Категории
Филтрирай
Цена
143лв.275лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Помпи за вино

Помпи за вино на Топ Цени — Коледжиков

Какво представляват помпи за вино и мъст

Основен въпрос, който си задава всеки винопроизводител е: Какво винарско оборудване му е необходимо за транспорт на вино? По принцип най-често използваният метод е изпомпването. Не всеки уред за изпомпване обаче е подходяща за тази дейност. Ще Ви запознаем с различните видове помпи за вино, как работят, какви са предимствата им и как се използват.

Налични са различни видове, които са подходящи за различен етап от винопроизводството. Някои от тях са направени за прехвърляне на мъст и изпомпване на джибрите от дъното на съда към повърхността по време на ферментацията. Този вид позволява през тях да преминават твърди частици. Те могат също така бъдат монтирани на гроздомелачка за изпомпване на кашата в съд за ферментация.

Други са направени единствено за работа с течност и се използват за пренасяне на гроздов сок. С тях не може да се транспортира гроздова каша, защото не позволяват преминаване на едри частици, каквито са гроздовите зърна. Този вид са подходящи за употреба с машини за бутилиране, шихтови филтри за избистряне и прецеждане, преливане между бъчви и варели.

Какви предимства имат помпи за вино

Те са наистина удобни и много полезни при домашно винопроизводство или за употреба във винарска изба. Всеки от горепосочените видове има своите предимства. Купете от нас винарско оборудване за транспортиране на течности. Предлагаме двупосочни уреди за изпомпване. Посоката, в която се върти турбината може да бъде разменена във всеки един момент. При нас ще намерите идеалната помпа за вино, която отговаря на следните критерии:

 • Минимизират излагането на гроздовия сок на кислород;
 • Справят се с утайки и твърди вещества;
 • Лесно промяна между ниска и висока скорост на трансфер;
 • Центробежни;
 • Лесни за почистване;
 • Преносими и леки;
 • Лесни за управление и рентабилни за поддръжка.

Те се справят нежно с мъстта и сока, без да променят качеството на материала. Те достигат необходимото налягане за прехвърляне на гроздето с намален брой обороти. Гарантират по-добро качество на мъстта, без резки промени в налягането. Благодарение на специалния дизайн, семената на гроздето остават непокътнати, което гарантира продукт с по-високо качество.

Центробежни помпи за прехвърляне на течности

Това са моделите с най-широко приложение във винопроизводството. Те са най-предпочитаното винарско оборудване. Работят чрез завъртане на турбина, която измества течността от зоната с ниско налягане в центъра на работното колело към зоната с по-високо налягане в края на работното колело.

Тя не създава високо налягане, така че всеки риск от спукване на контейнера или маркуч е минимален. Корпусът ѝ е изработен от неръждаема стомана, а хидравличната част е от бронз. Дебитът варира от 30 до 45 литра за минута. Тя е най-удачна за транспорт и избистряне на течности. Съвместима е за работа със всеки шихтов филтър.

Купете центробежна помпа, защото е лесна за поддръжка, генерира висок дебити, толерантна е към твърдите частици и може лесно да се почиства. Цената им, освен това е ниска, така че са достъпни за всеки - от домашен винар до професионален винопроизводител.

Каква помпа за вино да купя

Основните въпроси, от чиито отговор зависи Вашия избор са няколко. Ще я използвате за транспортиране на мъст или само на бистри течности? Какво е количеството, което ще изпомпвате? За какво време желаете да приключите работа?

Както вече знаете, има модели, които са удачни за транспорт на гроздова коша, а други за преливане на бистри течности. Ако възнамерявате да извършвате и двете вземете първия вариант, който безпроблемно може да се използва за пренасяне на мъст и бистър сок.

Общият обем на течността е важен за Вашата преценка. Дали една помпа е достатъчна да се справи, или ще са Ви необходими няколко? Трябва да определите разумни времеви граници за работа на винарското оборудване, за да не се претовари.

Дебитът ще Ви насочва при Вашия избор. Купете такава, която е в състояние да премести количеството течност, за желания период. С радост можем да кажем, че предлагаме модели с капацитет до 2 700 литра за час.

Помпа за претакане на вино

След като ферментацията приключи, е необходимо да извършите претакане два или повече пъти, за да може виното да се освободи от образувалия се въглероден диоксид и да поеме кислород. Този процес е важен за получаване на напитка с приятен аромат и вкус. Претакането също така ускорява процеса на избистряне.

При малък обем, претакането обикновено се извършва по гравитачен метод, като се използва маркуч. Това е добро, евтино решение, което работи и е идеално, ако имате само няколко литра за претакане. Тъй като този метод разчита на гравитацията предаващият съд трябва да бъде разположен по-високо от приемащия, за да бъде процесът ефективен.

Ако използвате по-голям или по-висок съд, тогава гравитачния метод не е подходящ. Претакането с маркуч в този случай може да не е физически възможна. Процесът освен това е доста бавен, и ако имате хиляди литри за претакане, това ще Ви отнеме цяла вечност.

Помпа за претакане на вино е чудесна алтернатива. Тя е за предпочитане когато искате бързо да прелеете течността от един съд в друг. Освен това преливането не е зависимо от гравитацията, което означава че предаващият съд може да е разположен по-ниско от приемащия.

Помпи за вино на ниска цена в koledzhikov.bg

Разполагаме с най-доброто винарско оборудване, което може да закупите. Освен това в koledzhikov.bg ще намерите винарски принадлежности на изгодна цена. Разгледайте и купете най-подходящата за Вас помпа за вино. Може да се доверите на качеството на нашите продукти.

Винарско оборудване с марка GRIFO се произвежда в Италия. Италианците са прочути с техните винарски принадлежности и оборудване на винарни. Уреди за изпомпване GRIFO предлагат качество на разумна цена.

  Продуктът е добавен към желани продукти
  Виж Всички Любими
  Продуктът е добавен за сравнение.
  Виж Всички