Филтрирай по:
Цена
259лв.5319лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Стругове за дърво

  Филтри

  Продукти на страница:

  20 40 60
  Показани са 1-14 от общо 14 артикул(а)
  Стругове за дърво на Топ Цени — Коледжиков

  Струг за дърво

  Подобно на грънчарското колело, стругът има една основна цел и тя е изработване на симетрични форми от дърво. Машината върти детайла около оста му с цел рязане, шлифоване, набраздяване. Скоростта на въртене достига от 200 до 1 400 оборота за минута. По-големите детайли изискват по-ниска скорост, докато по-малките - по-висока. Стругът се предлага с инструментална опора - хоризонтална релса.

  Стругът е най-масово използваната машина в дървообработването за производство на разнообразни детайли. Оформянето се осъществява със студена обработка на материала, като при ротацията с режещия инструмент се реализира технологичния процес рязане чрез стружкоотделяне до получаване на желаната форма на детайла. С него могат да бъдат изработени: свещници; крака за маса; някои духови музикални инструменти; купи, чаши и други. 

  Видове дърводелски струг

  Повечето модели са доста сходни, но понякога може да има значителни разлики между тях. Съществуват и различни видове машини, които обслужват различни цели.

  • Стандартен - Най-често използвания. Обикновено е изработен от здрав чугун и разполага с регулируема релса, която операторът използва, за да се постигне оформяне на дървесината;
  • Мини струг за дърво - Много по-малък е от стандартния и е предназначен за обработване на малки, сложни елементи с голяма точност. Той е преносим;
  • За изработка на широки предмети, като купи и чинии - Струг без хоризонталната релса, която се намира в стандартните модели, така че няма ограничение за възможната ширина на парчето дърво, което се оформя.

  Струг от koledzhikov.bg

  BERNARDO и FERVI са най-добрите марки, които покриват изискванията на потребителя и са на разумна цена.

  Продуктът е добавен към желани продукти
  Виж Всички Любими
  Продуктът е добавен за сравнение.
  Виж Всички