Категории
Филтрирай
Цена
165лв.360лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Помпи за вино

Помпи за вино на Топ Цени — Коледжиков

Какво е помпа за вино?

Помпите за вино са устройства, които намират широко приложение в домашното винопроизводство и винарните. На пазара се предлагат много видове, които са подходящи за различен етап от производствения процес. 

Някои от тях са направени за прехвърляне на мъст и изпомпване на джибрите от дъното на съда към повърхността по време на ферментацията. Този вид позволява през тях да преминават твърди частици. Те могат също така бъдат монтирани на гроздомелачка за изпомпване на кашата в съд за ферментация.

Други са направени единствено за работа с течност и се използват за пренасяне на гроздов сок. С тях не може да се транспортира гроздова каша, защото не позволяват преминаване на едри частици, каквито са гроздовите зърна. Този вид помпи за вино са подходящи за употреба с машини за бутилиране, шихтови филтри за избистряне и прецеждане, преливане между бъчви и варели.

Видове помпи за вино

Центробежни помпи за прехвърляне на течности

Те намират широко приложение във винопроизводството. Работят чрез завъртане на турбина, която измества течността от зоната с ниско налягане в центъра на работното колело към зоната с по-високо налягане в края на работното колело.

Центробежната помпа не създава високо налягане, така че рискът от спукване на контейнера или маркуч е минимален. Корпусът ѝ е изработен от неръждаема стомана, а хидравличната част е от бронз. Дебитът варира от 30 до 45 литра за минута. Центробежната помпа е най-удачна за транспорт и избистряне на течности. Съвместима е за работа със всеки шихтов филтър.

Предимства

 • лесна за поддръжка
 • генерира висок дебити
 • толерантна е към твърдите частици 
 • лесно да се почиства
 • достъпна цена 

Помпа за претакане на вино

Щом ферментацията приключи, идва време за претакането, което може да е необходимо да се осъществи няколко пъти, за да може виното да се освободи от образувалия се въглероден диоксид и да поеме кислород. Този процес е важен за получаване на напитка с приятен аромат и вкус, освен това ускорява процеса на избистряне.

При малък обем претакането обикновено се извършва по гравитачен метод като се използва маркуч. Това е добро и евтино решение, което работи, и е идеално, ако имате само няколко литра за претакане. Ако използвате голям или висок съд и имате хиляди литри за обработване, гравитачният метод не е подходящ. 

В този случай ви е необходима помпа за претакане на вино. Тя е за предпочитане, когато искате бързо да прелеете течността от един съд в друг. Освен това преливането не е зависимо от гравитацията, което означава че предаващият съд може да е разположен по-ниско от приемащия.

Каква помпа за вино да купя?

Когато избирате помпа за вино, съобразете се какво искате да постигнете с нея

 • Уверете се, че желаният модел е подходящ за транспортиране на гроздова каша, преливане на бистри течности или и двете. 
 • Общият обем на течността е също е важен. Дали една помпа е достатъчна да се справи, или ще са ви необходими няколко? Разумното натоварване на винарското оборудване гарантира, че то няма да се претовари. В магазин Коледжков предлагаме от малка помпа за вино до модели за по-сериозни обеми. 
 • Дебитът е друга ключова характеристика. Купете електрическа помпа за вино, която е в състояние да транспортира количеството течност за желания период от време. 

Предимства

Помпите за вино са лесни за употреба и много полезни при домашно винопроизводство или във винарска изба. Всеки от горепосочените видове има своите предимства. Те:

 • Минимизират излагането на гроздовия сок на кислород
 • Справят се с утайки и твърди вещества.
 • Лесно промяна между ниска и висока скорост на трансфер
 • Центробежни са
 • Лесни за почистване
 • Преносими и леки са
 • Лесни са за управление и рентабилни за поддръжка.

Качествените самозасмукващи помпи за вино се справят нежно с мъстта и сока, без да променят качеството на материала. Те достигат необходимото налягане за прехвърляне на гроздето с намален брой обороти. 

Гарантират по-добро качество на мъстта, без резки промени в налягането. Благодарение на специалния си дизайн, семената на гроздето остават непокътнати, което гарантира продукт с по-високо качество.

Защо да купим помпа за източване/филтриране на вино от Коледжиков?

В koledzhikov.bg ще откриете качествено винарско оборудване и консумативи за него на изгодна цена. Може да се доверите на качеството на нашите електрически помпи за вино, тъй като са дело на утвърден производител в сферата на винопроизводството - италианската марка GRIFO

При нас ще получите ценни съвети и напътствия при избора на помпа за вино, първоначален инструктаж, бърза доставка и сервизно обслужване. 

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да, може да направите покупка като гост или чрез своя акаунт в Gmail или Facebook. За удобство на страницата на всеки продукт може да използвате опцията “Бърза поръчка”, при която от вас се изисква само да въведете своите имена и телефон за връзка. Наш консултант ще се свърже с вас в рамките на работния ден. 

Какви са начините за доставка?

Работим с всички куриерски фирми, обслужващи страната. В някои случаи може да осигурим наш разнос.

Каква е цената за доставка?

Цената за доставка се определя от тарифния план на избраната от вас куриерска фирма. 

В какъв период ще получим продуктите?

Стараем се в максимално кратък срок да обработваме постъпилите поръчки. Може да очаквате своя в рамките на 1 до 3 работни дни

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Помпи за вино"?

За вас сме подбрали помпи за вино на цени от 143 лв. до 275 лв.

Как и кога можем да се свържем с вас?

Ще се радваме да отговорим на всички ваши въпроси и да ви предложим подходящо за вас решение всеки ден от понеделник до събота. 

Може да се свържете с нас на посочените контакти: 

За връзка с магазин Коледжиков - София

● Е-mail: sofia@kol-bg.com

● Телефони: 0887 201 700, 0879 027 917, 0879 027 918, 0885 479 918, 0889 722 581 

● Работно време:

     ○ от Понеделник до Петък: 9.00 - 18.00 ч.

     ○ Събота: 9.00 - 14.00 ч.

За връзка с магазин Коледжиков - Варна

● Е-mail: varna@kol-bg.com

● Телефони: 0888 526 133, 0877 880 840, 052 30 35 90, 052 30 36 90

● Работно време:

     ○ от Понеделник до Петък: 8.30 - 18.00 ч.

     ○ Събота: 8.30 - 14.00 ч.

Помпа за вино GRIFO G/S 20
Самозасмукваща помпа за вино GRIFO G/S 20 е изработена от неръждаема стомана с 20 милиметров щуцер, подходящ за работа с корозивни течности....
GRIFO
Редовна цена 220.00 лв. Цена 190.00 лв.
 • -30.00 лв.
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички