Филтрирай
Категории
Покажи ПовечеПокажи По-малко
Цена
79лв.2398лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Перфоратори

Перфоратори • Богата гама перфоратори ⋆ Магазини Коледжиков

Перфоратори

Основното предназначение на перфоратора е пробиването на големи дупки с голяма дълбочина в строителни материали, като бетон, тухли, метал и други. Подобен е на ударна бормашина по предназначение, но ви позволява да поемате по-сериозни задачи, докато усилието от ваша страна е по-малко.

Перфораторът е предназначен за пробиване на големи отвори в зидани и бетонни стени, както и за къртене на бетон. Скоростта на ударите е по-бавна, отколкото при бормашината, но тези удари са далеч по-мощни.

Друго голямо предимство е, че има три настройки:

- пробиване;

- пробиване с удар;

- само удар.

Ударната функция е полезна и при леки ремонтни дейности, като премахване на плочки. Перфораторът разполага с пружинен патронник, който съответства директно на размера на използваните битове. Това означава, че трябва да използвате само битове, които отговарят на конкретния патронник.

Видове перфоратори

Източникът на захранване на перфоратора играе важна роля в тяхното разграничение. Кабелни или безкабелни, и двата варианта притежават гореизброените качества, но имат някои различия.

Електрически перфоратори

Осигуряват мощност за неограничено време, защото са постоянно свързани към електрическата мрежа. Нямат батерии, които допълнително да увеличават теглото машината.

Акумулаторни перфоратори

Тези перфоратори са удобни в ситуации, когато не е безопасно да се използва електрически модел с кабел или на места, лишени от електричество.

Приспособления за перфоратор

Най-популярният тип патронник е SDS-Plus. Битовете имат жлебове на остриетата, които се заключват, но позволяват на бита да се движи напред и назад независимо от патронника. Подобна на тази, но по-голяма е системата SDS-Max.

Когато се използва ударната функция, е възможно изпълнението на всякакви задачи. Има различни приспособления за всяка една от тях:

  • Лопата за разбиване на твърди материали;
  • Длето за разрушаване на бетон;
  • Накрайник за премахване на керамични плочки;
  • Длето за дупчене в бетон;

Защо да купите перфоратор от koledzhikov.bg?

Всички продукти са на най-изгодни цени - от производители BLACK+DECKER, BOSCH, DeWALT, HITACHI, MAKITA, METABO, MILWAUKEE, SPARKY.

Електрически перфоратор SDS-plus BLACK+DECKER KD855KA

Перфоратор BLACK&DECKER KD855KA е комбиниран инструмент, с три-режимна работа, позволяваща пробиване с удар, пробиване без удар или къртене на различни по плътност строителни материали. 

SKIL
Цена 188.00 лв.
Електрически перфоратор SDS-plus DeWALT D25144K

Електрически перфоратор със SDS plus DeWALT D25144K разполага с три режима на работа, позволяващи използването му за разнообразни приложения, при къртене, пробиване и ударно пробиване в различни по структура материали. 

DeWALT
Цена 432.00 лв.
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички