Филтрирай
Цена
369лв.6430лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Стругове за дърво

Стругове за дърво на Топ Цени — Коледжиков

Струг за дърво

Подобно на грънчарското колело, стругът има една основна цел и тя е изработване на симетрични форми от дърво. Машината върти детайла около оста му с цел рязане, шлифоване, набраздяване. Скоростта на въртене достига от 200 до 1 400 оборота за минута. По-големите детайли изискват по-ниска скорост, докато по-малките - по-висока. Стругът се предлага с инструментална опора - хоризонтална релса.

Стругът е най-масово използваната машина в дървообработването за производство на разнообразни детайли. Оформянето се осъществява със студена обработка на материала, като при ротацията с режещия инструмент се реализира технологичния процес рязане чрез стружкоотделяне до получаване на желаната форма на детайла. С него могат да бъдат изработени: свещници; крака за маса; някои духови музикални инструменти; купи, чаши и други. 

Видове дърводелски струг

Повечето модели са доста сходни, но понякога може да има значителни разлики между тях. Съществуват и различни видове машини, които обслужват различни цели.

  • Стандартен - Най-често използвания. Обикновено е изработен от здрав чугун и разполага с регулируема релса, която операторът използва, за да се постигне оформяне на дървесината;
  • Мини струг за дърво - Много по-малък е от стандартния и е предназначен за обработване на малки, сложни елементи с голяма точност. Той е преносим;
  • За изработка на широки предмети, като купи и чинии - Струг без хоризонталната релса, която се намира в стандартните модели, така че няма ограничение за възможната ширина на парчето дърво, което се оформя.

Струг от koledzhikov.bg

BERNARDO и FERVI са най-добрите марки, които покриват изискванията на потребителя и са на разумна цена.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички