стандартната бормашина има ключов или безключов патронник. При винтовертите патронника е предназначен за шестостенни битове.

Мощност и скорост

Ударният винтоверт може да достави повече мощност и повишен въртящ момент, когато срещне съпротива. Това действие се случва автоматично. Обикновено са с една предавка, но има и по-модерни модели, които имат до три предавки.

Винтоверти от koledzhikov.bg

Разгледайте най-добрите марки BLACK+DECKER, BOSCH, CIMEX, DeWALT, FESTOOL, GreenWorks, HITACHI, MAKITA, METABO, MILWAUKEE, RAIDER, SPARKY, STANLEY и купете машина на разумна цена.

Други полезни ел. инструменти:

Гайковерти

Бормашини

Перфоратори

Ъглошлайфи

Категории

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички