Филтрирай по:
Категории
Покажи Повече Покажи По-малко
Цена
76 лв. 1623 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Гайковерти

Филтри

Продукти на страница:

20 40 60
Показани са 1-20 от общо 67 артикул(а)
Електрически ударен гайковерт RAIDER RD-EIW05

Електрически ударен гайковерт RAIDER RD-EIW05 се използва при всякакви дейности по ремонт, поддръжка или монтаж на крепежни елементи на превозни средства, или в строителството.

RAIDER
Редовна цена 179.00 лв. -10% Цена 161.10 лв.
  • -10%
Брой:
Акумулаторен ударен гайковерт METABO SSW 18 LTX 400 BL

Водещи характеристики: Напрежение: 18V; Обороти: 0 - 2150 в минута; Брой удари в минута: 4250; Максимален въртящ момент: 400 Nm; Цената е без батерия и зарядно, като могат да се добавят допълнително от менюто.

METABO
Цена 677.00 лв.
Брой: Купи
Гайковерти на Топ Цени — Коледжиков

Гайковерт

Този електроинструмент се използва за разхлабване или затягане на гайки, големи болтове и замръзнали или ръждясали крепежни елементи. Притежава много висок въртящ момент, който обикновеният винтоверт не може да осигури. Ударния гайковерт постига това чрез механизъм за удар, който предава кинетична енергия върху изходния вал. Най-широка употреба намира в автомобилната индустрия. Всички сме виждали как се развиват болтовете на гумите на колата в автосервиза. Приложението на ударния гайковерт е свързано с:

  • Сглобяване и обслужване на автомобили;
  • Поддръжка на промишлено оборудване;
  • Производство на машинни инструменти;
  • Работа на големи строителни обекти.

Принцип на работа на ударния гайковерт

Представете си че развивате ръждясала гайка с гаечен ключ на ръка. При нормална сила тя не помръдва. Но какво се случва ако започнем да удряме по крепежния елемент с чук? При достатъчен брой удари с чука, гайката се разхлабва. Ударния гайковерт използва подобен принцип на работа. При свободен ход на развиване ударния механизъм е неактивен, но веднага щом вала срещне съпротивление той се активира автоматично. Това внезапно въздействие доставя голяма кинетична енергия за развиване.

Видове гайковерти

Могат да бъдат класифицирани според използвания източник на мощност. Електричеството и сгъстеният въздух са най-често използваният източник. Следователно на пазара могат да бъдат намерени следните видове гайковерти:

Електрически

Трябва да бъдат включени  в контакта, за да работят. Електрическият мотор, монтиран в задния край на инструмента, задвижва чуковите възли, които предават движението си към изходния вал;

Акумулаторни

Притежават едно уникално предимство пред останалите модели. Те са мобилни. Можете да имате такъв в багажника на колата си и да го използвате по всяко време когато искате да смените гумите. Безжичния дизайн позволява използването му в тесни работни помещения, където кабел или въздушна тръба могат да бъдат пречка.

Пневматични

Широко използвани са в сервизите за ремонт на автомобили, автомобилните монтажни линии, производството на промишлено оборудване и други. Имат максимално опростен дизайн и следователно са сравнително евтини. Тъй като няма електронни или електрически части, шансовете за неизправност са много редки. Но най-голямото предимство е, че за разлика от своя аналог, не се нагряват. Всяка топлина, генерирана от въртящите се елементи, се охлажда от циркулиращия сгъстен въздух. Това ги прави идеални за използване часове наред, без спиране.

Гайковерт от koledzhikov.bg

Имаме в наличност марки BOSCH, DeWALT, MAKITA, METABO, MILWAUKEE, HITACHI.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички